open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
Справа № 632/546/16-к
Моніторити
emblem
Справа № 632/546/16-к
Вирок /23.01.2018/ Верховний Суд Ухвала суду /08.11.2017/ Первомайський міськрайонний суд Харківської області Ухвала суду /09.10.2017/ Первомайський міськрайонний суд Харківської області Ухвала суду /02.02.2017/ Первомайський міськрайонний суд Харківської області Ухвала суду /01.02.2017/ Первомайський міськрайонний суд Харківської області Ухвала суду /18.01.2017/ Первомайський міськрайонний суд Харківської області Ухвала суду /17.01.2017/ Первомайський міськрайонний суд Харківської області Ухвала суду /17.01.2017/ Первомайський міськрайонний суд Харківської області Ухвала суду /22.11.2016/ Первомайський міськрайонний суд Харківської області Ухвала суду /14.03.2016/ Первомайський міськрайонний суд Харківської області Ухвала суду /11.03.2016/ Первомайський міськрайонний суд Харківської області Ухвала суду /01.03.2016/ Первомайський міськрайонний суд Харківської області

01 березня 2016 р. Справа № 632/546/16-к провадження № 1-кс/632/63/16

УХВАЛА

(про проведення обшуку)

01 березня 2016 року м. Первомайський

Слідчий суддя Первомайського міськрайонного суду Харківської області Афанасьєв В.О., при секретарі Лазоренко М.В., за участю прокурора Первомайської місцевої прокуратури Харківської області Коваленка Ю.В., слідчого Первомайського відділення поліції ГУНП в Харківській області Лисьонкова О.О., розглянувши матеріали досудового розслідування внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань слідчим Первомайського відділення поліції ГУНП в Харківській області Лисьонковим О.О. за № 12016220400000135 від 17.02.2016р. за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 320 КК України, і клопотання слідчого про проведення обшуку, та додані до клопотання матеріали,-

В С Т А Н О В И В:

16 лютого 2016 року до чергової частини Первомайського відділення поліції ГУНП України в Харківській області надійшло повідомлення про те, що працівники аптеки «Здоров`я», яка розташована в будинку №48 на ? м-ні м. Первомайського Харківської області, порушили встановлені правила торгівлі психотропними речовинами та аналогами.

Так, 16.02.2016 року о 16 годині 10 хвилин під час перевірки даного повідомлення від ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1, надійшла заява в якій вона просить прийняти заходи до працівників аптеки «Здоров`я», яка розташована за вищевказаною адресою, які систематично реалізують медичні препарати «Кодтерпін» без рецептів. Також ОСОБА_4 добровільно видала пігулки препарату «Кодтерпін», а саме чотири конвалюти по десять пігулок, які вона без рецепту придбала в аптеці «Здоров`я». Даний препарат «Кодтерпін» вилучений протоколом огляду місця подій поруч із приміщенням аптеки «Здоров`я», яка розташована за вищевказаною адресою.

Допитана в якості свідка ОСОБА_4 пояснила, що неодноразово особисто бачила як молоді люди систематично купують медичний препарат «Кодтерпін» та вживають його. Також свідок заявила, що вона неодноразово купувала вказаний засіб для особистого вживання. Крім того, в якості свідків допитані поняті, які були присутні при огляді місця події, а саме: ОСОБА_5 та ОСОБА_6, які підтвердили факт добровільної видачі ОСОБА_4 медичного препарату «Кодтерпін» в кількості чотири конвалюти по десять пігулок.

Вилучений під час огляді місця події медичний препарат «Кодтерпін» 07.02.2016 року направлений на судово-хімічну експертизу. Згідно з висновком експертизи від 19.02.2016 року за № 193, пігулки, які були направлені на експертизу містять у своєму складі кодеїн. Згідно з «Переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів» затвердженого КМУ від 06.05.2000 року №770 кодеїн відноситься до наркотичних засобів обіг яких обмежено і відносно яких допускаються виключення деяких мір контролю. Згідно з висновком експерта в чотирьох вилучених у ОСОБА_4 конвалютах пігулок «Кодтерпін», які направлені на експертизу виявлено наркотичний засіб кодеїн загальна вага якого становить 0,3184 грамів, що свідчить про пряме порушення відпуску наркотичних засобів, який затверджений наказом МОЗ № 360 від 19.07.2005 року.

Відомості про дане кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 320 КПК України, відповідно до вимог ч. 1, 4 ст. 214 КПК України внесено слідчим Первомайського відділення поліції ГУНП в Харківській області Лисьонков О.О. до Єдиного реєстру досудових розслідувань 17.02.2016 року за № 12016220400000135.

Попередня правова кваліфікація кримінального правопорушення: ч. 1 ст. 320 КК України.

В ході досудового розслідування вказаного кримінального правопорушення встановлено, що приміщення будинку № 48, що на ? м-ні м. Первомайського Харківської області, в якому розташована аптека «Здоров`я» та згідно відомостей з державного реєстру речових прав на нерухому майно належить ОСОБА_7, яка проживає за адресою: АДРЕСА_1. Реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна - НОМЕР_1. Також встановлено, що дане приміщення орендує ТОВ «Титан», яке згідно з довідкою з Первомайського відділення Лозівської ОДПІ значиться на податковому обліку під ЄДРПОУ 30588785. Згідно з довідкою з ЄДРПОУ за № АА 319893 ТОВ «Титан» належить ОСОБА_8.

Враховуючи вищевикладене, у органу досудового розслідування є підстави вважати, що працівники аптеки «Здоров`я», яке належить ТОВ «Титан» та розташована в будинку №48 на ? м-ні міста Первомайського Харківської області, здійснюють систематичний відпуск наркотичних засобів, при порушенні правил відпуску даних засобів. Даний факт свідчить про те, що в приміщенні вказаної аптеки знаходяться наркотичні заходи. Психотропні речовини, їх аналоги або прекурсори, призначені для виробництва чи виготовлення цих засобів чи речовин, грошові кошти, майно та цінності здобуті злочинним шляхом, а також інші речі та документи, які матимуть значення для досудового розслідування та можуть бути використані як докази в кримінальному провадженні.

Слідчий звертається до суду із вищевказаним клопотанням виходячи з того, що для досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування вищезазначеного факту, зокрема для отримання відомостей та фактичних даних підтверджуючих або спростовуючих факт незаконного зберігання наркотичних засобів, необхідно провести обшук в приміщенні аптеки «Здоров`я», що розташована за адресою: Харківська область, м.Первомайський, ? м-н, буд. 48, що належить ТОВ «Титан», з метою виявлення та вилучення наркотичних засобів,психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів, призначених для виробництва чи виготовлення цих засобів чи речовин, грошових коштів, майна та цінностей здобутих злочинним шляхом, а також інших речей та документів, які мають значення для досудового розслідування та можуть мати значення речових доказів по кримінальному провадженню.

Перевіривши надані матеріали, заслухавши думку прокурора та слідчого, вважаю, що дійсно є необхідність в проведенні обшуку приміщення аптеки «Здоров`я», що належить ТОВ «Титан», з метою з метою виявлення та вилучення наркотичних засобів,психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів, призначених для виробництва чи виготовлення цих засобів чи речовин, грошових коштів, майна та цінностей здобутих злочинним шляхом, а також інших речей та документів, які мають значення для досудового розслідування та можуть мати значення речових доказів по кримінальному провадженню.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 234, 235 КПК України, -

УХВАЛИВ:

1. Провести обшук приміщення аптеки «Здоров`я», розташованій за адресою: Харківська область, м.Первомайський, ? м-н, буд. 48, що належить ТОВ «Титан», з метою виявлення та вилучення наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів, призначених для виробництва чи виготовлення цих засобів чи речовин, грошових коштів, майна та цінностей здобутих злочинним шляхом, а також інших речей та документів, які мають значення для досудового розслідування та можуть мати значення речових доказів по кримінальному провадженню.

2. Строк дії цієї ухвали 15 діб з дня її винесення.

3. Ця ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Суддя

:

В

. О. Афанасьєв

Джерело: ЄДРСР 56209332
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку