open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Провадження №1-кс/200/6524/15

Справа №200/16061/15-к

У Х В А Л А

06 серпня 2015 року слідчий суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1 розглянувши клопотання старшого слідчого СУ ГУМВС України в Дніпропетровській області ОСОБА_2 про надання тимчасового доступу до речей і документів

В С Т А Н О В И Л А:

Старший слідчий СУ ГУМВС України в Дніпропетровській області ОСОБА_2 за погодженням із прокурором відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_3 звернувся до Бабушкінського районного суду м.Дніпропетровська із клопотанням про надання тимчасового доступу до оригіналів документів, які перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » за адресою: АДРЕСА_1 , а саме: до завірених належним чином копій наказів про призначення генерального директора ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ОСОБА_4 та головного бухгалтера ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », посадових обов`язків вказаних осіб, штатного розпису ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » за період з 01.01.2013 по 01.06.2014, що буде сприяти швидкому, повному і неупередженому розслідуванню у кримінальному провадженні, і самостійно чи в сукупності з іншими доказами матиме суттєве значення для встановлення всіх обставин вчинення даного злочину.

Необхідність отримання тимчасового доступу обґрунтовує тим, що в провадженні відділу СУ ГУМВС України в Дніпропетровській області перебувають матеріали досудового розслідування у кримінальному провадженні, відомості про яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12015040000000450 від 13.05.2015 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 366 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 22.07.2013 на виконання розпорядження Кабінету міністрів України від 29.05.2013 № 348-р «Деякі питання виконання робіт з проектування, реконструкції будівлі Універсально-видовищного спортивного палацу « ІНФОРМАЦІЯ_2 » у м. Дніпропетровську», між державним підприємством « ІНФОРМАЦІЯ_3 » та ДП « ІНФОРМАЦІЯ_4 » укладено договір № 527 про реконструкцію будівлі Універсально-видовищного спортивного палацу « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та його прилеглих територій.

На виконання зазначеного договору, 29.07.2013 між ДП « ІНФОРМАЦІЯ_4 » в особі директора підприємства ОСОБА_5 та TOB « ІНФОРМАЦІЯ_1 », в особі генерального директора ОСОБА_4 , укладено договір № 2 ДПР про закупівлю робіт за державні кошти, відповідно до якого TOB « ІНФОРМАЦІЯ_1 », як генеральний підрядник зобов`язався протягом 2013-2014 років виконати роботи з проектування та реконструкції будівлі Універсально-видовищного спортивного палацу « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та його прилеглих територій.

12 серпня 2013 року між ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та державним підприємством « ІНФОРМАЦІЯ_5 » укладено договір № 1124/100 на створення (передачу) проектної документації, відповідно до якого державне підприємство « ІНФОРМАЦІЯ_5 » прийняло на себе виконання проектних робіт по об`єкту «Реконструкція будівлі Універсально-видовищного спортивного палацу у м. Дніпропетровську». Сторонами досягнута угода про величину договірної ціни на створення (передачу) проектної документації в сумі 4649854 грн., крім того ПДВ 20% - 929970,80 грн., всього 5579824,80 грн., про що складено протокол погодження договірної ціни на виконання зазначених проектних робіт.

30.12.2013 ДП « ІНФОРМАЦІЯ_4 » перерахувало на рахунок ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » гроші за виконання проектних робіт на загальну суму 5579824,80 грн.

Надалі, ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », виконавши на об`єкті лише незначну частину демонтажних робіт, припинило реконструкцію будівлі Універсально-видовищного спортивного палацу у м. Дніпропетровську. На письмові звернення державного підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_3 » щодо надання інформації про стан робіт по реконструюванню Універсально-видовищного спортивного палацу « ІНФОРМАЦІЯ_2 » у м. Дніпропетровську, ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » відповіді не надало. З початку 2014 року і до теперішнього часу роботи з реконструювання Універсально-видовищного спортивного палацу « ІНФОРМАЦІЯ_2 » у м. Дніпропетровську не проводяться, будівля знаходиться у стадії руйнування. Державне підприємство « ІНФОРМАЦІЯ_3 » не може використовувати УВСП « ІНФОРМАЦІЯ_2 », який відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 18 січня 2006 року № 30 є складовою частиною національної бази олімпійської та параолімпійської підготовки « ІНФОРМАЦІЯ_2 ». Крім того, ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » не надало до ДП « ІНФОРМАЦІЯ_4 » акти приймання-передачі виконаних робіт, у зв`язку з чим не підтвердило обсяги та правомірність використання одержаних державних коштів.

У зв`язку з викладеним, з метою повного і всебічного досудового розслідування у кримінальному провадженні, виникла об`єктивна необхідність в отриманні дозволу на здійснення тимчасового доступу до документів, які перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » за адресою: АДРЕСА_1 , а саме до завірених належним чином копій наказів про призначення генерального директора ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ОСОБА_4 та головного бухгалтера ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », посадових обов`язків вказаних осіб, штатного розпису ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » за період з 01.01.2013 по 01.06.2014, що буде сприяти швидкому, повному і неупередженому розслідуванню у кримінальному провадженні, і самостійно чи в сукупності з іншими доказами матиме суттєве значення для встановлення всіх обставин вчинення даного злочину.

В судове засідання слідчий надав заяву про розгляд клопотання у його відсутність, у зв`язку з виробничою зайнятістю, вимоги клопотання підтримав та просив задовольнити. Представник ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » в судове засідання не викликався відповідно ч. 2 ст. 163 КПК України.

Дослідивши надані слідчим матеріали, доходжу висновку, що клопотання підлягає задоволенню, оскільки доведено наявність достатніх підстав вважати, що зазначені в клопотанні слідчого речі та документи, які перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а саме з метою повного, всебічного та об`єктивного дослідження обставин вчиненого злочину, доведення події злочину, встановлення розміру спричинених збитків.

Також, вважаю доведеним можливість використання зазначених документів як доказів, а також відсутність можливості іншими способами довести ті обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Керуючись ст.ст.159,163,164,166 КПК України

У Х В А Л И Л А:

Клопотання старшого слідчого СУ ГУМВС України в Дніпропетровській області ОСОБА_2 про надання тимчасового доступу до речей та оригіналів документів задовольнити.

ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » за адресою: АДРЕСА_1 надати старшому слідчому СУ ГУМВС України в Дніпропетровській області ОСОБА_2 тимчасовий доступ до завірених належним чином копій наказів про призначення генерального директора ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ОСОБА_4 та головного бухгалтера ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », посадових обов`язків вказаних осіб, штатного розпису ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » за період з 01.01.2013 по 01.06.2014, з можливістю вилучення.

Строк дії ухвали до 06.09.2015 року включно.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів, слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 55880684
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку