open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Придніпровський районний суд м.Черкаси

Справа № 711/9085/14-к

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

02 лютого 2016 року Придніпровський районний суд м. Черкаси в складі:

головуючого: судді ОСОБА_1

при секретарі - ОСОБА_2

з участю прокурора ОСОБА_3

інспектора МВ КВІ ОСОБА_4 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Черкаси подання фахівця з питань соціальної роботи з суб`єктами пробації Придніпровського РВ КВІ м. Черкаси управління ДПтС України в Черкаській області ОСОБА_5 , відносно ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянина України, уродженця м. Черкаси, з середньою освітою, працюючого різноробочим за усною домовленістю, проживаючого: АДРЕСА_1 , раніше не судимого, засудженого: 28.08.2014 року Придніпровським районним судом м. Черкаси за ст. 310 ч. 1, ст. 309 ч. 2, ст. 70 КК України до 2 років позбавлення волі, згідно ст. 75 КК України звільнений від відбування покарання з випробуванням на 1 рік,

про скасування звільнення від відбування покарання з випробуванням та направлення для відбування покарання згідно вироку , -

в с т а н о в и в:

На підставі ст. 76 КК України засуджений ОСОБА_6 , у порядку ст. 76 ч. 1 КК України, зобов`язаний виконувати обов`язки, а саме: не виїжджати за межі України на ПМП без дозволу КВІ; повідомляти КВІ про зміну місця проживання, роботи або навчання; періодично з`являтися в КВІ для проведення реєстрації.

В поданні зазначено, що Засуджений ОСОБА_6 був поставлений на облік в Придніпровському РВ КВІ м. Черкаси 09.02.2015 року. Під час постановки на облік з засудженим була проведена бесіда, під час якої він був ознайомлений з правилами та умовами відбування покарання. Згідно постанови Придніпровського РВ КВІ м. Черкаси від 10.03.2015 року засудженому було встановлено 1-й, 2-й, 3-й, 4-й понеділок кожного місяця для проведення реєстрації так як засуджений з самого початку допустив порушення обов`язків, а саме, не з`являвся за викликами до інспекції для постановки на облік, за що було здійснено примусовий привід засудженого а також інспектором 10.03.2015 року було винесено письмове попередження за неявку до інспекції для постановки на облік.

Засуджений був попереджений під особистий підпис про наслідки порушень обов`язків суду, скоєння нових злочинів та адміністративних правопорушень.

Не дивлячись на вищевикладене, засуджений знову допустив порушення обов`язків, покладених на нього вироком Придніпровського районного суду м. Черкаси від 28.08.2014 року, а саме: 06.04.2015 року та 21.09.2015 року гр. ОСОБА_6 , не з`явився для проведення реєстрації у встановлений день без поважної причини, чим порушив вимоги ст. 76 ч. 1 п. 4 КК України, а це, в свою чергу, свідчить про його не бажання стати на шлях виправлення, за що відносно засудженого були застосовані застереження у вигляді письмових попереджень а також з ним була проведена робота профілактичного характеру, направлена на недопущення з його боку в майбутньому порушень обов`язків суду.

Засуджений ОСОБА_6 зловживає спиртними напоями, та щоразу, для проведення реєстрації з`являвся в неохайному вигляді та в нетверезому стані. На зауваження інспектора з цього приводу не реагував.

Після чого, гр. ОСОБА_6 , незважаючи на проведену роботу з боку КВІ не зробив для себе належні висновки і знову допустив порушення обов`язків, покладених на нього згідно вироку суду, а саме 28.03.2015 року притягувався до адміністративної відповідальності за ст. 164-9 ч. 1 КУпАП за незаконне розповсюдження примірників аудіовізуальних творів без контрольних марок, але згідно постанови Придніпровського районного суду м. Черкаси від 09.07.2015 року гр. ОСОБА_6 , був звільнений від адміністративної відповідальності у зв`язку із закінченням строків притягнення до адміністративної відповідальності, та провадження по справі було закрито. За що була із засудженим була проведена профілактична бесіда, направлена на недопущення з його боку в майбутньому порушень обов`язків суду.

Після чого, гр. ОСОБА_6 , незважаючи на проведену роботу з боку КВІ вкотре не зробив для себе належні висновки і знову допустив порушення обов`язків, покладених на нього згідно вироку суду, а саме, знову притягувався до адміністративної відповідальності, а саме: 23.12.2015 року за ст. 175-1 ч. 1 КУпАП за паління тютюнових виробів у заборонених місцях та 28.12.2015 року за ст. 178 ч. 1 КУпАП за розпивання алкогольних напоїв у громадських місцях, за що, відносно засудженого було застосоване застереження у вигляді письмового попередження.

ОСОБА_6 , безвідповідально та недбало поставився до призначеного покарання, періодично не з`являвся на реєстрацію без поважних причин а також під час іспитового терміну притягувався до адміністративної відповідальності, чим порушив обов`язки покладені на нього, згідно вироку Придніпровського районного суду м. Черкаси від 28.08.2014 року, що вказує на його небажання стати на шлях виправлення.

Останній не здатний до позитивних змін, самокерованої поведінки, самостійно повернутися до загальноприйнятих соціально-нормативних умов життя.

В судовому засіданні представник КВІ підтримав подання та просив суд задовольнити його з підстав, наведених вище.

ОСОБА_6 в судовому засіданні пояснив, що не зявився на реєстрацію, бо не був повідомлений вчасно, що інспекція змінила місце знаходження.

Заслухавши думку інспектора, який підтримав клопотання, думку прокурора, який вважає, що подання підлягає до задоволення, піднаглядного, який заперечує проти скасування відносно нього звільнення від відбування покарання з випробуванням та направлення для відбування покарання згідно вироку, дослідивши матеріали подання, суд вважає, що подання не підлягає до задоволення, оскільки , як вбачається з матеріалів подання, адміністративні правопорушення, які допустив ОСОБА_6 не носять систематичного характеру та є малозначними, також, суд не знайшов доказів того, що засуджений не виконує покладені на нього судом обов`язки, та які свідчить про злісне ухилення та небажання стати на шлях виправлення, а тому наведені в поданні доводи не можуть бути підставами для скасування звільнення ОСОБА_6 від відбування покарання з випробуванням та направлення для відбування покарання згідно вироку.

Керуючись ст. ст. 78,539 КПК України, ч. 2 ст. 165 Кримінально-виконавчого Кодексу України суд, -

у х в а л и в:

Відмовити в задоволенні подання фахівця з питань соціальної роботи з суб`єктами пробації Придніпровського РВ КВІ м. Черкаси управління ДПтС України в Черкаській області ОСОБА_5 , відносно ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , про скасування звільнення від відбування покарання з випробуванням та направлення для відбування покарання згідно вироку.

На ухвалу може бути подана апеляційна скарга до апеляційного суду Черкаської області протягом 07 днів з дня її оголошення.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо вона не скасована, набираєз аконної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Копія ухвали після її проголошення негайно вручається засудженому та прокурору.

Головуючий: ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 55623178
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку