open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Придніпровський районний суд м.Черкаси

Справа № 711/1174/16-к

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

04 лютого 2016 року м. Черкаси

Слідчий суддя Придніпровського районного суду м. Черкаси ОСОБА_1 , за участю секретаря судових засідань - ОСОБА_2 , розглянувши клопотання слідчого в особливо важливих справах слідчого відділу прокуратури Черкаської області юриста 1 класу ОСОБА_3 , про тимчасовий доступ до речей і документів по матеріалам кримінального провадження № 42016250000000016, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань від 26.01.2016, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.307 КК України, -

ВСТАНОВИВ :

Досудовим розслідуванням встановлено, що ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , згідно наказу начальника ІНФОРМАЦІЯ_2 № 169 о/с від 15.09.2015 працюючи на посаді молодшого інспектору ІНФОРМАЦІЯ_3 , маючи спеціальне звання молодшого сержанта внутрішньої служби та в силу Закону України «Про державний захист працівників суду і правоохоронних органів» будучи працівником правоохоронного органу, незаконно придбав та зберігав з метою збуту у місця позбавлення волі наркотичні засоби та психотропні речовини за наступних обставин:

Так, ОСОБА_4 , працюючи на зазначеній посаді, будучи зобов`язаним відповідно до вимог Закону України «Про Державну кримінально-виконавчу службу України» забезпечувати правопорядок у місяцях позбавлення волі, додержуватись вимог режиму, правил внутрішнього трудового розпорядку в установі виконання покарань, приблизно 19.01.2016, перебуваючи у дворі багатоповерхових житлових будинків, за адресою: АДРЕСА_1 , в якому розташований будинок ОСОБА_4 , маючи умисел на незаконне придбання, зберігання, перевезення з метою збуту наркотичних засобів та психотропних речовин м. Черкаси, придбав за 700 гривень у не встановленої слідством особи, целофановий пакет з порошкоподібною речовиною білого кольору, яка відповідно до висновків експерта №2/144 від 29.01.2016 містить у своєму складі психотропну речовину, обіг якої обмежено амфетамін, маса якої (в перерахунку на амфетамін-основу) становить 0, 503 г та висновку експерта та 2/143 від 29.01.2016 містить у своєму складі психотропну речовину, обіг якої обмежено амфетамін, маса якої (в перерахунку на амфетамін-основу) становить 0, 1400 г, після чого до 07 год. 00 хв. 26.01.2016 зберігав її з метою збуту у кв. АДРЕСА_2 , за місцем свого проживання.

Він же, маючи прямий умисел на незаконне придбання, зберігання, перевезення з метою збуту особливо небезпечних наркотичних засобів, 25.01.2016 близько 15 год. 30 хв., перебуваючи біля парадного входу клубу „ ІНФОРМАЦІЯ_4 , що розташований в АДРЕСА_3 придбав у не встановленої у ході слідства особи, перемотану скотчем упаковку від чоловічого одеколону „EGO Platinym for men, в якій знаходились 4 згортки з подрібненою речовиною рослинного походження зеленого кольору, які відповідно до висновків експерта №2/144 від 29.01.2016 та 2/143 від 29.01.2016 є особливо небезпечним наркотичним засобом, обіг якого заборонено канабіс, загальною масою 17,61 г., після чого з метою їх умисного зберігання та збуту, переніс вищевказані наркотичні засоби за адресою свого місця проживання АДРЕСА_4 , де продовжував їх зберігати до 07 год. 00. хв 26.01.2016.

У подальшому ОСОБА_4 , маючи прямий умисел, виконуючи умисні цілеспрямовані дії, направлені на збут особливо небезпечного наркотичного засобу канабісу та психотропної речовини амфетаміну у місце позбавлення волі, будучи включеним до складу групи «Про забезпечення нагляду на добу у ІНФОРМАЦІЯ_5 та відповідно до наказу № 26 від 26.01.2016 начальника ІНФОРМАЦІЯ_5 про забезпечення охорони та нагляду на добу, продовжуючи свої умисні дії, направлені на збут психотропних і наркотичних речовин, 26.01.2016, близько 07 год. 00 хв. упакував паперові згортки з вказаними психотропними речовинами і наркотичними засобами до 2-х презервативів та помістив їх до свого анального проходу (прямої кишки) і перевіз маршрутним автобусом Черкаси-Хутори (№102) до зупинки громадського транспорту «ЧВК 62», а в подальшому переніс до кімнати догляду працівників ІНФОРМАЦІЯ_6 , що розташована в приміщенні ІНФОРМАЦІЯ_7 за адресою: АДРЕСА_3 , таким чином близько 08 год. 40 хв. намагаючись пронести зазначені презервативи з наркотичними засобами і психотропними речовинами на територію ІНФОРМАЦІЯ_5 з метою подальшого збуту невстановленим слідством особам, однак був викритий оперуповноваженими працівниками ІНФОРМАЦІЯ_7 під час особистого огляду у приміщенні кімнати для догляду працівників зазначеної установи.

В ході проведення огляду місця події, слідчим вилучено у підозрюваного ОСОБА_4 картку універсальну „ ІНФОРМАЦІЯ_8 № НОМЕР_1 , яка належить підозрюваному.

У ході дачі пояснень з приводу чиненого злочину, ОСОБА_4 пояснив, що на вищевказану картку здійснювались грошові перекази, від невідомих йому осіб, які в подальшому використовувались останнім для придбання наркотичних речовин.

ОСОБА_4 01.02.2016 повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України.

Ураховуючи, те, що ОСОБА_4 вчинено тяжкий злочин, а також те, що на вищевказану банківську картку ОСОБА_4 отримував перерахування грошових коштів для придбання наркотичних засобів та психотропних речовин, орган досудового розслідування вважає що існує реальна загроза зміни або знищення документів, у зв`язку з чим вважає за необхідне розглянути клопотання без виклику осіб, у володінні яких знаходяться документи.

Беручи до уваги вищевикладене та враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що документи, які містять охоронювану законом таємницю банківські документи ОСОБА_4 , мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, шляхом моніторингу руху коштів по указаному рахунку, а іншими способами їх отримати неможливо, необхідно отримати тимчасовий доступ до вищевказаних документів та можливість їх вилучення, які перебувають у ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » МФО НОМЕР_2 , розташованого за адресою: АДРЕСА_5 ,

Дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя вважає, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Як було встановлено при розгляді клопотання, проводиться досудове розслідування по кримінальному провадженню № 42016250000000016 від 26.01.2016 та для встановлення обставин події кримінального правопорушення необхідно отримати тимчасовий доступ до документів, які мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, шляхом моніторингу руху коштів по указаному рахунку, а іншими способами їх отримати неможливо, необхідно отримати тимчасовий доступ до вищевказаних документів та можливість їх вилучення, які перебувають у ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » МФО НОМЕР_2 , розташованого за адресою: АДРЕСА_5 .

Враховуючи вищевикладене, керуючись ст.ст.9, 159-165, 214 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ :

Надати слідчому в особливо важливих справах слідчого відділу прокуратури Черкаської області ОСОБА_3 або іншій уповноваженій особі за її дорученням, тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю - банківських документів ОСОБА_4 (паспорт НОМЕР_3 , виданий Соснівським РВ в м. Черкаси УМВС України в Черкаській області) з подальшим їх вилученням у ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » МФО НОМЕР_2 , розташованого за адресою: АДРЕСА_5 , а саме: виписок про рух грошових коштів по картковому рахунку № НОМЕР_1 (валюта - гривні) та іншим наявним рахункам (карткам) ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , з інформацією про точний час надходження, включаючи години, хвилини і секунди та перерахування грошових коштів по вказаним рахункам за період з часу відкриття рахунку по теперішній час; місце та спосіб проведення операції; призначення платежів; розрахункові (поточні) рахунки юридичних (фізичних) осіб контрагентів ОСОБА_4 , їх реєстраційних кодів за вказаний вище період (осіб які поповнювали вказаний картковий рахунок ОСОБА_4 .

Строк дії ухвали протягом 1 місяця з дня її проголошення.

Ухвала оскарженню не підлягає і заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 55551027
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку