open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Карлівський районний суд Полтавської області

Справа №531/2257/15-к

Провадження №1-кп/531/28/16-к

В И Р О К

І М Е Н Е МУ К Р А Ї Н И

25 січня 2016Карлівський районний суд Полтавської області у складі:

головуючої - судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

за участю прокурора ОСОБА_3 ,

обвинуваченого ОСОБА_4 ,

представника потерпілого ОСОБА_5 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Карлівці кримінальне провадження за підозрою

ОСОБА_4 ,

ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Карлівка Полтавської

області, проживаючого по

АДРЕСА_1 ,

українця, громадянина України, неодруженого,

освіта середня, працюючого в ПАТ «Карлівський

машинобудівний завод», електромонтером,

військовозобов`язаного, раніше не судимого,

у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 185 ч.1 КК України,-

В С Т А Н О В И В:

У відповідності до обвинувального Акту від 25.12..2015 р. під час досудового розслідування встановлено, що ОСОБА_4 перебуваючи в трудових відносинах з ПАТ «Карлівський машинобудівний завод», а саме відповідно до наказу № 19 від 07.07.1999 р. був прийнятий 12.07.1999 р. електромонтером на вказане підприємство. Відповідно до його функціональних обов`язків на ОСОБА_4 були покладені обов`язки по виконанню електроремонтних та налагоджувальних робіт обладнання, та останній мав вільний доступ до цехів підприємства та бачив знаходження в заготівельному цеху відходів чорного металу. З метою збагачення останній в період часу з 03.09.2015 року по кінець листопада 2015 року, точної дати слідством не встановлено маючи єдиний злочинний намір на крадіжку відходів чорного металу шляхом вільного доступу, усвідомлюючи суспільну небезпеку свого діяння, передбачаючи настання суспільно небезпечних наслідків та бажаючи їх настання, користуючись відсутністю охорони та тим, що його ніхто не бачить, умисно, таємно, з корисних мотивів із приміщення заготівельного цеху здійснював винос відходів чорного металу прив*язувавпш його під одяг до тулубу, вагою до 40 кг за один раз. Таким чином, протягом вересня - листопада 2015 року ОСОБА_6 викрав 1640 кг. відходів чорного металу, вартістю 2,6 грн. за 1 кг., чим спричинив ПАТ «Карлівський машинобудівний завод» матеріальну шкоду на загальну суму 4264 грн..

Такі дії ОСОБА_4 органом досудового розслідування кваліфіковані за ст. 185 ч.1 КК України, як таємне викрадення чужого майна (крадіжка).

25.12.2015 р. між представником потерпілого ПАТ « Карлівський машинобудівний завод» ОСОБА_5 та обвинуваченим ОСОБА_4 укладена угода про примирення .

Згідно вказаної угоди обвинувачений ОСОБА_4 беззастережно визнав свою винуватість у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 185 ч.1 КК України, в обсязі підозри. Також, вказаною угодою сторони погодили покарання у виді штрафу 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850 грн.) .

Крім того, обвинувачений ОСОБА_4 щиро розкаявся у злочині .

Розглядаючи питання про затвердження угоди про примирення, суд виходив з наступного.

Відповідно до ст.468 КПК України у кримінальному провадженні може бути укладена угода про примирення між потерпілим та підозрюваним чи обвинуваченим.

Згідно ч.3 ст.469 КПК України угода про примирення між потерпілим та підозрюваним чи обвинуваченим може бути укладена у провадженні щодо кримінальних проступків, злочинів невеликої чи середньої тяжкості та у кримінальному провадженні у формі приватного обвинувачення.

Так, злочин, у вчиненні якого обвинувачений ОСОБА_4 визнав себе винуватим, відповідно до ст.12 КК України, є злочином середньої тяжкості.

При цьому, судом з`ясовано, що обвинувачений цілком розуміє права, визначені ч.5 ст.474 КПК України, наслідки укладення та затвердження даної угоди, передбачені п.1 ч.1 ст. 473 КПК України, характер обвинувачення, вид покарання, а також інші заходи, які будуть застосовані до нього у разі затвердження угоди судом.

Представником потерпілого ПАТ « Карлівський машинобудівний завод» ОСОБА_5 цілком розуміє наслідки укладення та затвердження даної угоди, передбачені п.2 ч.1 ст. 473 КПК України.

Прокурор угоду підтримав і просив задовольнити.

Суд переконався, що укладення угоди сторонами є добровільним, тобто не є наслідком застосування насильства, примусу, погроз або наслідком обіцянок чи дій будь-яких інших обставин, ніж ті, що передбачені в угоді.

Також судом встановлено, що умови даної угоди відповідають вимогам Кримінального процесуального Кодексу України та Кримінального Кодексу України.

З огляду на викладене, суд дійшов висновку про можливість затвердження угоди про примирення між представником потерпілого ПАТ « Карлівський машинобудівний завод» ОСОБА_5 та обвинуваченим ОСОБА_4 і призначення останньому узгодженої сторонами міри покарання.

Керуючись ст.ст.373,374,475 КПК України, -

З А С У Д И В :

Затвердити угоду про примирення від 25.12.2015 р. між представником потерпілого ПАТ « Карлівський машинобудівний завод» ОСОБА_5 та обвинуваченим ОСОБА_4 .

ОСОБА_4 визнати винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 185 ч.1 КК України, і призначити йому узгоджене сторонами покарання у виді штрафу 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850 грн.).

Вирок може бути оскаржений з підстав, передбачених ст.394 КПК України,до апеляційного суду Полтавської області через Карлівський районний суд шляхом подачі апеляції протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Копію вироку негайно вручити прокурору і обвинуваченому.

Суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 55323253
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку