open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 164/446/16-к

п/с 1-кс/164/34/2016

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

27 січня 2016 року. Смт. Маневичі.

Слідчий суддя Маневицького районного суду Волинської області ОСОБА_1 , з участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , прокурора Маневицької місцевої прокуратури Волинської області ОСОБА_3 , слідчого СВ Маневицького ВП ГУНП у Волинській області ОСОБА_4 , розглянув у відкритому судовому засіданні клопотання від 22 січня 2016 року слідчого СВ Маневицького РВ УМВС ОСОБА_4 , погоджене із прокурором Маневицького місцевої прокуратури Волинської області ОСОБА_3 , у кримінальному провадженні, внесеному в Єдиний реєстр досудових розслідувань за № 12016030160000020 від 15 січня 2016 року, про тимчасовий доступ до документів, які містять охоронювану законом таємницю, а саме: інформацію про надані ЗТУ ПрАТ „ ІНФОРМАЦІЯ_1 телекомунікаційні послуги.

Клопотання надійшло до суду 26 січня 2016 року.

Перевіривши надані матеріали клопотання та дослідивши докази по даних матеріалах, заслухавши думку учасників кримінального провадження прокурора Маневицької місцевої прокуратури ОСОБА_3 , слідчого СВ Маневицького ВП ГУНП у Волинській області ОСОБА_4 , -

В С Т А Н О В И В:

14 січня 2016 в період часу з 16 години по 22 годину 30 хвилин, невстановлені слідством особи, перебуваючи на подвір`ї ОСОБА_5 , що в АДРЕСА_1 , керуючи корисливим мотивом та метою, переконавшись, що їх ніхто не бачить, шляхом віджиму металевим предметом віконної рами, проникли до середини житлового будинку, звідки таємно викрали грошові кошти у сумі 2700 доларів США, 2450 Євро, 3200 злотих, 750 крон, а також одну золоту сережку, чим заподіяли матеріальну шкоду на вищевказану суму.

15 січня 2016 року відомості про дане кримінальне правопорушення внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12016030160000020 з правовою кваліфікацією за ч. 3 ст. 185 КК України.

На даний час особи, які вчинили дане кримінальне правопорушення, не встановлені, проведені розшукові заходи не дали результату. Для встановлення обставин вчинення кримінального правопорушення та осіб, які причетні до його вчинення, слідчий СВ Маневицького ВП ГУНП у Волинській області ОСОБА_4 просив надати тимчасовий доступ до документів, які містять охоронювану законом таємницю, а саме: інформацію про надані ЗТУ ПрАТ „ ІНФОРМАЦІЯ_1 сеанси мобільного зв`язку абонентів даного оператора, які виходили на зв`язок у зоні покриття в проміжки часу, а саме: з 16 години по 22 годину 14 січня 2016 року, де під час радіорозвідки встановлено, що по АДРЕСА_1 працюють базові станції операторів рухомого (мобільного) зв`язку LAC 56892 CID 8963; з 16 години по 22 годину 14 січня 2016 року під час радіорозвідки встановлено, що на перехресті вулиць Бойка та Зільберта, що в смт. Маневичі Волинської області працюють базові станції операторів рухомого (мобільного) зв`язку LAC 56892 CID 8963; з 16 години по 22 годину 14 січня 2016 року під час радіорозвідки встановлено, що на перехресті вулиць Паркова та Незалежності, що в смт. Маневичі Волинської області працюють базові станції операторів рухомого (мобільного) зв`язку LAC 56892 CID 8962; з 16 години по 22 годину 14 січня 2016 року під час радіорозвідки встановлено, що на перехресті вулиць Луцька та Зільберта, що в смт. Маневичі Волинської області, працюють базові станції операторів рухомого (мобільного) зв`язку LAC 56892 CID 8963.

Клопотання про тимчасовий доступ до документів відповідає вимогам ст. 160 КПК України.

Представник ЗТУ ПрАТ „ ІНФОРМАЦІЯ_1 в судове засідання не з`явився, будучи завчасно у встановленому законом порядку повідомленим про час та місце проведення судового засідання, про причини неявки суд не повідомив, що не є перешкодою для розгляду клопотання.

Документи, які містять охоронювану законом таємницю, а саме: інформацію про надані ЗТУ ПрАТ „ ІНФОРМАЦІЯ_1 сеанси зв`язку мобільного зв`язку, з клопотанням про тимчасовий доступ до яких звернувся слідчий СВ Маневицького ВП ГУНП у Волинській області ОСОБА_4 , знаходяться у оператора мобільного зв`язку „ ІНФОРМАЦІЯ_1 , що по АДРЕСА_2 . Вказані документи не відносяться до документів, до яких заборонено доступ відповідно до ст. 161 КПК України, мають суттєве значення для встановлення обставин вчинення кримінального правопорушення та осіб, які причетні до його вчинення.

Згідно ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Відповідно до ч. 4-7 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд розглядає клопотання за участю сторони кримінального провадження, яка подала клопотання, та особи, у володінні якої знаходяться речі і документи, крім випадків, передбачених частиною другою цієї статті. Неприбуття за судовим викликом особи, у володінні якої знаходяться речі і документи, без поважних причин або неповідомлення нею про причини неприбуття не є перешкодою для розгляду клопотання. Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю. Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів. Доступ особи до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, здійснюється в порядку, визначеному законом. Слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Слідчим СВ Маневицького ВП ГУНП ОСОБА_4 доведені обставини, передбачені ч. 5-6 ст. 163 КПК України, а тому є всі підстави для задоволення клопотання.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 110, 131-132, 159-166, 309, 369, 372, 395 КПК України, ст.ст. 9, 34, 39 Закону України „Про телекомунікації, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В:

Надати слідчому СВ Маневицького ВП ГУНП України у Волинській області ОСОБА_4 тимчасовий доступ до документів, які містять охоронювану законом таємницю, а саме: інформацію про надані ЗТУ ПрАТ „ ІНФОРМАЦІЯ_1 , що знаходиться по АДРЕСА_2 , телекомунікаційні послуги - сеанси мобільного зв`язку абонентів даного оператора, які виходили на зв`язок у зоні покриття в проміжки часу, а саме: з 16 години по 22 годину 14 січня 2016 року, де під час радіорозвідки встановлено, що по АДРЕСА_1 працюють базові станції операторів рухомого (мобільного) зв`язку LAC 56892 CID 8963; з 16 години по 22 годину 14 січня 2016 року під час радіорозвідки встановлено, що на перехресті вулиць Бойка та Зільберта, що в смт. Маневичі Волинської області працюють базові станції операторів рухомого (мобільного) зв`язку LAC 56892 CID 8963; з 16 години по 22 годину 14 січня 2016 року під час радіорозвідки встановлено, що на перехресті вулиць Паркова та Незалежності, що в смт. Маневичі Волинської області працюють базові станції операторів рухомого (мобільного) зв`язку LAC 56892 CID 8962; з 16 години по 22 годину 14 січня 2016 року під час радіорозвідки встановлено, що на перехресті вулиць Луцька та Зільберта, що в смт. Маневичі Волинської області, працюють базові станції операторів рухомого (мобільного) зв`язку LAC 56892 CID 8963.

Дану інформацію надати в електронному вигляді на оптичному носії інформації, а в разі необхідності надати копії необхідних документів.

Строк дії ухвали один місяць з дня її постановлення.

Ухвала слідчого судді про тимчасовий доступ до документів, які містять охоронювану законом таємницю, підлягає обов`язковому виконанню.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала апеляційному оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

Маневицького районного суду

Волинської області ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 55288905
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку