open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Номер провадження 1-в/243/132/2016

Номер справи 243/4117/15-к

У Х В А Л А

про заміну сторони виконавчого провадження

«29» січня 2016 року Слов`янський міськрайонний суд Донецької області у складі:

Головуючого - судді ОСОБА_1 ,

при секретарі - ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Слов`янська Донецької області кримінальне провадження за заявою Структурного підрозділу «Слов`янське локомотивне депо» регіональної філії «Донецька залізниця» Публічного акціонерного товариства «Українська залізниця» за участю заінтересованих осіб: Відділу Державної виконавчої служби Слов`янського міськрайонного управління юстиції у Донецькій області, ОСОБА_3 про заміну сторони виконавчого провадження, -

В С Т А Н О В И В:

Структурний підрозділ «Слов`янське локомотивне депо» регіональної філії «Донецька залізниця» Публічного акціонерного товариства «Українська залізниця» звернулося до суду з заявою за участю заінтересованих осіб: Відділу Державної виконавчої служби Слов`янського міськрайонного управління юстиції у Донецькій області, ОСОБА_4 про заміну сторони виконавчого провадження, обґрунтовуючи тим, що 18 травня 2015 року Слов`янський міськрайонний суд Донецької області розглянув матеріали кримінального провадження за обвинуваченням ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , (справа № 1-кп/243/359/2015 (243/4117/15-к)) та видав виконавчий лист від 18 травня 2015 року про стягнення з законного представника ОСОБА_4 ОСОБА_5 на користь Державного підприємства «Донецька залізниця» в особі Локомотивного депо Слов`янськ матеріальної шкоди, спричиненої ОСОБА_4 , у сумі 1930 гривень 83 коп.

04 листопада 2015 року виконавче провадження по вище вказаному виконавчому листу було закінчено у зв`язку із смертю ОСОБА_5 . Виконавчий лист від 18 травня 2015 року повернутий до Слов`янського міськрайонного суду Донецької області без виконання.

Сторони в судове засідання не з`явилися, про час, дату та місце розгляду справи повідомлялися належним чином, оскільки, неявка сторін та інших осіб не перешкоджає вирішенню питання про заміну сторони виконавчого провадження, суд вважає за можливим розглядати дану заяву за відсутності сторін.

Суд, розглянувши подані сторонами документи та матеріали, всебічно і повно з`ясувавши всі фактичні обставини, на яких ґрунтується заява, об`єктивно оцінивши докази, які мають юридичне значення для розгляду справи і вирішення справи по суті, приходить до висновку, що заява Структурного підрозділу «Слов`янське локомотивне депо» регіональної філії «Донецька залізниця» Публічного акціонерного товариства «Українська залізниця» за участю заінтересованих осіб: Відділу Державної виконавчої служби Слов`янського міськрайонного управління юстиції у Донецькій області, ОСОБА_4 про заміну сторони виконавчого провадження, підлягає задоволенню з огляду на її законність та обґрунтованість.

Судом встановлено, що 18 травня 2015 року Слов`янський міськрайонний суд Донецької області розглянув матеріали кримінального провадження за обвинуваченням ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , (справа № 1-кп/243/359/2015 (243/4117/15-к)) та видав виконавчий лист від 18 травня 2015 року про стягнення з законного представника ОСОБА_4 ОСОБА_5 на користь Державного підприємства «Донецька залізниця» в особі Локомотивного депо Слов`янськ матеріальної шкоди, спричиненої ОСОБА_4 , у сумі 1930 гривень 83 коп.

04 листопада 2015 року виконавче провадження по вище вказаному виконавчому листу було закінчено у зв`язку із смертю ОСОБА_5 . Виконавчий лист від 18 травня 2015 року повернутий до Слов`янського міськрайонного суду Донецької області без виконання.

Відповідно до ч. 1 ст. 378 ЦПК України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою сторони суд замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Згідно з п. 1 ч. 1 ст. 512 ЦК України, підставою правонаступництва у виконавчому провадженні є правонаступництво, в матеріальних (майнових) правовідносинах, тобто перехід суб`єктивних майнових прав чи обов`язків від одного суб`єкта майнових правовідносин до іншого на підставі договору.

Також ст. 11 Закону України «Про виконавче провадження» передбачено, що у разі вибуття однієї з сторін державний виконавець з власної ініціативи або за заявою сторони, а також сама заінтересована сторона мають право звернутися до суду з заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, обов`язкові тією мірою, в якій вони були б обов`язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Відповідно до ч. 1 ст. 1166 Цивільного кодексу України «майнова шкода, завдана неправомірними рішеннями, діями чи бездіяльністю особистим немайновим правам фізичної або юридичної особи, а також шкода, завдана майну фізичної або юридичної особи, відшкодовується в повному обсязі особою, яка її завдала

Відповідно до ст. 1179 Цивільного кодексу України «неповнолітня особа (у віці від чотирнадцяти до вісімнадцяти років) відповідає за завдану нею шкоду самостійно на загальних підставах.

Отже, з урахуванням наведеного, є всі підстави у задоволенні заяви про заміну боржника за Вироком Слов`янського міськрайонного суду Донецької області від 18 травня 2015 року № 1-кп/213/359/2015 відносно ОСОБА_4 , у вчинені кримінального правопорушення передбаченого ст. 15 ч. 3, 185 ч.1 КК України, із боржника законного представника ОСОБА_4 ОСОБА_5 на боржника ОСОБА_4 , за правонаступництвом.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 209, 210, 378 ЦПК України, ст.ст. 512,1166,1179 ЦК України, ст. 11 ЗУ«Про виконавче провадження», суд

У Х В А Л И В:

Заяву Структурного підрозділу «Слов`янське локомотивне депо» регіональної філії «Донецька залізниця» Публічного акціонерного товариства «Українська залізниця» за участю заінтересованих осіб: Відділу Державної виконавчої служби Слов`янського міськрайонного управління юстиції у Донецькій області, ОСОБА_3 про заміну сторони виконавчого провадження задовольнити.

Замінити боржника ОСОБА_5 у виконавчому провадженні щодо виконання рішення Слов`янського міськрайонного суду Донецької області по справі 1-кп/243/359/2015 від 18 травня 2015 року, його правонаступником ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та видати виконавчий лист про стягнення з ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , спричиненої ним матеріальної шкоди у сумі 1930 гривень 83 коп. на користь Структурного підрозділу «Слов`янське локомотивне депо» регіональної філії «Донецька залізниця» Публічного акціонерного товариства «Українська залізниця» 84109, м. Слов`янськ, вул. Гагаріна, 1, р/р НОМЕР_1 ТВБВ №10004/0570 філії Донецьке обласне управління АТ «Ощадбанк», МФО 335106, яке у відповідності до Постанови Кабінету Міністрів України від 25 червня 2014 року № 200 «Про утворення публічного акціонерного товариства «Українська залізниця» зі змінами до неї, внесеними Постановою Кабінету Міністрів України від 04 червня 2015 року № 371, протоколів засідань правління Публічного акціонерного товариства «Українська залізниця» від 21 жовтня 2015 року № 1, від 26 листопада 2015 року № 6, положення «Про регіональну філію «Донецька залізниця» Публічного акціонерного товариства «Українська залізниця», затвердженого рішенням правління Публічного акціонерного товариства «Українська залізниця» від 30 листопада 2015 року № 7, Наказом від 03 грудня 2015 року № 1/Н в.о. начальника регіональної філії «Донецька залізниця» Публічного акціонерного товариства «Українська залізниця» є правонаступником Локомотивного депо Слов`янськ ДП «Донецька залізниця».

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку через суд першої інстанції шляхом подачі апеляційної скарги протягом п"яти днів з дня її проголошення. У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга може бути подана протягом п"яти днів з дня отримання копії ухвали.

Ухвала постановлена та підписана в нарадчій кімнаті в одному примірнику.

Суддя Слов`янського

міськрайонного суду ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 55284401
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку