open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 215/283/16-к

1-кс/215/53/16

УХВАЛА

про тимчасовий доступ до речей і документів

28 січня 2016 року м. Кривий Ріг

Слідчий суддя Тернівського районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , прокурора Криворізької місцевої прокуратури №2 ОСОБА_3 , слідчого ОСОБА_4

розглянувши клопотання в порядку ч. 1 ст. 107 КПК України без застосування технічного засобу слідчого СВ Тернівського ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів, -

ВСТАНОВИВ:

28 січня 2016 року до Тернівського районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області надійшло клопотання слідчого СВ Тернівського ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів.

Клопотання мотивовано тим, що ОСОБА_5 , будучи неодноразово судимим, вчинив новий злочин проти власності.

Так, повторно, 13.11.2015 року, ОСОБА_5 , знаходячись в приміщенні магазину « ІНФОРМАЦІЯ_1 », який розташований на першому поверсі приміщення по АДРЕСА_1 , реалізуючи свій раптово виниклий корисливий умисел, направлений на таємне викрадення чужого майна, побачив набор «Термос, дві термо-кружки» виробника «Корона», які знаходилися на полиці вітрини, яка розташована зліва від входу в приміщенні магазину.

Реалізуючи свій злочинний намір та діючи з єдиним прямим умислом з корисливих мотивів та загальною метою, спрямованими на досягнення єдиного наслідку - таємне викрадення чужого майна, скориставшись тим, що продавець магазину направилась за прилавок та відволіклась бесідою з клієнтом магазину, зайшов за вітрину, розташовану зліва від входу в приміщенні магазину, після чого, лівою рукою з полиці взяв термос виробника « ІНФОРМАЦІЯ_2 », який належить ФОП ОСОБА_6 , вартістю 450 грн., та сховавши його під куртку, в яку був одягнений, направився до виходу з приміщення магазину.

З викраденим майном ОСОБА_5 з місця скоєння злочину зник, звернувши його на свою користь і розпорядився ним на власний розсуд, чим спричинив потерпілій ОСОБА_6 матеріальний збиток на суму 450 гривень.

Попередня правова кваліфікація кримінального правопорушення, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12015040760002038 від 14.11.2015року, за ч. 2 ст. 185 КК України, за ознаками таємного викрадення чужого майна (крадіжка), вчиненого повторно.

Згідно довідки КЗ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , знаходився під наглядом лікаря-психіатра з 1986 року з приводу порушення психологічного розвитку. Знятий з нагляду в 1988 році по одужанню. В 1992 року знаходився на стаціонарному обстеженні за направленням райвійськкомату, виписаний з діагнозом: психопатія збудженого типу.

З метою можливості визначення психічного стану підозрюваного ОСОБА_5 , за наявності відомостей, які викликають сумніви щодо його осудності, обмеженої осудності, у даному провадженні є потреба в проведені судово - психіатричної експертизи, проведення якої неможливе за відсутності медичної документації про стан здоров`я, період та режим протікання хвороби ОСОБА_5 .

Вказані відомості знаходяться у документах, які містять інформацію про лікування ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , у лікаря психіатра КЗ « ІНФОРМАЦІЯ_5 », які перебувають у володінні КЗ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » та вказану інформацію згідно ст. 40 Закону України «Основи законодавства України про охорону здоров`я» та ст. 46 ЗУ «Про інформацію» отримати в інший спосіб, окрім як на підставі ухвали суду неможливо.

Перевіривши наданні матеріали клопотання, заслухавши думку прокурора, слідчого, суд дійшов висновку, що клопотання слідчого про тимчасовий доступ до речей і документів підлягає задоволенню з наступних підстав.

У матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що історія хвороби ОСОБА_5 має суттєве значення для встановлення обставин, що підлягають доказуванню у кримінальному провадженні, а саме обставин, що є підставою для звільнення від кримінальної відповідальності або покарання, є потреба в проведені амбулаторної судово-психіатричної експертизи. В свою чергу, проведення судово-психіатричної експертизи вимагає надання експерту для ознайомлення відомостей про стан здоров`я ОСОБА_5 , що знаходяться в медичній картці хворого, яка зберігається у КЗ « ІНФОРМАЦІЯ_6 ».

В інший спосіб отримати дану інформацію, стосовно психіатричного стану підозрюваного, неможливо, так як вказані матеріали містять лікарську таємницю.

Необхідна інформація підлягатиме зберіганню при матеріалах кримінальної справи для подальшого використання як доказ. Процедура такого вилучення вказаної інформації не може негативно вплинути на діяльність як КЗ « ІНФОРМАЦІЯ_6 », так і ОСОБА_5 . Конституційні права громадян тим самим не обмежуються .

Крім того, такого роду інформація не міститься в документах, до яких згідно ст.161 КПК України, заборонений доступ, а згідно ч.7 ст.162 КПК України, відноситься до інформації, що містить таємницю охоронювану законом, доступ до якої передбачений шляхом подання клопотання та отримання дозволу слідчого судді місцевого суду, у межах територіальної юрисдикції якого знаходиться орган досудового розслідування.

Відтак, необхідно отримати тимчасовий доступ до історії хвороби ОСОБА_5 , яка зберігається у КЗ « ІНФОРМАЦІЯ_6 », по АДРЕСА_2 , а також отримати можливість тимчасового вилучення цієї історії хвороби для направлення за місцем проведення судово-психіатричної експертизи.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 159-164 КПК України, суд

УХВАЛИВ:

Задовольнити клопотання слідчого СВ Тернівського ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів.

Зобов`язати КЗ « ІНФОРМАЦІЯ_6 », який знаходиться по АДРЕСА_3 , надати тимчасовий доступ слідчому СВ Тернівського ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_4 до документів, які містять інформацію, про історію хвороби ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , з можливістю тимчасового вилучення усіх документів, з яких складається зазначена історія хвороби, що перебуває у володінні КЗ « ІНФОРМАЦІЯ_6 ».

Ухвала слідчого судді діє протягом одного місяця з дня її постановлення, тобто до 05.03.2016 року включно.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно положень КПК України з метою відшукування та вилучення зазначених речей та документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 55281839
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку