open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа №: 630/671/15-к

У Х В А Л А

Іменем України

25 січня 2016 року м. Люботин

Люботинський міський суд Харківської області

головуючий суддя ОСОБА_1 ,

за участю

прокурора ОСОБА_2 ,

секретаря ОСОБА_3 ,

обвинуваченого ОСОБА_4 ,

захисника обвинуваченого адвоката ОСОБА_5 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Люботин, Харківської області кримінальне провадження №12015220430002770 відносно ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , обвинуваченого у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст. 185 КК України,

в с т а н о в и в:

ОСОБА_4 обвинувачується в здійсненні таємного викрадення чужого майна, поєднаного з проникненням в приміщення, вчинене повторно, за попередньою змовою групою осіб, за таких обставин.

ОСОБА_4 17 липня 2015 року близько 01 год. 50 хв., реалізуючи злочинний намір, спрямований на заволодіння чужим майном, діючи спільно за попередньою змовою з двома невстановленими особами, шляхом пошкодження даху продуктового магазину ТОВ «ЛОРА», що розташований за адресою м. Люботин, вул. Першотравнева, Новобаварська,2/1 зайшли до приміщення вказаного магазину, звідки викрали грошові кошти в розмірі 795,95 грн., печиво «Кнопка», т/м «Лукас»,каву Якобс, вагою 38 г., 3 упаковки вафлів «Артек» т/м Світоч, вагою 80 г., 10 пачок цигарок Бонд, чим спричинили потерпілій збитку на 276, 88 грн.

Органами досудового слідства, дії ОСОБА_4 кваліфіковані за ч. 3 ст. 185 КК України, тобто таємне викрадення чужого майна, поєднане з проникненням в приміщення, вчинене повторно, за попередньою змовою групою осіб.

В судовому засіданні встановлено, що обвинувачений навчався в Люботинській допоміжній школі інтернаті для дітей з розумовими вадами.

Як вбачається з довідки лікаря психіатра Богодухівської ЦМЛ ОСОБА_4 перебуває під консультативним наглядом лікаря - психіатра.

Крім того, з вироку Богодухівського районного суду Харківської області від 22 грудня 2008 року вбачається,що ОСОБА_4 перебуває на обліку у лікаря психіатра.

Від захисника обвинуваченого ОСОБА_5 надійшло клопотання про призначення обвинуваченому амбулаторної судово- психіатричної експертизи для з`ясування питання,в якому стані перебував обвинувачений на час вчинення злочину та чи осудний обвинувачений. Під час досудового розслідування психіатрична експертиза ОСОБА_4 не проводилася.

В зв`язку з тим, що для проведення експертизи необхідно надати експертам медичну документацію на ОСОБА_4 ( в тому числі амбулаторні медичні картки) необхідно зобов`язати слідчого Люботинського ВП Харківського ВП ГУПН України в Харківській області ОСОБА_6 отримати амбулаторні медичні картки на ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 у Харківському обласному психоневрологічному диспансері (вул. Маршала Бажанова, 20, м. Харків, 61002) передати у розпорядження експертів Харківської обласної клінічної психіатричної лікарні №3 (вул. Академіка Павлова, 46, м. Харків, 61068) .

Заперечень від сторін не надійшло.

Судом вже двічі призначалася стаціонарна судово- психіатрична експертиза, однак вона проведена не була через наступні обставини.

Від завідуючого відділенням 18-го судово-психіатричного відділення при Харківській обласній клінічній психіатричній лікарні № 3 надійшло повідомлення про неможливість виконання експертизи через наступні обставини.

Згідно наказу МОЗ України №194 «Про перелік спеціалізованих судово психіатричних експертних установ України та психіатричних закладів, у структурі яких функціонують судово психіатричні експертні відділення (комісії) стаціонарна судово- психіатрична експертиза особам, які утримуються під вартою, проводиться у Комунальному закладі Сумської обласної ради «Обласна спеціалізована психіатрична лікарня №2».

Від Комунального закладу Сумської обласної ради «Обласна спеціалізована психіатрична лікарня №2» надійшло повідомлення про неможливість проведення експертизи через те, що відділення вже тривалий час не працює.

Враховуючи вищевикладене, суд вислухавши думку сторін, приходить до висновку про необхідність призначення амбулаторної судово- психіатричної експертизи.

Відповідно до ч.3 ст. 333 КПК України, у разі, якщо під час судового розгляду виникне необхідність у встановленні обставин або перевірці обставин, які мають істотне значення для кримінального провадження, і вони не можуть бути встановлені або перевірені іншим шляхом, суд за клопотанням сторони кримінального провадження має право доручити органу досудового розслідування провести певні слідчі (розшукові) дії. У разі прийняття такого рішення суд відкладає судовий розгляд на строк, достатній для проведення слідчої (розшукової) дії та ознайомлення учасників судового провадження з її результатами.

Відповідно до ст.332 КПК України під час судового розгляду суд за клопотанням сторін кримінального провадження за наявності підстав, передбачених ст.242 цього кодексу має право своєю ухвалою доручити проведення експертизи експертній установі, експерту або експертам.

Згідно зі ст. 242 КПК України експертиза проводиться експертом за зверненням сторони кримінального провадження або за дорученням суду, якщо для з`ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, необхідні спеціальні знання.

Керуючись ст.ст. 177,178, 242, 332, 333,372 КПК України, суд

У Х В А Л И В:

Клопотання ОСОБА_5 - задовольнити

Доручити органу досудового розслідування СВ Люботинського ВП Харківського ГУНП України в Харківській області в строк до 24 лютого 2016 року призначити та провести амбулаторну судово- психіатричну експертизу в 18 відділенні судово-психіатричної експертизи Харківської обласної клінічної психіатричної лікарні № 3 з метою визначення психічного стану ОСОБА_4 , обвинуваченого в скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст. 125 КК України

На вирішення експертизи поставити наступні питання:

1. Чи страждає ОСОБА_4 , 1981 року народження, на психічні захворювання? Якщо страждає, то на які?

2. Чи страждав станом на 17 липня 2015 року ОСОБА_4 психіатричним захворюванням, якщо так, то яким саме?

2. Чи міг ОСОБА_4 , 1981 року народження усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними станом на 17 липня 2015 року?

Попередити експертів про кримінальну відповідальність за ст.ст. 384, 385 КК України.

У розпорядження експертів надати матеріали кримінального провадження № 630/671/15к.

Зобов`язати слідчого Люботинського ВП Харківського ВП ГУПН України в Харківській області ОСОБА_6 отримати амбулаторні медичні картки на ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 у Харківському обласному психоневрологічному диспансеру (вул. Маршала Бажанова, 20, м. Харків, 61002) передати у розпорядження експертів Харківської обласної клінічної психіатричної лікарні №3 (вул. Академіка Павлова, 46, м. Харків, 61068) .

Зобов`язати начальника Харківської установи виконання покарань управління Державної пенітенціарної служби України в Харківській області (№27) видати ОСОБА_4 органу досудового розслідування СВ Люботинського ВП Харківського ГУНП України в Харківській області для проведення амбулаторної судово- психіатричної експертизи.

Після виконання експертизи висновки експерта терміново направити до суду.

Судове засідання призначити на 24 лютого 2016 року о 14.00 год.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя(підпис) ОСОБА_1

Згідно з оригіналом. Ухвала набрала чинності 25 січня 2016 року

Суддя ОСОБА_1 яненко

дата засвідчення копії 25 січня 2016 року

Джерело: ЄДРСР 55200794
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку