open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/21797/14-к

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

04 серпня 2014 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участі сторони кримінального провадження старшого слідчого СВ ГУ СБ України у м. Києві та Київській області ОСОБА_3 , розглянувши у судовому засіданні в приміщенні суду в м. Києві клопотання старшого слідчого СВ ГУ СБ України у м. Києві та Київській області ОСОБА_3 про накладення арешту,-

В С Т А Н О В И В :

04.08.2014 у провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , надійшло клопотання сторони кримінального старшого слідчого СВ ГУ СБ України у м. Києві та Київській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором відділу прокуратури Київської області ОСОБА_4 , про накладення арешту.

У судовому засіданні слідчий просив задовольнити клопотання.

Згідно з нормою ч. 1 ст. 107 КПК України, фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

Обґрунтовуючи внесене клопотання, сторона кримінального провадження вказує, що слідчим відділом Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні, що внесено до ЄРДР за № 22013100000000013, за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 332 КК України.

У клопотанні слідчий зазначає наступне.

З матеріалів кримінального провадження вбачається, що протягом 2012 року через державний кордон України в пункті пропуску ОКПП «Київ» ДП МА «Бориспіль» (Київська обл., Бориспіль-7), невстановлені слідством особи організували незаконне переправлення громадян Лівії на територію України на підставі запрошень медичних установ, які спеціалізуються на наданні офтальмологічних послуг, а саме: ТОВ «Медичний центр «Інститут сімейної медицини» (код ЄДРПОУ 36520518, адреса м. Київ, вул. Німанська, 6); ТОВ «Науково-практичний медичний центр «Ексімер» (код ЄДРПОУ 30113089, адреса м. Київ, вул. Димитрова, 5-Б); ТОВ «ОК Новий Зір» (код ЄДРПОУ 32921934, адреса м. Київ, вул. Глибочицька, 17).

Протягом 2012 року зазначеними лікувальними закладами було видано близько 450 запрошень на в`їзд до України громадянам Лівії.

Однак, мета приїзду окремих лівійців до України не співпадає з заявленою, оскільки керівництво медичних закладів фактично не здійснює забезпечення їх перебування на території України та не веде обліку осіб, які після оформлення запрошення не звертались до них за наданням офтальмологічних послуг.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 01.06.2011 р. № 567, медичні заклади можуть видати запрошення на в`їзд в Україну іноземцям лише для їх лікування. Таким чином, керівництво медичних закладів сприяє незаконному потраплянню до нашої держави іноземних громадян, з метою їх незаконної легалізації в Україні або подальшим переправленням до країн Західної Європи.

Відповідно до листа МЗС України, протягом 2012 року за запрошенням ТОВ «Клініка косметичної медицини «Візит - Косметік» оформлялися близько 75 віз громадянам Республіки Лівія для в`їзду в Україну з метою лікування.

Згідно до інформації ТОВ «Клініка косметичної медицини «Візит - Косметік» (код ЄДРПОУ 30967811) видавало запрошення одноразово в травні 2012 року лише на 27 громадян Республіки Лівія однак ніхто з них до клініки не звертався.

01.01.2014 р. в ході проведення обшуку у приміщенні ТОВ «Клініка косметичної медицини «Візит - Косметік», який проводився на підставі ухвали Печерського районного суду від 24.07.2014 р., виявлено та вилучено 4 (чотири) печатки, а саме: ПП «RadioBand» (код 31751959), ТОВ «Хітозан-Косметік» (код 35428336), ТОВ «Директ-СТС» (код 34600994), ТОВ «Фоксімет» код 38291098. В приміщенні ТОВ «Клініка косметичної медицини «Візит - Косметік» були відсутні будь-які документи, які підтверджували законність перебування вказаних печаток на території клініки.

Статтею 170 КПК України передбачено, що арештом майна є тимчасове позбавлення підозрюваного, обвинуваченого або осіб, які в силу закону несуть цивільну відповідальність за шкоду, завдану діяннями підозрюваного, обвинуваченого або неосудної особи, яка вчинила суспільно небезпечне діяння, можливості відчужувати певне його майно за ухвалою слідчого судді або суду до скасування арешту майна у встановленому цим Кодексом порядку. Відповідно до вимог цього Кодексу арешт майна може також передбачати заборону для особи, на майно якої накладено арешт, іншої особи, у володінні якої перебуває майно, розпоряджатися будь-яким чином таким майном та використовувати його.

Частиною другою вищезазначеної статті передбачено, що слідчий суддя або суд під час судового провадження накладає арешт на майно, якщо є достатні підстави вважати, що вони відповідають критеріям, зазначеним участині другій ст. 167КПК України.

Частиною 3 ст. 170 КПК України зазначено, що арешт може бути накладено на нерухоме і рухоме майно, які перебувають у власності у підозрюваного, обвинуваченого або осіб, які в силу закону несуть цивільну відповідальність за шкоду, завдану діяннями підозрюваного, обвинуваченого або в інших фізичних осіб з метою забезпечення можливої конфіскації майна, спеціальної конфіскації або цивільного позову.

Згідно ч. 2 ст. 173 КПК України, при вирішенні питання про арешт майна слідчий суддя, суд повинен враховувати: 1) правову підставу для арешту майна; 2) достатність доказів, що вказують на вчинення особою кримінального правопорушення; 3) розмір можливої конфіскації майна, можливий розмір шкоди, завданої кримінальним правопорушенням, та цивільного позову; 4) наслідки арешту майна для інших осіб; 5) розумність та співрозмірність обмеження права власності завданням кримінального провадження.

Слідчий суддя, заслухавши пояснення слідчого, дійшов висновку про наявність підстав для задоволення клопотання.

На підставі викладеного і керуючись ст. ст. 107, 131, 132, 171173, 309 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Накласти арешт на 4 (чотири) печатки, а саме: ПП «RadioBand» (код 31751959), ТОВ «Хітозан-Косметік» (код 35428336), ТОВ «Директ-СТС» (код 34600994), ТОВ «Фоксімет» (код 38291098), що виявлені та вилучені 01.01.2014 в ході проведення обшуку у приміщенні ТОВ «Клініка косметичної медицини «Візит - Косметік».

Ухвала про арешт майна виконується негайно слідчим, прокурором у порядку, передбаченому Законом України «Про виконавче провадження».

Підозрюваний, його захисник, інший власник або володілець майна, які не були присутні при розгляді питання про арешт майна, мають право заявити клопотання про скасування арешту майна повністю або частково. Таке клопотання подається слідчому судді.

Ухвала про накладення арешту може бути оскаржена безпосередньо до Апеляційного суду м. Києва протягом 5 днів з дня її оголошення.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 54946374
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку