open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

Справа № 598/1430/15-к

провадження № 1-кп/598/119/2015

УХВАЛА

іменем України

"18" грудня 2015 р. Збаразький районний суд Тернопільської області

в складі : головуючого судді ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2

з участю сторін кримінального провадження: прокурора ОСОБА_3 , обвинуваченої ОСОБА_4 , її захисника ОСОБА_5 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Збаражі кримінальне провадження за №598/1430/15-к по обвинуваченню

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженки та жительки АДРЕСА_1 , громадянки України, з середньо-спеціальною освітою, одруженої, працюючої заготівельником молока ТОВ «Росса», раніше не судимої,

за ч.2 ст.191, ч.1 ст.366 КК України,-

в с т а н о в и в :

Згідно обвинувачення, ОСОБА_4 , перебуваючи на посаді голови дільничної виборчої комісії №610370 одномандатного виборчого округу № 164 с.Болязуби Збаразького району Тернопільської області, під час проведення позачергових виборів депутатів до Верховної Ради України, які відбувалися 26 жовтня 2014 року, згідно ст.ст.36, 47 Закону України «Про вибори народних депутатів України», будучи матеріально відповідальною особою, відповідно до укладеного договору 13 жовтня 2014 р. між окружною виборчою комісією №164, в особі голови ОСОБА_6 , з однієї сторони та ОСОБА_4 , з іншої сторони, про повну індивідуальну матеріальну відповідальність, яка наділена відповідним повноваженнями, пов`язаними із здійсненням організаційно-розпорядчими функціями, шляхом підроблення підпису у платіжній відомості №103 (ДВК610370) за листопад 2014 року за члена дільничної виборчої комісії ОСОБА_7 , зловживаючи своїм службовим становищем, в другій декаді листопада 2014р. незаконно привласнила грошові кошти, виділені із державного бюджету на заробітну плату члена дільничної виборчої комісії №610370 одномандатного виборчого округу № 164 с.Болязуби Збаразького району ОСОБА_7 в сумі 594,07 грн., спричинивши потерпілому матеріальну шкоду на вказану суму.

Таким чином, обвинувачена ОСОБА_4 є винною у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.191 КК України, за ознаками привласнення чужого майна шляхом зловживання службовим становищем та ч.1 ст.366 КК України, за ознаками внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей.

Під час розгляду справи від захисника ОСОБА_5 до суду надійшло клопотання про звільнення ОСОБА_4 від кримінальної відповідальності в зв`язку із зміною обстановки, оскільки вона вперше вчинила злочин середньої тяжкості, посаду голови дільничної виборчої комісії вже не обіймає, що унеможливлює вчинення нею нових аналогічних злочинів, повністю визнала свою вину, щиро розкаялась та відшкодувала потерпілому спричинені збитки.

ОСОБА_4 в судовому засіданні клопотання підтримала, повністю визнала свою вину у вчиненні інкримінованих їх кримінальних правопорушень та просила суд звільнити її від кримінальної відповідальності внаслідок зміни обстановки.

Відповідно до ст. 12 КК України злочин передбачений ч.2 ст. 191 КК України відноситься до злочинів середньої тяжкості, а злочин за ч.1 ст.366 КК України невеликої тяжкості.

Згідно ст.48 КК України особу, яка вперше вчинила злочин невеликої або середньої тяжкості, може бути звільнено від кримінальної відповідальності, якщо буде визнано, що на час кримінального провадження внаслідок зміни обстановки вчинене нею діяння втратило суспільну небезпечність або ця особа перестала бути суспільно небезпечною.

Як вбачається із заяви потерпілого ОСОБА_7 від 03 листопада 2015р., спричинені ОСОБА_4 збитки йому відшкодовано (а.с.30).

Відповідно до п.1 ч.2 ст. 284 КПК України, кримінальне провадження закривається судом у зв`язку із звільненням особи від кримінальної відповідальності.

Заслухавши думку прокурора, яка просила відмовити в задоволенні клопотання, обвинувачену, її захисника, суд, враховуючи вищенаведене, приходить до висновку щодо задоволення даного клопотання про звільнення ОСОБА_4 від кримінальної відповідальності передбаченої ч.2 ст.191 та ч.1 ст.366 КК України в зв`язку із зміною обстановки і закриття вказаного кримінального провадження, оскільки вона вперше притягується до кримінальної відповідальності за вчинення злочинів невеликої та середньої тяжкості, повністю визнала свою вину, відшкодувала спричинені збитки, а також вже не працює на посаді голови дільничної виборчої комісії, внаслідок чого вчинене нею діяння втратило суспільну небезпечність.

Керуючись ст.ст.285, 286, 288, 314, 369-372 КПК України, ст.ст.12, 48 КК України, суд,

у х в а л и в :

Клопотання задовольнити.

ОСОБА_4 звільнити від кримінальної відповідальності за ч.2 ст.191 та ч.1 ст. 366 КК України, на підставі ст.48 КК України, в зв`язку із зміною обстановки.

Кримінальне провадження відносно ОСОБА_4 за ч.2 ст. 191 та ч.1 ст.366 КК України закрити на підставі п.1 ч.2 ст. 284 КПК України.

Дана ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку не було подано.

На дану ухвалу може бути подана апеляція до апеляційного суду Тернопільської області через Збаразький районний суд на протязі 7 діб з дня її оголошення.

Суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 54451910
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку