open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
№3/522/6365/15

№522/24423/15-п

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

04.12.2015 р. суддя Приморського районного суду м. Одеси Цільмак К.П., розглянувши справу про адміністративне правопорушення, яка надійшла з Приморського ВП в м. Одесі ГУНП в Одеській області відносно: ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, громадянина України, не працюючого, мешкає за адресою: АДРЕСА_1, у вчиненні правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 164 КпАП України, -

ВСТАНОВИВ:

Згідно з протоколом про адміністративне правопорушення, 02.12.2015 р., о 16.00 годині, ОСОБА_1, знаходячись за адресою: м. Одеса, Приморський бульвар, займався підприємницькою діяльністю, а саме надавав фото-послуги з орлами, без відповідних документів на даний вид діяльності, за що ОСОБА_1 притягується до адміністративної відповідальності.

Вивчивши справу про адміністративне правопорушення, суд вважає, що справа підлягає поверненню для належного оформлення до Приморського ВП в м. Одесі ГУНП в Одеській області, з наступних підстав.

Згідно з п. 2.7 Інструкції «З оформлення матеріалів про адміністративні правопорушення», до протоколу долучаються матеріали, що підтверджують факт вчинення адміністративного правопорушення (рапорти посадових осіб, заяви, пояснення правопорушника, потерпілих, свідків правопорушення, протоколи виявлення, знищення тощо, висновки експертів). Кожний документ має свої реквізити (дату, адресу, назву, підпис, штампи, печатки тощо) і повинен відповідати своєму призначенню, містити достовірну інформацію, відповідати вимогам законодавства.

На адресу суду надійшла справа про адміністративне правопорушення, яка складається з протоколу про адміністративне правопорушення, та копій наступних документів: рапорту; пояснення ОСОБА_1, копія якого виготовлена неякісно, та відсутній підпис особи, яки прийняла пояснення; пояснення ОСОБА_2, на копії якого відсутні дата складання, та відомості про особу, яка прийняла пояснення та її підпис, та інших пояснень, на копіях яких, також відсутні відомості про особу, що прийняла пояснення та її підпис; а також долучено ксерокопію аркушу паперу, з якого вбачається. що інспектор Приморського ВП передав до зоопарку на відповідальне зберігання птахів: двох орланів та орла. При цьому, копії документів з матеріалів справи про адміністративне правопорушення належним чином не завірені у встановленому Законом порядку, та невідомо де знаходяться оригінали зазначених документів.

Враховуючи, що під час оформлення документів по справі про адміністративне правопорушення відносно ОСОБА_1 у вчиненні правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 164 КпАП України було допущено зазначені вище порушення, суд позбавлений можливості у визначеному законом порядку встановити винуватість особи у вчиненні адміністративного правопорушення, та своєчасно, всебічно, повно і об’єктивно з’ясувати обставини справи, і розглянути її у відповідності із законом.

За таких обставин, суд вважає, що справу про адміністративне правопорушення відносно ОСОБА_1 у вчиненні правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 164 КпАП України слід повернути для належного оформлення.

Згідно абз. 5 п. 24 Постанови Пленуму Верховного Суду України від 23.12.2005 р., №14 “Визнати правильною практику тих суддів, які вмотивованими постановами повертають протоколи про адміністративні правопорушення, складені без додержання вимог ст. 256 КпАП України, відповідному правоохоронному органу для належного оформлення”.

Керуючись, ст. 256 КпАП України, -

ПОСТАНОВИВ:

Справу про адміністративне правопорушення відносно ОСОБА_1 у вчиненні правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 164 КпАП України - повернути для належного оформлення до Приморського ВП в м. Одесі ГУНП в Одеській області.

Суддя: (підпис) копія вірна

Суддя:

04.12.2015

Джерело: ЄДРСР 54036027
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку