open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Харківський окружний адміністративний суд 61004 м. Харків вул. Мар'їнська, 18-Б-3

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

25 серпня 2010 р. № 2-а- 7424/10/2070

Харківський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого - судді - Заічко О.В.

за участю секретаря судового засідання - Пузіковій Н.А.,

представники сторін - не прибули,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду в м. Харкові адміністративну справу за позовом

Орджонікідзевського районного відділу Харківського міського управління Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в Харківській області

до

громадянина КНР Цзяо Вейсянь

про

видворення у примусовому порядку за межі України, -

В С Т А Н О В И В:

Орджонікідзевський районний відділ Харківського міського управління Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в Харківській області звернувся до належного суду з адміністративним позовом, в якому просить видворити в примусовому порядку за межі України громадянина ОСОБА_1 Народної Республіки Цзяо Вейсянь, ІНФОРМАЦІЯ_1, у зв’язку з тим, що останній перебуває на території України без належної реєстрації, чим порушує положення Закону України „Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства”.

В обґрунтування своїх позовних вимог позивач зазначає, що відповідач прибув на територію України 18.08.2008 року через КПП «Одеса» в приватних справах, але працює на ТЦ «Барабашова» без оформлення відповідних документів та реєстрації. До центру зайнятості для оформлення відповідних документів на працевлаштування в Україні не звертався. Стабільного заробітку не має.

Після закінчення строку дії міграційної картки громадянин КНР Цзяо Вейсянь до УГІРФО ГУМВС України в Харківській області не звртався, територію України не залишив.

Представник позивача в судове засідання не прибув, про час та місце судового засідання був повідомлений належним чином. Представник позивача надав до суду заяву з проханням розглянути адміністративну справу без їх участі.

Відповідач в судове засідання не прибув по невідомим суду причинам, про місце, день та час слухання справи був своєчасно, належним чином повідомлений. Заперечень проти адміністративного позову до суду не надав.

Суд вважає можливим розгляд справи за відсутності сторін та на підставі наявних у ній доказів, відповідно до ст. 128 КАСУ.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до висновку, що позов підлягає задоволенню з наступних підстав.

Як вбачається з матеріалів справи, відповідач - громадянин КНР Цзяо Вейсянь, ІНФОРМАЦІЯ_1, уроженець м. Шандонг, КНР, паспортний документ G 27399502, виданий 04.03.2008 року МВС КНР терміном дії до 03.03.2018 року, прибув на територію України 18.08.2008 року через КПП «Одеса».

Громадянин КНР Цзяо Вейсянь прибув на територію України в приватних справах, але працює на ТЦ «Барабашова» без оформлення відповідних документів та реєстрації. До центру зайнятості для оформлення відповідних документів на працевлаштування в Україні не звертався. Стабільного заробітку не має. Після закінчення строку дії міграційної картки відповідач до УГІРФО ГУМВС України в Харківській області не звертався, територію України не залишив.

З питання отримання тимчасової реєстрації на території країни до відповідних установ громадянин КНР Цзяо Вейсянь ніколи не звертався.

На теперішній час підстав для подальшого перебування громадянина КНР Цзяо Вейсянь на території України не має.

Громадянин КНР Цзяо Вейсянь ІНФОРМАЦІЯ_1, постійного місця проживання не має, мешкає на території України без реєстрації та ухиляється від виїзду з території України, чим грубо порушує статтю 32 Закону України «Про правила в'їзду в Україну іноземних громадян, їх виїзду та транзитного проїзду через її територію».

18.05.2010 року ГУМВС України в Харківській області було прийняте рішення про видворення за межі України з забороною в'їзду терміном на 5 років громадянина КНР Цзяо Вейсянь та зобов'язання його покинути територію України у термін до 30.05.2010 року, але в зазначений термін територію України не залишив. Під час опитування громадянин КНР Цзяо Вейсянь бажання повернутися до країни походження – не мав. Таким, чином відповідач свідомо ухиляється від добровільного виїзду з території України, переслідує мету незаконно залишитись на її території.

04.06.2010 року за порушення іноземцем правил перебування в Україні СГІРФО Орджонікідзевського РВ ХМУ ГУМВС України в Харківській області у відношенні громадянина КНР Цзяо Вейсянь складено адміністративний протокол ХА № 014106 за ч.1 ст.203 КУпАП.

Згідно до п. 44 Постанови Кабінету Міністрів України „Про правила в'їзду в Україну іноземних громадян, їх виїзду з України та транзитного проїзду через її територію" № 1074 від 29.12.1995 р. та ч. 3 ст. 32 Закону України „Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства" № 3929-ХІІ від 04.02.1994 р., іноземець та особа без громадянства зобов'язані покинути територію України у строк, зазначений у рішенні про видворення.

Відповідно до ч. 1 ст. 32 Закону України „Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства” № 3929-ХІІ від 04.02.1994 р., іноземець та особа без громадянства, які вчинили злочин або адміністративне правопорушення, після відбуття призначеного йому покарання чи виконання адміністративного стягнення може бути видворений за межі України.

Відповідно до ч. 5 ст. 32 Закону України „Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства” орган внутрішніх справ чи орган охорони державного кордону можуть затримати і примусово видворити з України іноземця або особу без громадянства тільки на підставі постанови адміністративного суду. Така постанова приймається судом за зверненням органу внутрішніх справ, органу охорони державного кордону або Служби безпеки України, якщо іноземець або особа без громадянства ухиляються від виїзду після прийняття рішення про видворення або є обґрунтовані підстави вважати, що вони будуть ухилятися від виїзду.

Таким чином, суд приходить до висновку, що позовні вимоги є законними і обґрунтованими та підлягають задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись Законом України „Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства”, Постановою КМУ „Про правила в’їзду в Україну іноземних громадян, їх виїзду з України та транзитного проїзду через її територію” № 1074 від 29.12.1995 р., ст.ст. 9, 128, 159, 160–163, 186, 254 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, –

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов Орджонікідзевського районного відділу Харківського міського управління Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в Харківській області до громадянина КНР Цзяо Вейсянь про видворення у примусовому порядку за межі України - задовольнити в повному обсязі

Видворити у примусовому порядку за межі України громадянина КНР Цзяо Вейсянь, ІНФОРМАЦІЯ_2

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку до Харківського апеляційного адміністративного суду через Харківський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги в десятиденний строк з дня її проголошення та з дня отримання копії постанови, у разі проголошення постанови суду, яка містить вступну та резолютивну частини, а також прийняття постанови у письмовому провадженні. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Якщо суб’єкта владних повноважень, у випадках та порядку, передбаченому частиною четвертою статті 167 КАС України, було повідомлено про можливість отримання копії постанови суду безпосередньо в суді, то десятиденний строк на апеляційне оскарження постанови суду обчислюється з наступного дня після закінчення п’ятиденного строку з моменту отримання суб’єктом владних повноважень повідомлення про можливість отримання копії постанови суду.

Постанова набирає законної сили після закінчення строків для подачі апеляційної скарги. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

У повному обсязі постанова виготовлена 30 серпня 2010 року.

Суддя Заічко О.В.

Джерело: ЄДРСР 53940134
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку