open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 509/4670/15-а

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22 жовтня 2015 року Овідіопольський районний суд Одеської області у складі:

головуючого - судді Кочко В.К.,

при секретарі – Можар О.М.,

за участі позивача – ОСОБА_1,

відповідача – ОСОБА_2, представника відповідача – ОСОБА_3,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду смт.Овідіополь справу за адміністративним позовом кандидата на посаду Кароліно-Бугазького сільського голови ОСОБА_1 до кандидата на посаду Кароліно-Бугазького сільського голови ОСОБА_2 про скасування рішення про реєстрацію кандидата на посаду Кароліно-Бугазького сільського голови ОСОБА_2, -

ВСТАНОВИВ:

21 жовтня 2015 року позивач звернувся до суду з вищевказаним адміністративним позовом, в якому вказував, що кандидат на посаду Кароліно-Бугазького сільського голови ОСОБА_2 порушив вимоги ст.ст. 13,54,56 Закону України «Про місцеві вибори» від 14.07.2015 № 595-VIII, а саме не своєчасно подав агітаційний матеріал. Тому він просив суд скасувати рішення Кароліно-Бугазької сільської виборчої комісії №510639 «Про реєстрацію кандидата на посаду Кароліно-Бугазького сільського голови ОСОБА_2».

В судовому засіданні позивач позовні вимоги підтримав в повному обсязі.

Відповідач та його представник в в судовому засіданні позовні вимоги не визнали, оскільки позов не обґрунтований.

Вислухавши пояснення позивача, відповідача, представника відповідача дослідивши матеріали по справі, суд приходить до висновку про відмову в задоволенні адміністративного позову з наступних підстав.

З матеріалів справи вбачається, що кандидат на посаду Кароліно-Бугазького сільського голови ОСОБА_2 порушив вимоги ст.ст. 13,54,56 Закону України «Про місцеві вибори» від 14.07.2015 № 595-VIII, а саме не своєчасно подав агітаційний матеріал.

Відповідно до ч.1 ст.47 Закону України «Про місцеві вибори» від 14.07.2015 року №595-VIII територіальна виборча комісія скасовує рішення про реєстрацію кандидата у депутати в одномандатному виборчому окрузі, кандидата на посаду сільського, селищного, міського голови, старости в разі: 1) звернення відповідного кандидата в будь-який час після його реєстрації, але не пізніш як за 19 днів до дня голосування, із письмовою заявою про відмову від балотування. Ця заява відкликанню не підлягає; 2) звернення місцевої організації партії, яка висунула відповідного кандидата в депутати, кандидата на посаду сільського, селищного, міського голови, старости, в будь-який час після його реєстрації, але не пізніш як за 19 днів до дня голосування, про скасування рішення про його реєстрацію відповідно до рішення цієї місцевої організації партії. Це звернення відкликанню не підлягає; 3) припинення громадянства України кандидата; 4) визнання судом кандидата недієздатним чи набрання щодо нього законної сили обвинувальним вироком суду за вчинення тяжкого або особливо тяжкого злочину, злочину проти виборчих прав громадян чи корупційного злочину; 5) порушення вимог частин третьої - п’ятої статті 35 цього Закону; 6) виявлення територіальною виборчою комісією обставин, за яких особу не може бути обрано депутатом або сільським, селищним, міським головою, старостою відповідно до статті 9 цього Закону; 7) ліквідації місцевої організації партії, яка висунула кандидата на посаду сільського, селищного, міського голови, старости, кандидата у депутати.

Оскільки відсутні підставі передбачені Законом України «Про місцеві вибори» для скасування реєстрації кандидата на посаду, суд вважає, що у задоволенні позову слід відмовити.

Керуючись ст.ст. 10, 11, 69-72, 86, 136, 158-163, 167, 175 КАС України, ст.47 Закону України «Про місцеві вибори» від 14.07.2015 № 595-VIII, –

ПОСТАНОВИВ:

У задоволенні адміністративного позову кандидата на посаду Кароліно-Бугазького сільського голови ОСОБА_1 до кандидата на посаду Кароліно-Бугазького сільського голови ОСОБА_2 про скасування рішення про реєстрацію кандидата на посаду Кароліно-Бугазького сільського голови ОСОБА_2 - відмовити.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку через суд першої інстанції шляхом подачі апеляційної скарги у 10-денний строк з дня проголошення, а в разі складання постанови у повному обсязі відповідно до ст.160 КАСУ – з дня складання у повному обсязі, з подачею її копії до апеляційної інстанції або в порядку ч.2 ст.186 КАС України.

Суддя

ОСОБА

_4

Джерело: ЄДРСР 52702501
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку