open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 2609/10226/12

3-3335/12

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

06 квітня 2012 року суддя Солом'янського районного суду м. Києва Лозинська М.І., за участю прокурора Грицак О. В., розглянувши адміністративну справу, що надійшла з Київської регіональної митниці, у відношенні відправника міжнародного поштового відправлення № RA 061173849 CN, про порушення митних правил, передбачених ст. 352 МК України,

ВСТАНОВИВ:

27.04.2011 року в зоні митного контролю, відділу митного оформлення міжнародних поштових відправлень Київської регіональної митниці, на території відділення цеху №2 ДОПП “Укрпошта”за адресою: м. Київ, вул. Петрозаводська, 2, до митного огляду було подано міжнародне поштове відправлення № RA 061173849 CN. Відправлення пересилалося з Китаю в Україну на адресу ОСОБА_1 (40031, м. Суми, вул. Ковпака, 55/40).

В митній декларації форми CN 22 міжнародного поштового відправлення № RA 061173849 CN в графі “кількість та детальний опис вкладення”зазначено “Gift/Tools”(Подарунок/Іграшки).

Під час проведення митного огляду даного відправлення було встановлено, що в ньому знаходиться товар: “брелоки з прихованою відеокамерою в комплекті з USB кабелем”в кількості 2 шт.

Згідно висновку експерта Центрального митного управління лабораторних досліджень та експертної роботи Держмитслужби України № 12.3-354 від 27 травня 2011 року, надані на дослідження пристрої без маркування за конструктивним виконанням та призначенням мають ознаки товарів, зазначених у постанові КМУ від 28.01.2004 року №86, розділ 5, частині 3 додатку 1 “Технічні засоби та пристрої для зняття інформації з каналів зв’язку та інші технічні засоби негласного одержання інформації”, а саме технічних засобів негласного одержання інформації закамуфльованих під звичайні побутові та інші предмети.

Згідно з висновком спеціаліста Українського науково-дослідного центру спеціальної техніки та судових експертиз СБ України № 65/3 від 14.03.2012 року надані на дослідження предмети –автомобільні брилки відносяться до спеціальних технічних засобів негласного одержання інформації.

Відповідно до п.2 “Положення про порядок розроблення, виготовлення, реалізації та придбання спеціальних засобів для зняття інформації з каналів зв’язку, інших засобів негласного отримання інформації”, затвердженого Постановою КМУ № 1450 від 27.10.2001 року замовниками розроблення та придбання спеціальних технічних засобів для зняття інформації з каналів зв’язку, інших засобів негласного отримання інформації можуть бути центральні органи виконавчої влади, розвідувальні органи, підрозділи яких проводять оперативно-розшукову діяльність, міжнародні правоохоронні організації, спеціальні служби та правоохоронні органи іноземних держав.

Постановою Верховної Ради України № 2471-ХІІ від 17.06.1992 року затверджено Перелік видів майна, що не може перебувати у власності громадян, громадських об’єднань , міжнародних організацій та юридичних осіб інших держав на території України, відповідно до п. 7 якого у власності громадян не можуть перебувати спеціальні технічні засоби негласного отримання інформації.

Відповідно до ст. 2 Закону України № 2681-ІІІ від 13.09.2001 року “Про порядок ввезення в Україну, митного оформлення й оподаткування особистих речей, товарів та транспортних засобів, що ввозяться громадянами на митну територію України”громадяни за умови дотримання вимог Митного Кодексу України та інших законодавчих актів України можуть переміщувати через митний кордон України будь-які особисті речі та товари, крім тих, що заборонені до ввезення в Україну, а також тих, щодо яких законодавством України встановлені обмеження.

Таким чином, у діях відправника міжнародного поштового відправлення № RA 061173849 CN вбачаються ознаки порушення митних правил передбачених ст.325 Митного кодексу України, а саме дії спрямовані на переміщення через митний кордон України спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації, шляхом подання документів, що містять неправдиві данні відносно найменування та технічних можливостей товарів, у зв’язку з чим у відношенні останнього складено протокол № 0706/10000/11.

Безпосередні предмети правопорушення вилучені та зберігаються на складі Київської регіональної митниці за адресою: м. Київ, б-р. ОСОБА_2, 8-а.

Особа, щодо якої було складено адміністративний протокол в судове засідання не зявилася, про час, день на місце судового засідання була повідомлена належним чином.

В судовому засіданні прокурор підтримав протокол та вважав за доцільне конфіскувати в дохід держави безпосередні предмети порушення митних правил.

Заслухавши думку прокурора, дослідивши матеріали справи, суд приходить до висновку,що факт вказаного правопорушення повністю підтверджується в судовому засіданні матеріалами справи, зокрема, даними протоколу про порушення митних правил № 0706/10000/11.

Відповідно до ст.352 Митного кодексу України переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, тобто з використанням спеціально виготовлених сховищ та інших засобів або способів, що утруднюють виявлення таких товарів, або шляхом надання одним товарам вигляду інших, або з поданням митному органу як підстави для переміщення товарів підроблених документів чи документів, одержаних незаконним шляхом, або таких, що містять неправдиві дані, тягне за собою накладення штрафу на громадян у розмірі ста відсотків вартості цих товарів та їх конфіскацію, а також конфіскацію товарів із спеціально виготовленими сховищами та транспортних засобів, що використовуються для переміщення товарів через митний кордон України.

Керуючись ст. 41 Конституції України, ст. ст. 283, 284, 294 КУпАП, ст. 352 МК України суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Відправника міжнародного поштового відправлення №RA 061173849 CN визнати винним у порушенні митних правил передбачених ст. 352 МК України та піддати адміністративному стягненню у вигляді конфіскації безпосередніх предметів правопорушення.

Постанова пред'являється до виконання протягом трьох місяців.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги чи протесту прокурора. Апеляційна скарга чи протест прокурора подаються до Апеляційного суду м. Києва через Солом'янський районний суд м. Києва протягом десяти днів з дня винесення постанови.

Суддя: Лозинська М.І.

Джерело: ЄДРСР 51118063
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку