open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Суддя Маслов М. І.

22.02.2012

ПОСТАНОВА № - 2029/2а- 9480/11 р.

н/п 22а22029115/ 2012 р.

І М Е Н Е М У К Р А ЇН И

22 лютого 2012 року Орджонікідзевський районний суд міста Харкова

У складі головуючого : судді Маслова М. І .

При секретарі Плотніковій І.Ю.

Представників позивача : ОСОБА_1

Третя особа ОСОБА_2

Розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративну справу за позовом виконавчого комітету Харківської міської ради до ОСОБА_3 організації “Товариства дітей інвалідів та інвалідів дитинства Орджонікідзевського району “про примусовий розпуск (ліквідацію ) громадської організації “Товариства дітей інвалідів та інвалідів дитинства Орджонікідзевського району м. Харкова ”,-

В С Т А Н О В И В

15.04. 2004 року виконавчим комітетом Харківської міської ради в особі Управління державної реєстрації юридичних та фізичних осіб підприємців Харківської міської ради було проведено державну реєстрацію громадської організації “Товариство дітей –інвалідів та інвалідів дитинства Орджонікідзевського району м. Харкова ”. затвердження положень виконавчих органів Харківської міської ради 6 скликання № 07/10 від 24. 11. 2010 р. рамках здійснення контролю за додержанням положень статуту місцевими об”єднаннями громадян легалізованими виконавчими органами Харківської міської ради , відділ по роботі з об”єднаннями громадян 01.02. 2011 р . направив громадянській організації “товариство дітей –інвалідів та інвалідів дитинства Орджонікідзевського району м .Харкова ” рекомендованого листа з проханням підтвердити місцезнаходження організації за юридичною адресою та надати до відділу копію статуту і склад керівних органів організації , також проведена телефонна розмова з керівником зазначеної громадської організації ОСОБА_4 щодо прийняття участі у засідання керівних органів організації представника відділу по роботі з об”єднаннями громадян , але це не дало позитивного висновку.

У рамках здійснення контролю за додержанням положень статуту місцевими об”єднаннями громадян , легалізованими виконавчими органами Харківської міської ради , відділ по роботі з об”єднаннями громадян міської ради 02.02. 2011 р . направив громадській організації “Товариство дітей –інвалідів та інвалідів дитинства Орджонікідзевського району м. Харкова рекомендованого листа № 6114300149348 з проханням підтвердити місцезнаходження організації за юридичною адресою ( 61047 , АДРЕСА_1 ) , 27.02. 2011 р. було отримано відповідь , що за такою адресою зазначена громадянська організація не знаходиться , квартира за вищезазначеною адресою зареєстрована на праві власності на ім”я ОСОБА_2, ОСОБА_5, та ОСОБА_6 .

08.08.2011 року відділом по роботі з об”єднаннями громадян міської ради повторно направлено громадській організації “товариство дітей –інвалідів та інвалідів дитинства Орджонікідзевського району м . Харкова” рекомендованого листа № 61002123396237 з проханням підтвердити місцезнаходження організації за юридичною адресою ( 61047, м. Харків , пров. Івана Каркача , 32 кв . 8 ) який 13.09. 2011р. було повернуто у зв”язку з закінченням терміну зберігання.

Таким чином , встановлено ,що громадська організація “Товариство дітей –інвалідів та інвалідів дитинства Орджонікідзевського району м .Харкова”за юридичною адресою ( 61047 , м. Харків пров . ОСОБА_7 32 кв. 8 ) не знаходиться.

Відповідно до ст. . 13 Закону України “про об”єднання громадян ” які діють на основі статуту або положення . Статутний документ об”єднання громадян не повинен суперечити законодавству України . Інформація стосовно місця знаходження організації є невід”ємною частиною статуту організації .

Згідно ст. . 15 вище згаданого закону зміни та доповнення до статуту підлягають обв”язковій реєстрації . Як вбачається з п. 3 ст . 4 Закону України “про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців”зміни до установчих документів юридичної особи підлягають обов”язиковій державній реєстрації, шляхом внесення відповідних змін до записів Єдиного державного реєстру .

Встановлено , що відповідачем документи на реєстрацію змін до статуту у зв”язку зі зміною місця знаходження , а також будь які інші документи для внесення запису у Єдиний державний реєстр до реєструючого органу не надавалися . Таким чином , відповідачем порушено вимоги ст.. 15 Закону України “Про об”єднання громадян ” та ст. .4 Закону України “про державу реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців”в частині обов”язкової реєстрації змін у статутних документах . Також громадська організація “Товариство дітей-інвалідів та інвалідів дитинства Орджонікідзевського району м. Харкова ”згідно зі статтею 24 Закону України “про об”єднання громадян” зобов”язана вести оперативний та бухгалтерській облік статистичну звітність , зареєструватися в органах державної податкової інспекції та вносити до бюджету платежі у порядку і розмірах предбачених законодавством . Однак ніяка інформація про виконання даних обов”язків до відділу по роботі з об”єднаннями громадян міської ради та до Департамент державної реєстрації юридичних та фізичних осіб підприємців Харківської міської ради не находилась. Позивач ОСОБА_8 комітет Харківській міської ради наполягає на позовних вимогах і просить позовні вимоги задовольнити . Розпустити примусово (ліквідувати) громадську організацію “Товариство дітей - інвалідів та інвалідів дитинства Орджонікідзевського району м. Харкова”, яка значиться за юридичної адресою ( 61047 , м. Харків , пров . Іванова ОСОБА_7 , 32 кв . 8 )..

Відповідач ОСОБА_3 організація “Товариство дітей –інвалідів та інвалідів дитинства Орджонікідзевського району в суд не з”явились , причину суду не повідомили , позовні вимоги не оспорюють, Про час , та місце розгляду справ були повідомлені належним чином . Суд вважає розглядати справу у порядку ст. . 102 КАС України. Заперечень від участніків процесу не надійшло.

Третя особа ОСОБА_2 позовні вимоги підтримав і наполягає на задоволенні позовних вимог у повному обсязі .

Перевіривши матеріалі справі ,вислухав думку учасників процесу , дослідивши інші докази в їх сукупності , суд вважає, що позовні вимоги підлягають задоволенню .

При цьому суд виходить із того , що виконавчий комітет Харківської ради звернувсь у суд з позовом до ОСОБА_3 організації “Товариство дітей –інвалідів та інвалідів дитинства Орджонікідзевського району”про примусовий розпуск ( ліквідацію ) громадської організації “Товариства дітей інвалідів та інвалідів дитинства Орджонікідзевського району м. Харкова”.

15.04. 2004 року виконавчим комітетом Харківської міської ради в особі Управління державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб підприємців Харківської міської ради було проведено державну реєстрацію громадської організації “Товариство дітей –інвалідів та інвалідів дитинства Орджонікідзевського району м . затвердження положень виконавчих органів Харківської міської ради 6 скликання “№ 07/10 від 24. 11. 2010 р. рамках здійснення контролю за додержанням положень статуту місцевими об”єднаннями громадян легалізованими виконавчими органами Харківської міської ради , відділ по роботі з об”єднаннями громадян 01.02. 2011 р . направив громадянській організації “товариство дітей –інвалідів та інвалідів дитинства Орджонікідзевського району м .Харкова “рекомендованого листа з проханням підтвердити місце знаходження організації за юридичною адресою та надати до відділу копію статуту і склад керівних органів організації , також проведена телефонна розмова з керівником зазначеної громадської організації ОСОБА_4 щодо прийняття участі у засідання керівних органів організації представника відділу по роботі з об”єднаннями громадян .

Відповідно до ст.. 13 Закону України “Про об”єднання громадян” об”єднання громадян діє на основі статуту або положення “відповідач документи на реєстрацію змін до статуту у зв“язку зі зміною місця знаходження, а також будь які інші документи для внесення запису у єдиний державний реєстр до реєструючого органу не надавалися. Відповідачем порушено вимоги ст. . 15 Закону України “Про об”єднання громадян ”та ст. . 4 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємці”в частині обов”язкової реєстрації зміну у статутних документах . ОСОБА_3 організація “Товариство дітей –інвалідів та інвалідів дитинства Орджонікідзевського району м Харкова ”, згідно зі ст . 24 Закону України “про об”єднання громадян”зобов”язана вести оперативний та бухгалтерській облік, статистичну звітність , зареєструватися в органах державної податкової інспекції та вносити до бюджету платежі у порядку і розмірах, передбачених законодавством, але інформація про виконання даних обов“язків до відділу по роботи з об”єднаннями громадян міської ради та до департаменту державної реєстрації юридичних осіб і фізичних осіб підприємців Харківської міської ради не надходила. При таких підставах суд не вважає необхідним зберігати вказану громадську організацією так як ОСОБА_3 організація “Товариство дітей –інвалідів та інвалідів дитинства Орджонікідзевського району.”, фактично вже не діє, не існує тільки по цей час її юридична реєстрація . При таких обставинах суд надходить до висновку , що слід задовольнити позов виконавчого комітету Харківської міської ради до громадської організації ОСОБА_3 організації “Товариства дітей інвалідів та інвалідів дитинства Орджонікідзевського району” про примусовий розпуск ( ліквідації) об”єднання громадян. Та примусово розпустити ( ліквідувати ) ОСОБА_3 організацію “Товариства дітей –інвалідів та інвалідів дитинства Орджонікідзевського району”, що значиться за юридичною адресою 61047 , м . Харків , АДРЕСА_2 ., але вона не існую по місцю реєстрації не знаходиться

На підставі викладеного та керуючись ст.. ст.. 6, 10 , 11, 86 , 104, 105, 106, 128 , 158, 161, 162, 163 ч. 2, 171ч. 2 КАС України суд,-

П О С Т А Н О В И В

Адміністративний позов ОСОБА_8 комітету Харківської міської ради до ОСОБА_3 організації “ товариства дітей –інвалідів та інвалідів дитинства Орджонікідзевського району “про примусовий розпуск ( ліквідацію ) громадської організації ”товариства дітей інвалідів та інвалідів дитинства Орджонікідзевського району м. Харкова задовільнити .

Примусово розпустити ( ліквідувати ) громадську організацію “Товариство дітей інвалідів та інвалідів дитинства Орджонікідзевського району м . Харкова”що значиться за юридичною адресою ( 61067 м. Харкова пров . ОСОБА_7 32 кв. 8.)

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку до Харківського апеляційного адміністративного суду через районний суд шляхом подачі апеляційної скарги в десятиденний строк з дня отримання копії постанови .

Суддя : Маслов М.І.

Джерело: ЄДРСР 50578001
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку