open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

17.09.2015

Справа № 127/20324/15-к

Провадження № 1-кп/127/1199/15

ВИРОК

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17 вересня 2015 року Вінницький міський суд Вінницької області

в складі:

головуючого судді ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2

за участю прокурора ОСОБА_3 ,

обвинуваченого ОСОБА_4 ,,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Вінниці кримінальне провадження, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань 06.07.2015 р. за № 12015020010004414, за обвинуваченням:

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Калинінград, РФ, громадянина України, одруженого, з середньою освітою, пенсіонера, інваліда III- групи, зареєстрованого та проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , в силу ст. 89 КК України раніше несудимого,

у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 309 КК України,

ВСТАНОВИВ:

Восени 2014 року, ОСОБА_4 , перебуваючи біля озера «Бакай», що неподалік смт. Вороновиця, Вінницького району Вінницької області, на полі, точного місця досудовим слідством не встановлено, побачив дикоростучий кущ рослин коноплі та в подальшому маючи злочинний умисел на незаконне придбання, виготовлення, зберігання та перевезення особливо небезпечного наркотичного засобу канабісу, без мети збуту, відокремив листя куща коноплі, які в подальшому перевіз на власному мотоциклі до місця свого проживання за адресою: АДРЕСА_1 , де в подальшому її висушив, подрібнив та незаконно зберігав на балконі для власних потреб, без мети збуту.

В подальшому, 05.05.2015 р. біля 11:00 год., працівниками міліції, під час огляду приміщення квартири на підставі письмової заяви власника, за адресою: АДРЕСА_1 , на балконі було виявлено пластикову попільничку та металеву банку з речовиною рослинного походження зеленого кольору, що належить ОСОБА_4 , який проживаю за вказаною адресою.

Згідно з висновком експерта №856 від 09.07.2015 р., надана на дослідження подрібнена речовина рослинного походження зеленого кольору, відноситься до особливо небезпечного наркотичного засобу, обіг якого заборонено канабіс, масою 35,25 г., у перерахунку на висушену речовину.

Обвинувачений ОСОБА_4 в судовому засіданні винуватість у вчиненні інкримінованого йому злочину визнав та суду пояснив, що вчинив його за обставин, викладених в обвинувальному акті.

Заслухавши думку учасників кримінального провадження, суд відповідно до ч. 3 ст. 349 КПК України вважає за недоцільне досліджувати докази щодо тих обставин, які ніким не оспорюються.

Аналізуючи пояснення обвинуваченого, суд вважає, що в судовому засіданні було підтверджено факт незаконного придбання, перевезення та зберігання ОСОБА_4 наркотичного засобу без мети збуту. Так, обвинувачений в судовому засіданні даної обставини не заперечував, даючи чіткі та послідовні показання з цього приводу. Згідно з висновком проведеної судово-хімічної експертизи вилучена у обвинуваченого речовина є наркотичним засобом. В ході судового розгляду також встановлено, що відповідного передбаченого законом дозволу на придбання та зберігання наркотичних засобів у ОСОБА_4 на час вилучення останніх не було.

За таких обставин суд вважає, що дії ОСОБА_4 охоплюються складом кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 309 КК України, за ознаками незаконного придбання, зберігання та перевезення наркотичних засобів без мети збуту.

При обранні виду та міри покарання суд приймає до уваги ступінь тяжкості вчиненого кримінального правопорушення, особу обвинуваченого, його ставлення до вчиненого, обставини, що пом`якшують чи обтяжують його покарання.

Обвинувачений ОСОБА_4 вчинив злочин середньої тяжкості, за місцем проживання характеризується позитивно, на обліку в лікаря-нарколога та лікаря-психіатра не перебуває, у вчиненому розкаявся, раніше до кримінальної відповідальності не притягувався, згідно з наданими суду копіями документів має на утриманні малолітню дитину.

Обставиною, що пом`якшує покарання обвинуваченого, є щире каяття.

Обставин, що обтяжують покарання обвинуваченого, судом не встановлено.

З урахуванням наведеного, конкретних обставин справи, особи обвинуваченого, його негативного ставлення до вчиненого, обставин, які пом`якшують та обтяжують його покарання, суд вважає, що виправлення обвинуваченого можливе без ізоляції від суспільства, а покаранням, необхідним і достатнім для його виправлення та попередження вчинення ним нових злочинів буде покарання у виді штрафу.

Відповідно до ст. 100 КПК України речові докази підлягають знищенню.

Згідно з ч. 2 ст. 124 КПК України витрати за проведення криміналістичного дослідження слід покласти на обвинуваченого.

Керуючись ст. ст. 371, 373, 374 КПК України, суд

УХВАЛИВ:

Визнати ОСОБА_4 винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 309 КК України, та призначити покарання у виді штрафу в розмірі 850 (вісімсот п`ятдесят) грн.

Стягнути з ОСОБА_4 на користь держави 1107 (одна тисяча сто сім) грн. 96 коп. вартості проведення криміналістичного дослідження.

Речовий доказ: наркотичні засоби, вилучені у ОСОБА_4 , що знаходиться в камері зберігання речових доказів СВ ВМВ УМВС України у Вінницькій області, знищити.

На вирок суду може бути подана апеляційна скарга до Апеляційного суду Вінницької області протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Суддя:

Джерело: ЄДРСР 50532435
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку