open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
662/851/15-ц

Р І Ш Е Н Н Я

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06 липня 2015 року Новотроїцький районний суд

Херсонської області

у складі: головуючого-судді - Марківського О.В.

народних засідателів – Зеленського О.В., Піщанського М.М.

при секретарі – Сушко Н.І.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в смт. Новотроїцьке цивільну справу за заявою ОСОБА_1, заінтересована особа: Управління праці та соціального захисту населення про визнання фізичної особи безвісно відсутньою, -

В С Т А Н О В И В:

Заявник ОСОБА_1 звернулася до суду із заявою про визнання фізичної особи безвісно відсутньою, заінтересована особа: Управління праці та соціального захисту населення, вказуючи на те, що з січня 2011 року вона перебувала у цивільних відносинах з ОСОБА_2. 25 жовтня 2012 року у них народився син, а в лютому 2013 року вони всією сім'єю переїхали на постійне проживання в ІНФОРМАЦІЯ_1. Відразу після переїзду ОСОБА_2 зник у невідомому напрямку та вже протягом двох років про нього немає ніяких відомостей. Просить визнати ОСОБА_2 безвісно відсутнім.

Заявник ОСОБА_1 у судове засідання не з'явилася, надала до суду заяву з проханням слухати справу без її участі, просить заяву задовольнити та визнати ОСОБА_2 безвісно відсутнім.

Представник заінтересованої особи до судового засідання не з’явився, надав до суду заяву з проханням слухати справу без їхньої участі, проти задоволення заявлених вимог не заперечують.

Свідки ОСОБА_3 та ОСОБА_4 у судовому засіданні пояснили, що живуть по сусідству з заявницею. У 2013 році ОСОБА_1 та ОСОБА_2 переїхали на постійне проживання в ІНФОРМАЦІЯ_1 і через деякий час останній зник. За останнім місцем проживання ОСОБА_2 не з’являється, його місце знаходження їм невідоме.

Суд, дослідивши матеріали справи, вислухавши пояснення свідків, вважає, що заява підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ст. 43 ЦК України фізична особа може бути судом визнана безвісно відсутньою, якщо протягом одного року за місцем її постійного проживання не має відомостей про місце її перебування.

Згідно з ч. 1 ст. 17 Закону України «Про міжнародне право» - іноземці та особи без громадянства мають цивільну правоздатність в Україні нарівні з громадянами України, крім випадків, передбачених законом або міжнародними договорами України.

Як вбачається зі змісту ч. 1 ст. 20 вищевказаного закону – підстави та правові наслідки визнання фізичної особи безвісно відсутньою або оголошення її померлою регулюються останнім з відомих особистих законів цієї особи.

Відповідно до ст. 8 ЦПК України суд вирішує справи відповідно до Конституції України, законів України та міжнародних договорів, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України. Це відповідає засадам правового статусу іноземців та осіб без громадянства, встановленим Законом України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства», відповідно до ст. 2 якого іноземці та особи без громадянства мають ті ж права і свободи та виконують ті ж обов’язки, що і громадяни України, якщо інше не передбачено Конституцією України, цим та іншими законами України, а також міжнародними договорами України.

Факт відсутності відомостей про місце перебування громадянина ОСОБА_5 Вірменія ОСОБА_2 за місцем його проживання підтверджується показами свідків.

Враховуючи викладене, оскільки протягом 2 років відсутні відомості про місце знаходження ОСОБА_2, суд приходить до висновку, що немає підстав ставити під сумнів достовірність і правдивість фактів, повідомлених свідками.

Таким чином, зібрані у справі докази та їх належна оцінка вказують на наявність підстав для визнання ОСОБА_2 безвісно відсутнім.

На підставі викладеного, ст. 43 ЦК України та керуючись ст.ст. 7, 8, 10, 15, 16, 60, 61, 81, 88, 209-213, 218, 223 ЦПК України, ЗУ "Про міжнародне право" № 27-09-ІV від 23.06.2005 року, -

В И Р І Ш И В:

Заяву ОСОБА_1, заінтересована особа: Управління праці та соціального захисту населення про визнання фізичної особи безвісно відсутньою - задовольнити.

Визнати безвісно відсутнім ОСОБА_2.

Апеляційна скарга на рішення суду може бути подана протягом десяти днів з дня його проголошення до апеляційного суду Херсонської області через Новотроїцький районний суд.

Суддя ______________ О.В. Марківський

Народні засідателі: ______________ О.В. Зеленський

______________ ОСОБА_6

Джерело: ЄДРСР 46268098
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку