open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

05 лютого 2015 року м. Рівне

Колегія суддів судової палати з розгляду цивільних справ апеляційного суду Рівненської області в складі :

головуючого судді - Шимківа С.С.

суддів: - Василевича В.С., Малько О.С.,

секретар судового засідання - Пиляй І.С.

розглянувши у відкритому судовому засіданні апеляційну скаргу ОСОБА_3, ОСОБА_4 на заочне рішення Рівненського міського суду Рівненської області від 24 жовтня 2014 року в цивільній справі за позовом публічного акціонерного товариства "Дельта Банк" до ОСОБА_3, ОСОБА_4 про стягнення заборгованості за кредитним договором, -

в с т а н о в и л а :

Заочним рішенням Рівненського міського суду від 24 жовтня 2014 року позов публічного акціонерного товариства "Дельта Банк" до ОСОБА_3, ОСОБА_4 про стягнення заборгованості за кредитним договором задоволено.

Стягнуто з ОСОБА_3, ОСОБА_4 на користь публічного акціонерного товариства "Дельта Банк" заборгованість по кредитному договорі № 09.06/04/07-Склн в розмірі 232 156 (двісті тридцять дві тисячі сто п'ятдесят шість) грн. 61 коп..

Стягнуто з ОСОБА_3, ОСОБА_4 на користь публічного акціонерного товариства "Дельта Банк" витрати по сплаті судового збору в сумі 2 321 (дві тисячі триста двадцять один) грн. 57 коп..

Вважаючи рішення суду таким, що постановлене з порушенням норм матеріального та процесуального права, ОСОБА_3, ОСОБА_4 оскаржили його в апеляційному порядку.

Справа призначена до розгляду апеляційним судом на 05 люте 2015 року.

У судовому засіданні апеляційного суду 05 лютого 2015 року від представника позивача Оверчук О.М. надійшло клопотання про закриття провадження у справі у зв"язку з відмовою від позову.

Статтею 174 ЦПК України визначено, що позивач може відмовитися від позову, а відповідач - визнати позов протягом усього часу судового розгляду, зробивши усну заяву. Якщо відмову позивача від позову, визнання позову відповідачем викладено в адресованих суду письмових заявах, ці заяви приєднуються до справи. ________________________________________________________________________________

Справа № 569/10992/14-ц Головуючий в суді І інстанції - Харечко О.О.

Провадження № 22-ц/787/238/2015 Суддя-доповідач - Шимків С.С.

До ухвалення судового рішення у зв'язку з відмовою позивача від позову або визнанням позову відповідачем суд роз'яснює сторонам наслідки відповідних процесуальних дій, перевіряє, чи не обмежений представник сторони, який висловив намір вчинити ці дії, у повноваженнях на їх вчинення.

У разі відмови позивача від позову суд постановляє ухвалу про закриття провадження у справі.

Суд не приймає відмову позивача від позову, визнання позову відповідачем у справі, в якій особу представляє її законний представник, якщо його дії суперечать інтересам особи, яку він представляє.

За правилами п. 3 ч. 1 ст. 205 ЦПК України суд своєю ухвалою закриває провадження у справі, якщо позивач відмовився від позову і відмова прийнята судом.

Представник ПАТ "Дельта Банк" Оверчук О.М. підтримала клопотання про залишення позову без розгляду, покликаючись на рішення з цього приводу Ради директорів Банку.

Оскільки відмова від позову не суперечить закону вона приймається судом.

Згідно ч. 1 310 ЦПК України рішення суду підлягає скасуванню в апеляційному порядку із закриттям провадження у справі або залишенням заяви без розгляду з підстав, визначених статтями 205 і 207 цього Кодексу.

Наслідки закриття провадження у справі роз"яснено.

Керуючись ст.ст. 303, 307, 310, 313-315 ЦПК України, колегія суддів, -

у х в а л и л а :

Клопотання представника публічного акціонерного товариства "Дельта Банк" Оверчук О.М. про відмову від позову задовольнити.

Прийняти відмову представника публічного акціонерного товариства "Дельта Банк" Оверчук О.М. від позову до ОСОБА_3, ОСОБА_4 про стягнення заборгованості за кредитним договором.

Заочне рішення Рівненського міського суду від 24 жовтня 2014 року скасувати.

Провадження у справі за позовом публічного акціонерного товариства "Дельта Банк" до ОСОБА_3, ОСОБА_4 про стягнення заборгованості за кредитним договором закрити.

Ухвала апеляційного суду набирає законної сили з моменту її проголошення і може бути оскаржена до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ протягом двадцяти днів із дня набрання нею чинності.

Головуючий-суддя Шимків С.С.

Судді: Василевич В.С

Малько О.С.

Джерело: ЄДРСР 42616107
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку