open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 22к-4061\2007p.

06 грудня 2007 року м. Київ

Колегія суддів Судової палати у цивільних справах Апеляційного суду м. Києва в складі: Головуючого: Горелкіної Н.А.,

Суддів:, Українець Л.Д., Матвєєвої О.А., Мороз Л.Л., Слободянюк С. В.,

відповідно до Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про судоустрій України щодо забезпечення касаційного розгляду цивільних справ" від 22.02.2007 року № 697-У розглянувши у судовому засіданні справу за позовом ОСОБА_1 до Відкритого акціонерного товариства "Харцизькій трубний завод" про стягнення заборгованості по виплатам за вислугу років та допомоги на оздоровлення, за касаційною скаргою ОСОБА_1 на рішення Апеляційного суду Донецької області від 18 листопада 2005 року,

встановила:

У травні 2005 року ОСОБА_1 звернулась до суду з позовом до Відкритого акціонерного товариства (далі ВАТ) „Харцизькій трубний завод" про стягнення заборгованості по виплатам надбавки до заробітної плати за вислугу років та допомогу на оздоровлення до щорічних відпусток посилаючись на те, що вона працювала з 1980 року вихователькою у дошкільному навчальному закладі, який належить ВАТ „Харцизькій трубний завод", і має більше 20 років педагогічного стажу. Однак передбачені ст. 57 Закону України „Про освіту" від 23 березня 1996 року № 100/96 (зі змінами та доповнення) виплати вона не отримала.

Позивачка просила суд стягнути на її користь з відповідача щомісячну надбавку за вислугу років за період з першого січня 1997 року до серпня 2002 року у розмірі 4227, 63 грн., допомогу на оздоровлення при наданні щорічної відпустки за цей період же у розмірі 1277, 82 грн., а також відшкодувати моральну шкоду у розмірі 2000 грн. у зв'язку з не виплатою вказаних сум.

Справа № 22к-616

3

Відповідно до вимог СТ. .339 ЦПК України, встановивши, що апеляційним судом скасовано судове рішення, ухвалене згідно із законом, суд касаційної інстанції скасовує судове рішення суду апеляційної інстанції і залишає в силі судові рішення суду першої інстанції.

За таких обставин судове рішення апеляційного суду не можна визнати законним і обґрунтованим, і воно підлягає скасуванню, а рішення суду першої інстанції необхідно залишити в силі, яке помилково скасовано апеляційною інстанцією, оскільки воно є законним та обґрунтованим.

Керуючись ст. 336, 339 ЦПК України, Законом України „Про внесення змін до Закону України „Про судоустрій України щодо забезпечення касаційного розгляду цивільних справ" від 22.02.2007 року № 697-У та главою У ЦПК України, колегія суддів Судової палати у цивільних справах Апеляційного суду міста Києва, -

ухвалила:

Справу за позовом ОСОБА_1 задовольнити частково.

Рішенням Апеляційного суду Донецької області від 18 листопада 2005 року скасувати, залишити без змін рішенням Харцизького міського суду Донецької області від 23 червня 2005 року, яким задоволено позов ОСОБА_1 до Відкритого акціонерного товариства „Харцизькій трубний завод" про стягнення заборгованості по виплатам за вислугу років та допомоги на оздоровлення при наданні щорічних відпусток.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Джерело: ЄДРСР 4105132
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку