open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 461/9594/13-а

П О С Т А Н О В А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

03.02.2014 р.

Галицький районний суд м.Львова в складі:

головуючого судді - Романюка В.Ф.,

при секретарі Бішко В.М.,

з участю позивача - ОСОБА_1,

представника відповідача - Піскун А.Й.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м.Львові адміністративну справу за позовом ОСОБА_1 до Львівської міської ради, Управління «Секретаріат ради» Львівської міської ради, про визнання неправомірних дій з боку конкурсної комісії Львівської міської ради,-

В С Т А Н О В И В:

позивач звернувся до суду з позовною заявою, в якій просить постановити рішення, яким визнати дії конкурсної комісії Львівської міської ради неравомірними, зобов»язати відповідача визначити його переможцем в конкурсі на заміщення вакантної посади головного спеціаліста організаційного відділу управління «Секретаріат ради» Львівської міської ради на час відсутності основного працівника, зобов»язати відповідача прийняти рішення про призначення на посаду головного спеціаліста організаційного відділу управління «Секретаріат ради» Львівської міської ради, яке відповідало б вимогам чинного законодавства - постанови КМУ №169 від 15 лютого 2002 року щодо порядку проведення конкурсу на заміщення вакантних посад державних службовців. Свої вимоги мотивує тим, що він 11 липня 2013 року успішно склав іспит на заміщення вакантної посади головного спеціаліста організаційного відділу управління «секретаріат ради» Львівської міської ради ( на час відсутності основного працівника). Цього ж числа відбулась співбесіда, однак 12 липня 2013 року у телефонному режимі йому повідомили, що конкурсна комісія Львівської міської ради прийняла рішення, що переможець конкурсу на заміщення посади - ОСОБА_5 28 липня 2013 року він успішно здав іспит на заміщення вакантної посади головного спеціаліста-референта керуючого справами виконкому апарату виконкому Львівської міської ради. Вважає, що конкурсна комісія Львівської міської ради необ»єктивно і неправомірно прийняла рішення, що переможець конкурсу ОСОБА_5 Таке рішення суперечит вимогам п.п.25,26,29 Постанови КМ України №169 від 15 лютого 2002 року щодо порядку проведення конкурсу на заміщення вакантних посад державних службовців, оскільки в нього 12 ранг держслужбовця, стаж державної служби 11 років, досвід роботи, кваліфікація, одже він має переваги перед ОСОБА_5 Просить позов задоволити.

В судовому засіданні позивач ОСОБА_1 позовні вимоги підтримав, надав пояснення, аналогічні викладеним в позовній заяві. Просить позов задоволити.

Представник відповідача Львівської міської ради - Піскун А.Й. в судовому засіданні позов не визнала, покликаючись на Закон України «Про службу в органах місцевого самоврядування» та Постанову КМУ від 15 лютого 2002 року №169 «Про затвердження порядку проведення конкурсу на заміщення вакантних посад державних службовців», розпорядження міського голови від 22.02.2012 року №105-к «Про затвердження Порядку проведення конкурсу кандидатів на заміщення вакантних посад номенклатури посад міського голови міста Львова. Вона вважає, що відповідно до вимог законодавства, конкурсна комісія на підставі розгляду поданих документів, результатів іспиту та співбесіди з кандидатами, які успішно склали іспит, на своєму засіданні здійснює відбір осіб для зайняття вакантних посад державних службовців. При проведенні конкурсу на заміщення вакантної посади на головного спеціаліста організаційного відділу управління «Секретаріат ради» конкурсна комісія діяла у відповідності до норм чинного законодавства, тому не вбачається правових підстав для скасування протоколу засідання конкурсної комісії на заміщення вакантної посади на головного спеціаліста організаційного відділу управління «Секретаріат ради» (на час відсутності основного працівника) від 11.07.2013 року, яким конкурна комісія вирішила рекомендувати Львівському міському голові призначити на вакантну посаду головного спеціаліста організаційного відділу управління «Секретаріат ради» ОСОБА_5. Просить в позові відмовити.

Представник відповідача Управління «Секретаріат ради» Львівської міської ради - Алексєєва Н.І. на розгляд справи не з»явилася, від неї надійшла заява про розгляд справи без її присутності. В попередніх судових засіданнях представник відповідача позовні вимоги не визнала, вважає, що при проведенні конкурсу на заміщення вакантної посади на головного спеціаліста організаційного відділу управління «Секретаріат ради», конкурсна комісія діяла у відповідності до норм чинного законодавства, тому не вбачається правових підстав для скасування протоколу засідання конкурсної комісії на заміщення вакантної посади на головного спеціаліста організаційного відділу управління «Секретаріат ради» (на час відсутності основного працівника) від 11.07.2013 року, яким конкурна комісія вирішила рекомендувати Львівському міському голові призначити на вакантну посаду головного спеціаліста організаційного відділу управління «Секретаріат ради» ОСОБА_5. Просить в позові відмовити.

Заслухавши пояснення позивача, представників відповідачів, дослідивши письмові докази, суд вважає, що в позові слід відмовити з наступних підстав.

У відповідності до розпорядження Львівського міського голови №105-К від 22.02.2012 року «Про затвердження порядку проведення конкурсу кандидатів на заміщення вакантних посад номенклатури посад міського голови м.Львова, було затверджено порядок проведення конкурсу кандидатів на заміщення вакантних посад в органах місцевого самоврядування номенклатури посад міського голови.

Згідно Додатку до розпорядження міського голови від 22.02.2012 року №105-К «Порядок проведення конкурсу кандидатів на заміщення вакантних посад номенклатури посад міського голови», вказано загальні положення проведення конкурсу, оголошення про конкурс, прийом та розгляд документів на участь у конкурсі, організаційна підготовка до іспиту, проведення іспиту, складання іспиту, оцінювання та підбиття підсумків іспиту, проведення співбесіди та проведення спеціальної перевірки.

Ухвалою Львівської міської ради 2-ї сесії 5-го скликання №130 від 07.09.2006 року «Про затвердження Положення про управління «Секретаріат ради», відповідно до ст.54 ЗУ «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада ухвалила затвердити положення про управління «Секретаріат ради» (Додаток 1), структуру управління «Секретаріат ради» (Додаток 2).

Як вбачається з матеріалів справи, згідно Протоколу засідання конкурсної комісії для проведення конкурсу на заміщення вакантної посади головного спеціаліста організаційного відділу управління «Секретаріат ради» Львівської міської ради (на час відсутності основного працівника) від 11.07.2013 року, для участі в конкурсі на заміщення вакантної посади головного спеціаліста організаційного відділу управління «Секретаріат ради» Львівської міської ради (на час відсутності основного працівника), подали документи три кандидати: ОСОБА_5, ОСОБА_1 та ОСОБА_7 Комісія ознайомилася з поданими документами та допустила цих кандидатів до участі в конкурсі. Вказані кандидати взяли участь в конкурсі та оцінка відповіді ОСОБА_5 на запитання екзаменаційного білета №12 в сумі склала 14 балів, ОСОБА_1 - на запитання екзаменаційного білета №15 в сумі склала 18 балів і ОСОБА_7 на запитання екзаменаційного білета №3 в сумі склала 16 балів. За результатами письмового іспиту, всі три кандидатури набрали більше, ніж 50 відсотків від максимально можливої суми балів, тому вважаються такими, що склали письмовий іспит і допущені до другого етапу конкурсу - співбесіди. Другий етап конкурсу - співбесіда відбувся 11.07.2013 року о 14 год. та за результатами письмового іспиту та співбесіди конкурсна комісіяя голосуванням вирішила рекомендувати Львівському міському голові призначити на вакантну посаду головного спеціаліста організаційного відділу управління «Секретаріат ради» Львівської міської ради (на час відсутності основного працівника) ОСОБА_5 після проведення спецперевірки.

Відповідно до Екзаменаційної відомості проведення іспиту кандидатів на заміщення вакантних посад державних службовців конкурсною комісією Львівської міської ради від 11.07.2013 року, на посаду головного спеціаліста організаційного відділу управління «Секретаріат ради» Львівської міської ради (на час відсутності основного працівника) екзамен здавали троє кандидатів: ОСОБА_5, яка набрала загальну суму балів 14, ОСОБА_1 - 18 балів та ОСОБА_7 - 16 балів.

Судом встановлено, що відповідно до Листів співбесіди, усі три кандидати на вищевказану посаду проходили співбесіду, в результаті якої ОСОБА_5 за результатами співбесіди надала три повні та одну неповну відповідь, ОСОБА_1 за результатами співбесіди надав одну повну та три неповні відповіді та ОСОБА_7 надала одну повну та дві неповні відповіді.

Згідно Наказу Національного агенства України з питань державної служби №43 від 05.03.2012 року «Про затвердження Типового порядку проведення конкурсу на зайняття посад державної служби», відповідно до ст.20 ЗУ «Про державну службу», було затверджено Типовий порядок проведення конкурсу на зайняття посад державної служби, згідно якого, зокрема згідно п.6.1 співбесіда з кандидатами на зайняття посади державної служби проводиться конкурсною комісією із залученням керівників відповідних структурних підрозділів в усній формі. Метою проведення співбесіди є виявлення відповідності профілів професійної компетентності кандидата посаді державної служби, на яку він претендує. Відповідно до проведених співбесід, згідно матеріалів справи, її найкраще пройшла ОСОБА_5

Як вбачається з матеріалів справи, конкурсна комісія за результатами іспиту та співбесіди з кандидатами на зайняття посади головного спеціаліста організаційного відділу управління «Секретаріат ради» Львівської міської ради (на час відсутності основного працівника) голосуванням вирішила рекомендувати Львівському міському голові призначити на вакантну посаду головного спеціаліста організаційного відділу управління «Секретаріат ради» Львівської міської ради ОСОБА_5 після проведення спецперевірки. Рішення конкурсної комісії законе та прийняте згідно норм чинного законодавства.

У відповідності до Постанови КМУ №169 від 15.02.2002 року «Про затвердження порядку проведення конкурсу на заміщення вакантних посад державних службовців», кандидати, які не склали іспит, не можуть бути рекомендовані конкурсною комісією для призначення на посаду (п.24 вказаної постанови). Конкурсна комісія на підставі розгляду поданих документів, результатів іспиту та співбесіди з кандидатами, які успішно склали іспит, на своєму засіданні здійснює відбір осіб для зайняття вакантних посад державних службовців.

Судом не встановлено жодних порушень з боку конкурсної комісії щодо рекомендації міському голові про призначення на посаду головного спеціаліста організаційного відділу управління «Секретаріат ради» Львівської міської ради ОСОБА_5

Також, згідно відповіді №1104-700 від 19.07.2013 року на звернення позивача №3-Л-17961 від 15.07.2013 року до Львівської міської ради, юридичне управління Львівської міської ради не вбачає правових підстав для скасування протоколу засідання конкурсної комісії на заміщення вакантної посади на головного спеціаліста організаційного відділу управління «Секретаріат ради» (на час відсутності основного працівника) від 11.07.2013 року, яким конкурна комісія вирішила рекомендувати Львівському міському голові призначити на вакантну посаду головного спеціаліста організаційного відділу управління «Секретаріат ради» ОСОБА_5.

Оцінюючи докази в їх сукупності, суд приходить до висновку, що дії конкурсної комісії Львівської міської ради є правомірними, не має жодних правових підстав для того, щоб визнати їх неправомірними та відповідно немає підстав для того, щоб зобов»язати відповідача визначити ОСОБА_1 переможцем в конкурсі на заміщення вакантної посади головного спеціаліста організаційного відділу управління «Секретаріат ради» Львівської міської ради на час відсутності основного працівника, зобов»язати відповідача прийняти рішення про призначення на посаду головного спеціаліста організаційного відділу управління «Секретаріат ради» Львівської міської ради, яке відповідало б вимогам чинного законодавства - постанови КМУ №169 від 15 лютого 2002 року щодо порядку проведення конкурсу на заміщення вакантних посад державних службовців, тому в задоволенні позову слід відмовити.

Враховуючи вищевикладене та керуючись ст.ст. 6, 11, 160, 161 - 163 КАС України, п.24 Постанови КМУ №169 від 15 лютого 2002 року «Про затвердження порядку проведення конкурсу на заміщення вакантних посад державних службовців», Наказ Національного агенства України з питань державної служби №43 від 05.03.2012 року «Про затвердження Типового порядку проведення конкурсу на зайняття посад державної служби», суд,-

П О С Т А Н О В И В:

В задоволенні позовних вимог - відмовити.

Постанова може бути оскаржена до Львівського апеляційного адміністративного суду шляхом подання апеляційної скарги протягом десяти днів з дня її проголошення через Галицький районний суд м.Львова.

Суддя Романюк В.Ф.

Джерело: ЄДРСР 40906354
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку