open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
Справа № 910/10507/13
Моніторити
emblem
Справа № 910/10507/13
Вирок /23.01.2018/ Верховний Суд Постанова /02.12.2015/ Вищий господарський суд України Ухвала суду /26.11.2015/ Вищий господарський суд України Ухвала суду /16.11.2015/ Вищий господарський суд України Постанова /08.09.2015/ Київський апеляційний господарський суд Ухвала суду /26.06.2015/ Київський апеляційний господарський суд Рішення /14.05.2015/ Господарський суд м. Києва Ухвала суду /31.03.2015/ Господарський суд м. Києва Постанова /19.03.2015/ Вищий господарський суд України Ухвала суду /18.02.2015/ Вищий господарський суд України Постанова /15.12.2014/ Київський апеляційний господарський суд Ухвала суду /07.10.2014/ Київський апеляційний господарський суд Рішення /09.09.2014/ Господарський суд м. Києва Ухвала суду /10.07.2014/ Господарський суд м. Києва Ухвала суду /05.11.2013/ Господарський суд м. Києва Ухвала суду /25.09.2013/ Господарський суд м. Києва Ухвала суду /05.06.2013/ Господарський суд м. Києва

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-Б тел. 284-18-98

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 910/10507/13

09.09.14

За позовом Публічного акціонерного товариства "Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" м. Києва

до Публічного акціонерного товариства "Укрнафта" м. Києва

третя особа Публічне акціонерне товариство "Укртрансгаз" м. Києва

за участю прокуратури міста Києва

про укладення договору.

Колегія суддів Паламар П.І. - головуючий,

Літвінова М.Є.,

Сташків Р.Б.

Представники:

від позивача Єршова С.В., Сидоренко А.С.,

від відповідача Дяків Г.М.,

від третьої особи Белячкова О.В.,

від прокуратури Шевченко О.В.

СУТЬ СПОРУ :

у червні 2013 року Публічне акціонерне товариство "Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" звернулося в суд з указаним позовом.

Позивач зазначав, що відповідно до Закону України "Про засади функціонування ринку природного газу" відповідач, який видобуває природний газ на території України, у т.ч. за договором про спільну діяльність № 5/56 від 21 грудня 2000 р., зобов'язаний весь обсяг видобутого природного газу, за винятком обсягів газу, що використовується видобувним підприємством відповідно до напрямів, визначених прогнозним річним балансом надходження та розподілу газу по Україні, продавати суб'єкту, уповноваженому Кабінетом Міністрів України.

Відповідно до вимог п. 2 постанови Кабінету Міністрів України № 1729 від 27 грудня 2001 р. "Про забезпечення споживачів природним газом" він (позивач) визначений уповноваженим суб'єктом з формування ресурсу природного газу для населення та споживачів України і зобов'язаний забезпечити гарантованих постачальників ресурсом природного газу в необхідному йому обсязі.

24 січня 2013 р. він запропонував відповідачу укласти договір поставки природного газу, видобутого останнім, надіславши проект відповідного договору.

Посилаючись на те, що всупереч вимог ст.ст. 10, 22 Закону України "Про засади функціонування ринку природного газу", постанови Кабінету Міністрів України № 1729 від 27 грудня 2001 р. "Про забезпечення споживачів природним газом", які передбачають обов'язкове укладення такого договору, відповідач не повернув йому підписаний примірник договору, тим самим безпідставно не погодив запропоновані ним умови договору, позивач просив задовольнити позов, зобов'язавши відповідача укласти договір поставки природного газу у запропонованій ним редакції.

У судовому засіданні представник позивача підтримав заявлені вимоги.

Відповідач у відзиві на позовну заяву, його представник у судовому засіданні проти позову заперечував, посилаючись на безпідставність заявлених вимог, оскільки укладення договору з позивачем в силу вимог чинного законодавства не є для нього обов'язковим. Вказував, що затверджена постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики № 1833 від 27 грудня 2012 р. ціна на товарний природний газ власного видобутку є економічно необґрунтованою та збитковою для нього.

Третя особа у поясненнях на позовну заяву, її представник у судовому засіданні підтримала заявлені позивачем вимоги, підтвердила факт надходження протягом 2013 року до газотранспортної системи України 28446 м3 природного газу, видобутого відповідачем за договором про спільну діяльність № 5/56 від 21 грудня 2000 р.

Прокурор у судовому засіданні підтримав заявлений позивачем позов.

Заслухавши пояснення представників сторін, третьої особи, прокурора, розглянувши матеріали справи, суд вважає, що позов підлягає частковому задоволенню з таких підстав.

Відповідно до вимог ч. 1 ст. 10 Закону України "Про засади функціонування ринку природного газу" підприємства, частка держави у статутному фонді яких становить 50 відсотків та більше, господарські товариства, 50 відсотків та більше акцій (часток, паїв) яких перебувають у статутному фонді інших господарських товариств, контрольним пакетом акцій яких володіє держава, а також дочірні підприємства, представництва та філії таких підприємств і товариств, учасники договорів про спільну діяльність та/або особи, уповноважені договорами про спільну діяльність, укладеними за участю зазначених підприємств, щомісяця здійснюють продаж усього товарного природного газу, видобутого на підставі спеціальних дозволів на користування надрами в межах території України, континентального шельфу і виключної (морської) економічної зони, для формування ресурсу природного газу, що використовується для потреб населення, безпосередньо суб'єкту, уповноваженому Кабінетом Міністрів України на формування такого ресурсу, за закупівельними цінами, які для кожного суб'єкта господарювання - власника спеціального дозволу на користування нафтогазоносними надрами щороку встановлюються національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, згідно із затвердженим нею Порядком формування, розрахунку та встановлення цін на природний газ для суб'єктів господарювання, що здійснюють його видобуток.

Згідно вимог п. 3 ч. 2 ст. 22 цього Закону газодобувні підприємства зобов'язані подавати національній комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, інформацію про заплановані на наступний календарний рік показники повної собівартості видобутого природного газу, рентної плати, а також прогнозованих обсягів видобування природного газу для формування, розрахунку та встановлення закупівельних цін на природний газ для суб'єктів господарювання, що здійснюють його видобування, відповідно до Порядку, затвердженого національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, а у випадках, визначених статтею 10 цього Закону, - укладати угоди з реалізації природного газу за закупівельними цінами.

Статтею 3 Закону України "Про нафту і газ" передбачено, що відносини, пов'язані з користуванням нафтогазоносними надрами, видобутком, транспортуванням, зберіганням та реалізацією нафти, газу та продуктів їх переробки, регулюються Кодексом України про надра, Законом України "Про трубопровідний транспорт", Законом України "Про угоди про розподіл продукції", іншими нормативно-правовими актами, а також цим Законом з питань, пов'язаних з особливостями нафтогазової галузі.

Судом встановлено, що згідно постанови Кабінету Міністрів України № 1729 від 27 грудня 2001 р. "Про забезпечення споживачів природним газом" позивач є уповноваженим суб'єктом з формування ресурсу природного газу для населення та споживачів України і зобов'язаний забезпечити гарантованих постачальників ресурсом природного газу в необхідному йому обсязі.

Відповідач є газовидобувним підприємством, що відповідає критеріям, визначеним ст. 10 Закону України "Про засади функціонування ринку природного газу".

Вказані обставини підтверджуються поясненнями сторін, наявними у справі документами, що визначають правоздатність юридичної особи сторін.

24 січня 2013 р. позивач листом № 6-415/1.2-13 запропонував відповідачу укласти договір поставки природного газу.

За умовами запропонованого договору передбачено продаж відповідачем як оператором за договором про спільну діяльність № 5/56 від 21 грудня 2000 р. позивачу у власність протягом 2013 року 77000 м3 природного газу власного видобутку для потреб населення за ціною 1356,60 грн./1000 м3 газу. При цьому, передбачено можливість коригування об'ємів продажу газу в залежності від обсягів видобутку.

Вказані обставини підтверджуються поясненнями сторін, наявним у матеріалах справи проектом договору, вищевказаним листом.

Згідно вимог п. 2 постанови Кабінету Міністрів України № 1729 від 27 грудня 2001 р. "Про забезпечення споживачів природним газом" потреба населення задовольняється з ресурсу природного газу, який формується за рахунок продажу підприємствами, частка держави у статутному фонді яких становить 50 відсотків та більше, господарськими товариствами, 50 відсотків та більше акцій (часток, паїв) яких перебуває у статутних фондах інших господарських товариств, контрольним пакетом акцій яких володіє держава, а також дочірніми підприємствами, представництвами та філіями таких підприємств і товариств, учасниками договорів про спільну діяльність, укладених за участю зазначених підприємств і товариств, та/або уповноваженими такими договорами особами Національній акціонерній компанії "Нафтогаз України" всього обсягу природного газу (в тому числі нафтового (попутного) газу) власного видобутку, який здійснюється на підставі спеціальних дозволів на користування надрами (за винятком обсягів газу, що використовується видобувними підприємствами відповідно до напрямів, визначених прогнозним річним балансом находження та розподілу природного газу по Україні, що затверджений Кабінетом Міністрів України), а у разі нестачі - за рахунок інших ресурсів Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України".

Підприємства, зазначені в абзаці першому цього підпункту, а також учасники договорів про спільну діяльність, відповідно до яких розмір внеску підприємств, частка держави у статутному фонді яких становить 50 відсотків та більше, господарських товариств, 50 відсотків та більше акцій (часток, паїв) яких перебуває у статутних фондах інших господарських товариств, контрольним пакетом акцій яких володіє держава, а також дочірніх підприємств, представництв та філій таких підприємств і товариств становить 50 відсотків та більше загального розміру внесків учасників договорів про спільну діяльність, реалізують видобутий природний газ (за винятком обсягів газу, що використовується видобувними підприємствами відповідно до напрямів, визначених прогнозним річним балансом надходження та розподілу природного газу по Україні, що затверджений Кабінетом Міністрів України) виключно Національній акціонерній компанії "Нафтогаз України" за ціною, затвердженою Національною комісією регулювання електроенергетики для кожного суб'єкта господарювання, визначеного в цьому абзаці.

Відповідно до вимог ст. 179 ГК України, Закону України "Про засади функціонування ринку природного газу", постанови Кабінету Міністрів України № 1729 від 27 грудня 2001 р. "Про забезпечення споживачів природним газом" укладення договору поставки природного газу для потреб населення є обов'язковим для сторін у справі.

Загальні умови та порядок укладення господарських договорів врегульовані ст.ст. 179, 181 ГК України.

Доказів прийняття відповідачем пропозиції позивача про укладення договору купівлі-продажу природного газу суду не надано.

За таких обставин переддоговірний спір відповідно до вимог ст. 181 ГК України, ст. 649 ЦК України підлягає вирішенню судом.

Умови запропонованого позивачем договору, окрім п. 10.1, відповідають вимогам чинного законодавства, типового договору на купівлю-продаж природного газу, затвердженого постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики № 849 від 5 липня 2012 р., його положення містять всі істотні умови, необхідні для даного виду договорів, не порушують прав та охоронюваних законом інтересів сторін та інших осіб. Тому повинні були бути прийняті відповідачем.

За змістом вимог ст. 187 ГК України спори, що виникають при укладенні господарських договорів, укладення яких є обов'язковим на підставі закону, розглядаються судом. День набрання чинності рішенням суду, яким вирішено питання переддоговірного спору, вважається днем укладення відповідного господарського договору, якщо рішенням суду не визначено інше.

Враховуючи наведене, умови п. 10.1 договору про дату укладення договору, відмінну від дня набрання чинності рішенням суду, не можуть бути прийняті судом.

При цьому, порушене право позивача на укладення спірного договору відповідно до вимог абз. 2 ч. 2 ст. 16 ЦК України підлягає захисту шляхом укладення цього договору за рішенням суду, що відповідає вимогам ст. 187 ГК України, а не шляхом зобов'язання укласти договір.

З цих підстав заявлений позов підлягає частковому задоволенню.

Доводи відповідача щодо ціни продажу природного газу за спірним договором є необґрунтованими, оскільки запропонована позивачем ціна відповідає вимогам постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики "Про встановлення ціни на товарний природний газ власного видобутку, видобутий відповідно до договору Спільної діяльності від 21.12.2000 N 5/56" № 1833 від 27 грудня 2012 р., яка була чинною на час виникнення спірних правовідносин.

Оскільки спір виник в наслідок неправильних дій відповідача понесені по справі господарські витрати стосовно до вимог ст. 49 ГПК України слід покласти на нього.

Керуючись ст.ст. 33, 49, 82-85 ГПК України, суд

В И Р І Ш И В :

позов Публічного акціонерного товариства "Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" м. Києва задовольнити частково.

Укласти між Публічним акціонерним товариством "Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" (01001, м. Київ, вул. Б.Хмельницького, 6, код 20077720) та Публічним акціонерним товариством "Укрнафта" (04053, м. Київ, пров. Несторівський, 3-5, код 00135390) договір поставки природного газу наступного змісту:

"ДОГОВІР

поставки природного газу

Оператор за договором про спільну інвестиційну діяльність від 21.12.00 № 5/56 НГВУ "Полтаванафтогаз" Публічного акціонерного товариства "Укрнафта", далі -постачальник, що має статус платника податку на прибуток на загальних умовах передбачених Податковим кодексом України, з однієї сторони і Публічне акціонерне товариство "Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України", далі - покупець, який має статус платника податку на прибуток на загальних умовах передбачених Податковим кодексом України з другої сторони, далі разом іменовані Сторони, окремо - Сторона, керуючись: Законом України "Про засади функціонування ринку природного газу", Законом України "Про здійснення державних закупівель", Законом України "Про нафту і газ", постановою Кабінету Міністрів України від 27.12.01 р. № 1729 "Про забезпечення споживачів природним газом" із змінами та доповненнями, "правилами подачі та використання природного газу в народному господарстві України", наказом міністерства палива та енергетики України від 24.12.01 № 677 "Про затвердження нормативних актів з питань складання балансів та внутрішніх закупівель енергоресурсів", уклали цей договір про таке (далі - Договір).

1. Предмет Договору

1.1 Постачальник зобов'язується передати Покупцеві протягом 2013 року у власність товарний природний газ власного видобутку (далі-газ) для потреб населення, а Покупець приймати та оплачувати газ на умовах цього Договору.

2. Кількість та якість газу

2.1. Постачальник передає Покупцеві протягом 2013 року товарний газ обсягом 77000 (сімдесят сім тисяч) кубічних метрів.

2.2. За взаємною згодою Сторін обсяги поставки газу можуть бути змінені в залежності від обсягів видобутку. Пропозиції щодо зміни обсягів поставки газу Постачальник надає Покупцеві за 15 (п'ятнадцять) днів до місяця поставки, в якому здійснюватиметься поставка газу..

2.3. За розрахункову одиницю поданого газу приймається одна тисяча кубічних метрів приведених до стандартних умов: температура 20°С (293,15°К); тиск 760 мм.рт.ст. (101,325 КПа).

2.4. Якість газу, що передається за цим договором, повинна відповідати технічним умовам України (далі - ТУ У) 11.1 - 20077720-001:2010 "Газ природний горючий, що подається в магістральні газопроводи. Технічні умови".

3.Порядок та умови передачі, приймання та обліку газу

3.1. Передача газу до магістральних газопроводів ДК "Укртрансгаз" та в розподільні мережі суб'єктів господарювання здійснюється на газорозподільних станціях (далі-ГРС) та пунктах виміру витрат газу (далі-ПВВГ) ПАТ "Укрнафта".

3.2. Кількість газу переданого Покупцеві у звітному періоді, визначається за даними комерційних вузлів обліку газу, встановлених на ГРС (ПВВГ). Порядок визначення кількості газу та умови його приймання-передачі на ГРС (ПВВГ) здійснюється згідно Правил обліку природного газу, затверджених наказом НАК "Нафтогаз України" від 11.05.2002 №142

3.3. Приймання-передача газу, поставленого Постачальником Покупцеві протягом місяця, документальне його оформлення та звітність здійснюється відповідно до наказу Мінпаливенерго від 24.12.01 № 677 "Про затвердження нормативних актів з питань складання балансів та внутрішніх закупівель енергоресурсів".

3.4. Постачальник складає загальний двосторонній акт приймання-передачі газу, який підписують уповноважені представники Сторін. Підписаний акт приймання-передачі газу є підставою для проведення розрахунків.

3.5. Акт приймання-передачі газу, зазначений в п. 3.4., складається та підписується Сторонами до 10 числа місяця наступного за місяцем поставки. У разі укладення договору пізніше 10 числа місяця, наступного за місяцем поставки, акт приймання-передачі газу, зазначений в п. 3.4 цього Договору, складається та підписується Сторонами протягом 3 (трьох) робочих днів з дати укладення договору.

4. Ціна Договору

4.1. Ціна товарного газу за 1000 м3 відповідно до постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики від 27.12.2012 №1833 становить: 1130 грн. 00 коп. (одна тисяча сто тридцять грн. 00 коп.) без ПДВ, крім того ПДВ - 226 грн. 00 коп. (двісті двадцять шість грн. 00 коп.), разом з ПДВ - 1356 грн. 60 коп. (одна тисяча триста п'ятдесят шість грн. 60 коп.).

4.2. Сторони домовились, що ціна на газ, що вказана в пункті 4.1. цього Договору, визначена на день його підписання і може бути змінена у разі прийняття уповноваженими органами відповідних нормативних актів. У разі зміни ціни Сторони оформляють додаткову угоду до цього Договору і, в разі необхідності, здійснюють перерахунок за отриманий природний газ за новими цінами.

4.3. Ціна, газу визначається без врахування вартості транспортування та постачання газу територією України.

4.4. Загальна розрахункова сума Договору орієнтовано складає 87010 грн. 00 коп. (вісімдесят сім тисяч десять грн. 00 коп.) без ПДВ, крім того ПДВ - 17402 грн. 00 коп. (сімнадцять тисяч чотириста дві грн. 00 копійок), разом з ПДВ - 104412 грн. 00 коп. (сто чотири тисячі чотириста дванадцять грн. 00 коп.)

5. Порядок здійснення розрахунків

5.1. Розрахунки за газ здійснюються Покупцем грошовими коштами в гривнях шляхом перерахування на рахунок Постачальника вартості обсягу газу, що був поставлений у звітному періоді.

5.2. Покупець зобов'язаний здійснити повну оплату вартості газу протягом 10 (десяти) робочих днів з дати підписання актів приймання-передачі природного газу зазначених в пунктах 3.4. та 3.5. Договору на підставі виставлених рахунків-фактур.

6. Відповідальність Сторін

6.1. Сторони домовилися, що вони докладатимуть усіх зусиль з метою належного виконання договірних зобов'язань. У разі невиконання або неналежного виконання договірних зобов'язань Сторони несуть відповідальність у порядку та в розмірах, передбачених цим договором та чинним законодавством України.

6.2. У випадку порушення термінів поставки/непоставки місячного обсягу газу Постачальник сплачує на користь Покупця пеню у розмірі 0,1 відсотка вартості недопоставленого протягом місяця обсягу газу, за кожен день прострочення, а за прострочення понад 30 днів додатково стягується штраф у розмірі 7% (семи відсотків) вказаної вартості.

6.3. За порушення строку платежу Покупець сплачує на користь Постачальника, крім суми заборгованості, пеню у розмірі 0,01% від суми простроченого платежу за кожний день прострочення платежу, але не більше 1% (одного відсотка) від суми простроченого платежу.

6.4. Сплата пені та штрафів не звільняє Сторони від виконання своїх зобов'язань, передбачених цим Договором.

7. Обставини непереборної сили (форс-мажор)

7.1. Сторони погодилися, що в разі виникнення форс-мажор них обставин вони звільняються від відповідальності за невиконання або неналежне виконання зобов'язань, передбачених цим Договором.

7.2. До форс-мажорних обставин належать обставини непереборної сили або події надзвичайного характеру, такі як: війни, військові дії, блокади, терористичні акти; усі стихійні лиха чи природні явища, які виникли після підписання цього договору та які Сторони не могли передбачити і запобігти їм, якщо ці обставини вплинули на виконання зобов'язань Сторонами.

У цьому випадку термін виконання зобов'язань за Договором змінюється за взаємною згодою Сторін, про що вони (Сторони) укладають додаткову угоду.

7.3. У разі виникнення форс-мажорних обставин Сторони протягом 5 (п'яти) календарних днів письмово сповіщають одна одну про наявність вказаних обставин, підтверджуючи це відповідними офіційними документами. Якщо Сторони без поважних причин не сповістили у зазначений термін про виникнення і наявність форс-мажорних обставин, то вони у подальшому не мають права вимагати зміни строків виконання цього Договору.

7.4. Достатнім доказом дії форс-мажорних обставин є документ, виданий компетентними державними органами, зокрема довідка Торгово-промислової палати в Україні".

7.5. У разі наявності довгострокових форс-мажорних обставин терміном дії понад три місяці Сторони проводять взаємні переговори та консультації і вирішують питання доцільності продовження цього Договору.

8. Порядок вирішення спорів

8.1. Сторони прийшли до згоди, що всі спори (розбіжності), які виникнуть в процесі виконання умов цього Договору, або в зв'язку з ним, повинні вирішуватися шляхом переговорів та консультацій.

8.2. У випадках неможливості досягнення згоди шляхом переговорів Сторона, право якої порушено, звертається до господарського суду для розгляду спору по суті.

9. Інші умови

9.1 Цей Договір складений у двох примірниках, які мають однакову юридичну силу, по одному для кожної Сторони.

9.2. Усі доповнення і додатки до Договору є його невід'ємною частиною, і вважаються чинними, якщо вони вчинені в письмовій формі і підписані належним чином уповноваженими представниками Сторін.

9.3. Умови Договору не підлягають розголошенню або використанню Сторонами без згоди другої Сторони, за винятком випадків, передбачених законодавством України.

9.4. Сторони зобов'язуються повідомляти одна одну в разі прийняття рішення про ліквідацію, реорганізацію, або банкрутство однієї з Сторін протягом 3 (трьох) днів з дати виникнення відповідних змін.

У той же термін Сторони повідомляють одна одну про зміни своїх платіжних реквізитів, адрес, місцезнаходження, установчих документів, а також про усі інші зміни, які здатні вплинути на реалізацію цього Договору та на виконання зобов'язань Сторін за ним.

Повідомлення повинні бути здійснені у письмовій формі протягом 5 (п'яти) календарних днів з дати виникнення змін.

9.5. Усі виправлення за текстом цього Договору є дійсними лише при умові взаємного їх посвідчення представниками Сторін у кожному окремому випадку.

9.6. Сторони виконують свої зобов'язання самостійно і не мають права передавати свої права та обов'язки третім особам без письмової згоди другої Сторони Договору.

10. Строк дії Договору

10.1. Договір розповсюджує свою дію на відносини, що склались між сторонами з 1 січня 2013 р. та діє в частині поставки газу з 1 січня 2013 р. до 31 грудня 2013 р., а в частині проведення розрахунків за газ - до їх повного завершення Покупцем.

10.2. Договір може бути достроково припинений у випадках, передбачених чинним законодавством України.

12. Місцезнаходження та банківські реквізити Сторін

Постачальник

Покупець

Оператор за договором

Публічне акціонерне товариство

від 21.12.00 №5/56

"Національна акціонерна компанія

НГВУ "Полтаванафтогаз" ПАТ

"Нафтогаз України"

"Укрнафта"

36026, м. Полтава,

01001, м. Київ,

вул. Монастирська, 12

вул. Б.Хмельницького, 6

п/р 26009323760001 в Полтавському

Поточний рахунок: №26002301921 в АТ

ГРУ Пат "Приватбанк"

"Ощадбанк" м. Київ,

Код банку 331401,

код банку 300465

Код ЄДРПОУ 403742696 Свідоцтво 23512745 ІНП 403742696 Тел. 0532-50-05-60

Поточний рахунок: №26001012817704 в АТ "Укрексімбанк" м. Київ, код банку 322313 Поточний рахунок: №26000100664001 в ПАТ "Альфа-банк" м. Київ код банку 300346 Поточний рахунок: 26001601004109 В Пат "Промінвестбанк" м. Київ Код банку 300012 Поточний рахунок: №26006866 АБ "Укргазбанк" м. Київ, код банку 320478 СДРПОУ 20077720 ІПН: 20077226658, Свідоцтво №35480667 Тел.:586-35-37, факс:586-33-10"

Стягнути з Публічного акціонерного товариства "Укрнафта" (04053, м. Київ, пров. Несторівський, 3-5, код 00135390) на користь Публічного акціонерного товариства "Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" (01001, м. Київ, вул. Б.Хмельницького, 6, код 20077720) 1147 грн. витрат по оплаті судового збору.

У позові в іншій частині відмовити.

Рішення набирає законної сили відповідно до вимог ст. 85 ГПК України.

Колегія суддів : П.І.Паламар - головуючий

М.Є.Літвінова Р.Б.Сташків

Джерело: ЄДРСР 40718843
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку