open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

15 липня 2014 року Чернігів Справа № 825/2150/14

Чернігівський окружний адміністративний суд у складі:

Головуючого судді - Клопот С.Л.

при секретарі - Єгуновій О.М.

за участю представника позивача Овсейко В.О.

представника відповідача Борзак Л.А.

розглянувши у відкритому судовому засіданні справу за адміністративним позовом приватного сільськогосподарського підприємства "Пісківське" до Державного управління екології і природних ресурсів в Чернігівській області про визнання дозволу на спеціальне водокористування нечинним , -

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернувся до суду з адміністративним позовом до Державного управління екології і природних ресурсів в Чернігівській області, і змінивши позовні вимоги, просить визнати нечинним дозвіл на спеціальне водокористування Укр.№3300А/Чрн, термін дії якого закінчується 18.11.2015 на свердловини, що належать приватному сільськогосподарському підприємству «Пісківське».

Свої вимоги обґрунтовує обставинами, викладеними в позовній заяві.

Представник позивача в судовому засіданні позов підтримала та просила його задовольнити в повному обсязі, посилаючись на обставини, викладені в позовній заяві.

Представник відповідача в судовому засіданні позовні вимоги не визнала, просила відмовити в задоволенні позову, посилаючись на заперечення, які приєднанні до матеріалів справи.

Розглянувши подані сторонами документи і матеріали, заслухавши пояснення сторін, суд вважає позов підлягає задоволенню з наступних підстав.

Державним управлінням екології і природних ресурсів в Чернігівській області , ПСП «Пісківське», 18 листопада 2005 року було видано дозвіл на спеціальне водокористування Укр№3300А/Чрн. терміном на 10 років.

У зв'язку зі збільшенням кількості поголів'я молодняка великої рогатої худоби, у ПСП «Пісківське» виникла нагальна потреба у збільшенні кількості свердловин, а відповідно потреба в отриманні нового дозволу на спеціальне водокористування.

ПСП «Пісківське» в особі директора Колоши Валерія Петровича уклало Договір на надання послуг (виконання робіт) №41 від 22.01.2014 з ФОП Дем'янець А.Ф , який згідно Договору забов'язався підготувати документи для отримання дозволу на спеціальне водокористування.

Оскільки, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 13.03.2013 №159 «Про ліквідацію територіальних органів Мінприроди України» та Наказом Мінприроди України від 15.08.2013 №98 «Про ліквідацію територіальних органів Мінприроди» Державне управління екології і природних ресурсів в Чернігівській області було ліквідовано, підготовлені документи, ПСП «Пісківське» подало до Департаменту екології і природних ресурсів Чернігівської ОДА для отримання дозволу на спеціальне водокористування, в чому позивачу було відмовлено, так як, Департамент екології і природних ресурсів Чернігівської ОДА на даний час не має законних підстав у наданні дозволу на спеціальне водокористування.

Згідно зі статтею 56 Водного кодексу України припинення права на спеціальне водокористування в усіх випадках здійснюється органом, що видав дозвіл на спеціальне водокористування.

Судом встановлено, що станом на день подання позову відповідач втратив право на припинення права на спеціальне водокористування, а Департамент екології і природних ресурсів Чернігівської ОДА такого права у правовідносинах з позивачем не набув.

Враховуючи вищевикладене, адміністративний позов приватного сільськогосподарського підприємства "Пісківське" необхідно задовольнити.

Керуючись ст.ст. 122, 158 - 163, 167 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов приватного сільськогосподарського підприємства "Пісківське"- задовольнити в повному обсязі.

Визнати нечинним дозвіл на спеціальне водокористування Укр.№3300А/Чрн, термін дії якого закінчується 18.11.2015 на свердловини, що належать приватному сільськогосподарському підприємству «Пісківське».

Постанова суду набирає законної сили в порядку статей 167,186 Кодексу адміністративного судочинства України та може бути оскаржена до Київського апеляційного адміністративного суду протягом десяти днів з дня отримання її копії.

Апеляційна скарга подається до адміністративного суду апеляційної інстанції через суд першої інстанції, який ухвалив оскаржуване судове рішення.

Суддя С.Л. Клопот

Джерело: ЄДРСР 39813343
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку