open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

04.07.2014

Справа № 1-кп/89/14

Провадження № 1-кп/720/81/14

В И Р О К

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

04 липня 2014 року Новоселицький районний суд Чернівецької області

у складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

за участю:

прокурора ОСОБА_3

обвинуваченої ОСОБА_4 ,

захисника ОСОБА_5

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду в місті Новоселиця Чернівецької області матеріали кримінального провадження по обвинуваченню:

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженки та мешканки АДРЕСА_1 , молдованки, громадянки України, з вищою освітою, пенсіонерки, раніше не судимої,-

у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 265 ч. 1 КК України,

ВСТАНОВИВ:

Обвинувачена ОСОБА_4 , обвинувачується в тому, що вона на початку березня 2014 року, на прохання невстановленої слідством особи на ім`я « ОСОБА_6 » незаконно придбала без передбаченого законом дозволу, а саме отримала на зберігання саморобний свинцевий контейнер з радіоактивним матеріалом, з метою подальшого зберігання, носіння та підшукування покупців. Далі, в період з березня 2014 року до 30.04.2014 року, ОСОБА_4 усвідомлюючи суспільно небезпечний характер своїх дій, а також те, що всередині свинцевого контейнера знаходиться радіоактивний матеріал «уран», який становить підвищену небезпеку для оточення, створює загрозу життю і здоров`ю людей, всупереч вимогам Закону України «Про дозвільну діяльність у сфері використання ядерної енергії та радіаційної небезпеки» від 11.01.2000 року № 39/95-ВР, Конвенції про фізичний захист ядерного матеріалу від 03.03.1980 року, Постанови Верховної Ради України «Про право власності на окремі види майна» від 17.06.1992 року та Постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку ліцензування окремих видів діяльності у сфері використання ядерної енергії» від 06.12.2000 року № 1782, незаконно зберігала без передбаченого законом дозволу за місцем проживання в с. Тарасівці Новоселицького району Чернівецької області - носила, передавала та підшукувала покупців за обіцяну грошову винагороду за саморобний свинцевий контейнер з радіоактивним матеріалом «ураном».

30.04.2014 року, приблизно о 14:00 год., на Рингацькому перехресті поблизу с. Строїнці Новоселицького району Чернівецької області, працівниками Управління служби безпеки України в Чернівецькій області в ході проведення негласних оперативно-розшукових заходів, при спробі реалізації радіоактивного матеріалу в громадянки ОСОБА_4 був виявлений та вилучений саморобний свинцевий контейнер, в якому знаходились дев`ять шматків металу загальною масою 968,14 г. які згідно висновку експертизи від 15.05.2014 року № 1-3 7/382, проведеною експертною комісією Інституту ядерних досліджень Національної академії Наук України - є радіоактивним матеріалом (збідненим ураном) джерелом іонізуючого випромінювання, ядерним матеріалом.

Таким чином ОСОБА_4 , підозрюється у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 265 КК України, тобто незаконне поводження з радіоактивними матеріалами, за кваліфікуючою ознакою придбання, носіння, зберігання, використання, передача, видозмінення, знищення, розпилення або руйнування радіоактивних матеріалів (джерел іонізуючого випромінювання, радіоактивних речовин або ядерних матеріалів, що перебувають у будь-якому фізичному стані в установці або виробі чи в іншому вигляді) без передбаченого законом дозволу.

29 травня 2014 року між підозрюваною та прокурором Новоселицького району Чернівецької області була укладена угода про визнання винуватості у відповідності до вимог ст. 472 КПК України.

Згідно даної угоди ОСОБА_4 та прокурор дійшли до згоди щодо правової кваліфікації дій обвинуваченої за ст. 265 ч. 1 КК України, істотних для даного кримінального провадження обставин, а також покарання, яке повинна понести ОСОБА_4 .

Розглядаючи питання про затвердження угоди про визнання винуватості, суд виходить з наступного.

Згідно п. 1 ч. 3 ст. 314 КПК України, при прийнятті рішення у підготовчому судовому засіданні суд має право, зокрема, затвердити угоду.

Відповідно п. 2 ч. 1 ст. 468 КПК України у кримінальному провадженні може бути укладена угода про визнання винуватості між підозрюваним та прокурором.

Згідно ч. 2 ст. 469 КПК України угода про визнання винуватості може бути укладена за ініціативи прокурора або підозрюваного чи обвинуваченого.

В підготовчому судовому засіданні встановлено, що ОСОБА_4 обґрунтовано обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 265 ч. 1 КК України, яке згідно ст. 12 КК України є злочином середньої тяжкості.

Сторони добровільно уклали угоду про визнання винуватості, зміст угоди відповідає вимогам ст. 472 КПК України та закону.

При цьому судом з`ясовано, що обвинувачена цілком розуміє права визначені п. 1 ч. 5 ст. 474 КПК України, наслідки укладення та затвердження даної угоди, передбачені п. 1 ч. 1 ст. 473 КПК України, характер обвинувачення, вид покарання, а також інші заходи, які будуть застосовані до неї у разі затвердження угоди судом.

Суд переконався, що укладення угоди сторонами є добровільним, тобто не є наслідком застосування насильства, примусу, погроз або наслідком обіцянок чи дій будь яких інших обставин, ніж ті, що передбачені в угоді.

Також судом встановлено, що умови даної угоди відповідають вимогам КПК України та КК України.

Виходячи з вище викладеного, суд дійшов висновку про можливість затвердження угоди про визнання винуватості обвинуваченою ОСОБА_4 і призначення їй узгодженої сторонами міри покарання.

Керуючись ст.ст. 314, 373, 374, 472, 475 КПК України, суд,

ЗАСУДИВ:

Затвердити угоду від 29 травня 2014 року про визнання винуватості обвинуваченою ОСОБА_4 .

Визнати ОСОБА_4 винною у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ст. 265 ч. 1 КК України та призначити їй покарання за даною статтею у вигляді 3 (трьох) років позбавлення волі, із застосуванням вимог ст.ст. 75, 76 КК України звільнити ОСОБА_4 від відбування призначеного покарання з випробуванням, якщо вона протягом 2 (двох) років не вчинить нового злочину і виконає покладені на неї судом обов`язки, а саме: не виїжджати за межі України на постійне місце проживання без дозволу органу кримінально-виконавчої інспекції; повідомляти органи кримінально-виконавчої інспекції про зміну місця свого проживання.

Роз`яснити ОСОБА_4 , що умисне невиконання угоди є підставою для притягнення її до відповідальності, встановленої законом.

Вирок на підставі угоди про визнання винуватості обвинуваченою може бути оскаржений з підстав, передбачених ч. 4 ст. 394 КПК України до апеляційного суду Чернівецької області через Новоселицький районний суд Чернівецької області протягом 30 днів з дня його проголошення.

Копію вироку після його проголошення негайно вручити обвинуваченій та прокурору.

Учасники судового провадження мають право отримати в суді копію вироку суду.

СУДДЯ:

Джерело: ЄДРСР 39594734
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку