open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Справа № 33ц-399кс/08 6-3669св06

Справа № 33ц-399кс/08 6-3669св06 Категорія 38

Головуючий у першій інстанції Нечепоренко Л.М. Доповідач Гайдук В.І.

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

/ 8 березня 2008 року м. Дніпропетровськ

Колегія суддів судової палати у цивільних справах

апеляційного суду Дніпропетровської області в складі:

Гайдук В.І., Дерев янко О.Г., Козлова С.П.

розглянувши у касаційному порядку (Закон України №697-V від 22.02.2007 р.) в попередньому судовому засіданні касаційну скаргу ОСОБА_1 на рішення Рокитнянського районного суду Київської області від 29 вересня 2005 року та на ухвалу колегії суддів судової палати в цивільних справах апеляційного суду Київської області від 08 грудня 2005 року по справі за позовом ОСОБА_1 до відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Таращанському районі Київської області про відшкодування матеріальної та моральної шкоди, -

встановила:

У січні 2005 року позивач ОСОБА_1 звернувся до суду із позовом до Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Таращанському районі і просив стягнути з відповідача на його користь в рахунок недоплачених щомісячних страхових виплат 1246 грн. 11 коп.

Рішенням Рокитнянського районного суду Київської області від 29 вересня 2005 року, залишеного без змін ухвалою колегії суддів судової палати в цивільних справах апеляційного суду Київської області від 08 грудня 2005 року, позов ОСОБА_1 задоволено частково і стягнуто на його користь з відповідача заборгованість по сплаті страхових виплат за березень-червень 2004 року в сумі 482 грн. 44 коп.

У касаційній скарзі ОСОБА_1 посилається на порушення судами норм процесуального права, у зв'язку з чим просить скасувати судові рішення та ухвалити нове рішення, яким задовольнити його позов у повному обсязі.

Вивчивши матеріали справи, перевіривши доводи касаційної скарги, колегія суддів вважає, що касаційна скарга підлягає відхиленню.

Згідно із частиною 2 статті 324 ЦПК України підставами касаційного оскарження є неправильне застосування судом норм матеріального чи порушення норм процесуального права.

Відповідно до вимог статті 335 ЦПК України під час розгляду справи в касаційному порядку суд перевіряє в межах касаційної скарги правильність застосування судом першої або апеляційної інстанції норм матеріального чи процесуального права і не може встановлювати або вважати доведеними обставини, що не були встановлені в рішенні чи відкинуті ним,

2

вирішувати питання про достовірність або недостовірність того чи іншого доказу, про перевагу одних доказів над іншими.

Встановлено й це вбачається з матеріалів справи, що судові рішення ухвалено з додержанням норм матеріального та процесуального права, відсутні передбачені статтею 338 ЦПК України підстави для обов'язкового скасування судового рішення.

Наведені в касаційній скарзі доводи висновків суду не спростовують.

Керуючись статтями 332, 337 ЦПК України, колегія суддів,

ухвалила:

Касаційну скаргу ОСОБА_1 відхилити.

Рішення Рокитнянського районного суду Київської області від 29 вересня 2005 року та ухвалу колегії суддів судової палати в цивільних справах апеляційного суду Київської області від 08 грудня 2005 року залишити без змін.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Джерело: ЄДРСР 3864090
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку