open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Копія Справа №403/569/13-к

Провадження №1-кп/403/26/13

В И Р О К

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

24 грудня 2013 р. Устинівський районний суд Кіровоградської області в складі: головуючого: Годованець Івана Алімовича

з участю:

секретаря: Остапенко Н.М.

прокурора: Прибора І.І.

потерпілого: ОСОБА_1

захисника: ОСОБА_2

обвинуваченого: ОСОБА_3

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду смт. Устинівка кримінальне провадження за №120113120050000046 від 17 січня 2013 року за обвинувальним актом по обвинуваченню:

ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця с. Мошни Черкаського району Черкаської області, українця, громадянина України, освіта повна вища, одруженого, раніше не судимого, жителя АДРЕСА_1 -

у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 КК України,-

В С Т А Н О В И В :

З 15 листопада 2010 року, ОСОБА_3, перший заступник Долинського міського голови м. Долинська Кіровоградської області, службова особа органу місцевого самоврядування п'ятої категорії десятого рангу, відповідно до ст.ст.140,141 Конституції України, п.1 Примітки до ст.364 КК України, ч.3 ст. 18 КК України, ст.ст.11,51 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст.ст.2,7-9 Закону України "Про службу в органах місцевого самоврядування", службової інструкції, займає відповідальне становище, як службова особа, що постійно виконує організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції, за правовим статусом має права та обов'язки: додержання Конституції і законів України, інших нормативно-правових актів, актів органів місцевого самоврядування; забезпечення відповідно до їх повноважень ефективної діяльності органів місцевого самоврядування; недопущення дій чи бездіяльності, які можуть зашкодити інтересам місцевого самоврядування та держави; виконувати обов'язки міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради; спрямовувати, координувати та контролювати розроблення нормативно-правових актів ради та її виконавчого комітету та виконання цих та інших рішень і розпоряджень міського голови відповідно до покладених обов'язків; забезпечувати збалансований економічний та соціальний розвиток території міст, ефективне використання природних, трудових і фінансових ресурсів; забезпечувати складання балансів фінансових, трудових ресурсів, грошових доходів і видатків, необхідних для управління соціально-економічним і культурним розвитком міста; складання проекту місцевого бюджету, подання його на затвердження міської ради, забезпечення виконання бюджету; щоквартальне подання раді письмових звітів про хід і результати виконання бюджету; управління в межах, визначених радою, майном, що належить до комунальної власності відповідних територіальних громад; здійснення відповідно до закону контролю за дотриманням тарифів; сприяння здійсненню інвестиційної діяльності на відповідній території; управління об'єктами житлово-комунального господарства, транспорту, зв'язку, що перебувають у комунальній власності, забезпечення їх належного утримання та ефективної експлуатації, необхідного рівня та якості послуг населенню, вирішувати за дорученням міського голови інші питання, пов'язані з діяльністю виконавчих органів ради та нести персональну відповідальність за здійснення наданих йому законом повноважень.

В середині вересня (досудовим слідством точна дата та час не встановлено) 2012 року, комерційний директор ТОВ «Картель УКГ» ОСОБА_1 перебував у Долинській міській раді у першого заступника Долинського міського голови ОСОБА_3 із зверненням (заява) про вирішення питання про надання дозволу ТОВ «Картель УКГ» на виготовлення, розроблення, та затвердження місць комплексної схеми-розміщення тимчасових споруд торгівельного призначення в кількості п'ять штук для провадження підприємницької діяльності на території м. Долинська.

В кінці вересня (досудовим слідством точна дата та час не встановлено) 2012 року, біля приміщення Долинської міської ради у м. Долинська, ОСОБА_3, перший заступник Долинського міського голови, реалізуючи злочинний план, переслідуючи ціль жадоби до наживи та незаконного збагачення, з метою одержання шляхом вимагання хабара, в категоричній формі повідомив ОСОБА_1, комерційного директора ТОВ "Картель УКГ", що за організацію підготовки та позитивного розгляду питання щодо надання виконавчим комітетом Долинської міської ради дозволу на розміщення ТОВ «Картель УКГ» п'яти одиниць тимчасових споруд торгівельного призначення для провадження підприємницької діяльності на території м. Долинська, необхідно надати йому хабар із розрахунку 10000.00 грн. за розміщення кожної тимчасової споруди торгівельного призначення, а в іншому разі, погрожував ОСОБА_1. тривалим і неоднозначним розглядом звернення про надання виконавчим комітетом Долинської міської ради дозволу на розміщення ТОВ «Картель УКГ» тимчасових споруд торгівельного призначення для провадження підприємницької діяльності.

ОСОБА_1, комерційний директор ТОВ «"Картель УКГ», з метою запобігання негативних наслідків розгляду звернення про надання виконавчим комітетом Долинської міської ради дозволу на розміщення ТОВ «Картель УКГ» тимчасових споруд торгівельного призначення для провадження підприємницької діяльності, був вимушений погодитися на незаконну вимогу надати ОСОБА_3, першому заступнику Долинського міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, хабара, із розрахунку 10000.00 грн. за розміщення кожної тимчасової споруди торгівельного призначення.

В кінці листопада (досудовим слідством точна дата та час не встановлено) 2012 року, ОСОБА_3, перший заступник Долинського міського голови, в службовому кабінеті приміщення Долинської міської ради у м. Долинська, реалізуючи злочинний план, переслідуючи ціль жадоби до наживи та незаконного збагачення, з метою одержання шляхом вимагання хабара, в категоричній формі повідомив ОСОБА_1, комерційного директора ТОВ «Картель УКГ», що виключно за хабар в сумі 50000.00 грн., із розрахунку 10000.00 грн. за розміщення кожної тимчасової споруди торгівельного призначення, він організує розгляд питання за зверненням про надання виконавчим комітетом Долинської міської ради дозволу на розміщення ТОВ «Картель УКГ» п'яти одиниць тимчасових споруд торгівельного призначення для провадження підприємницької діяльності.

ОСОБА_1, комерційний директор ТОВ «Картель УКГ», з метою запобігання негативних наслідків розгляду звернення про надання виконавчим комітетом Долинської міської ради дозволу на розміщення ТОВ "Картель УКГ" тимчасових споруд торгівельного призначення для провадження підприємницької діяльності, був вимушений погодитися на незаконну вимогу надати ОСОБА_3, першому заступнику Долинського міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, хабара, із розрахунку 10000.00 грн. за розміщення кожної із п'яти одиниць тимчасових споруд торгівельного призначення.

18 грудня 2012 року, ОСОБА_3, перший заступник Долинського міського голови, у м. Кіровограді (досудовим слідством точне місце не зазначено), з метою створення умов на одержання хабара, під час зустрічі за попередньою домовленністю, передав ОСОБА_1., комерційному директору ТОВ «Картель УКГ», копію рішення виконавчого комітету Долинської міської ради №23 від 17 жовтня 2012 року «Про надання ПП «Сонор», ТОВ «Картель УКГ», ПП «ОСОБА_4.», «ФОП ОСОБА_5», дозволу на розміщення комплексної схеми м. Долинська» , яким надано відповідний дозвіл, зокрема ТОВ «Картель УКГ», на розроблення та виготовлення комплексної схеми - розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності на території м. Долинська.

16 січня 2013 року, ОСОБА_3, перший заступник Долинського міського голови, реалізуючи злочинний план на отримання хабара, під час розгляду на виконавчому комітеті Долинської міської ради звернення (заяви) ОСОБА_1, комерційного директора ТОВ «Картель УКГ», в особистому виступі запропонував членам виконавчого комітету органу місцевого самоврядування надати дозвіл на розміщення ТОВ «Картель УКГ» п'яти одиниць тимчасових споруд торгівельного призначення для провадження підприємницької діяльності на території м. Долинська, та надав запевнення в доцільності та необхідності надання такого дозволу.

16 січня 2013 року члени виконавчого комітету Долинської міської ради, не будучи обізнаними в злочинному умислі ОСОБА_3, першого заступника Долинського міського голови, направленого на отримання хабара, прийняли рішення виконавчого органу місцевого самоврядування за №15, де ОСОБА_3 за статусом службової особи органу місцевого самоврядування був головуючим та доповідачем, про погодження звернення (заяви) ОСОБА_1, комерційного директора ТОВ «Картель УКГ» на розміщення п'яти одиниць тимчасових споруд торгівельного призначення для провадження підприємницької діяльності на території м. Долинська.

На протязі грудня 2012 року та січня 2013 року (досудовим слідством дата та час не встановлено), ОСОБА_3, перший заступник Долинського міського голови, під час повторно проведених зустрічах особисто продовжував вимагати хабар у ОСОБА_1, комерційного директора ТОВ «Картель УКГ», за організацію підготовки та позитивний розгляд звернення (заяви) ТОВ «Картель УКГ» на розміщення п'яти одиниць тимчасових споруд торгівельного призначення для провадження підприємницької діяльності на території м. Долинська в сумі 50000.00 грн., із розрахунку 10000.00 грн. за розміщення кожної тимчасової споруди торгівельного призначення.

22 січня 2013 року близько 12-30 години, ОСОБА_3, перший заступник Долинського міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, в службовому кабінеті приміщення Долинської міської ради у м. Долинська, вул. Леніна, 50, передав ОСОБА_1., комерційному директору ТОВ «Картель УКГ» підписане ним від імені Долинського міського голови ОСОБА_6, засвідчене печаткою Долинської міської ради, рішення виконавчого органу Долинської міської ради за №15 від 16 січня 2013 року «Про погодження ТОВ «Картель УКГ» місць розміщення тимчасових споруд (кіосків «Чудо-піч») в м. Долинська, та з метою отримання хабара від ОСОБА_1, комерційного директора ТОВ «Картель УКГ», запропонував зустрітися в кафе "Клеопатра" в м. Долинська.

22 січня 2013 року близько 13-30 години, в приміщенні банкетного залу кафе «Клеопатра» у м. Долинська по вул. Леніна,7, Кіровоградської області ОСОБА_3, перший заступник Долинського міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, шляхом вимагання отримав від ОСОБА_1, комерційного директора ТОВ «Картель УКГ», як хабар грошову суму 49900.00 грн. від загальної суми хабара 50000.00 грн., так як 100.00 грн. не було передано через помилку під час перерахунку грошей, за організацію підготовки та позитивний розгляд ОСОБА_3, як службовою особою органу місцевого самоврядування, звернення (заяви) ОСОБА_1, комерційного директора ТОВ «Картель УКГ» на розміщення п'яти одиниць тимчасових споруд торгівельного призначення для провадження підприємницької діяльності на території м. Долинська Долинської міської ради Кіровоградської області.

22 січня 2013 року ОСОБА_3, першого заступника Долинського міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, в приміщенні банкетного залу кафе «Клеопатра» у м. Долинська по вул. Леніна,7, було викрито працівниками органу внутрішніх справ та слідчим під час проведення огляду місця події, в отриманні шляхом вимагання від ОСОБА_1, комерційного директора ТОВ «Картель УКГ», як хабара грошової суми 49900.00 грн. та вилучено у ОСОБА_3 грошову суму 49900.00 грн.

ОСОБА_3, перший заступник Долинського міського голови м. Долинська Кіровоградської області, службова особа органу місцевого самоврядування п'ятої категорії десятого рангу, відповідно до ст.ст.140,141 Конституції України, п.1 Примітки до ст.364 КК україни, ч.3 ст. 18 КК України, ст.ст.11,51 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст.ст.2,7-9 Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування», службової інструкції, представник органу місцевого самоврядування, службова особа, яка займає відповідальне становище, що постійно виконує організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції, 22 січня 2013 року близько 13-30 години, в приміщенні банкетного залу кафе «Клеопатра» у м. Долинська вул. Леніна,7, Кіровоградської області ОСОБА_3, перший заступник Долинського міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, шляхом вимагання отримав від ОСОБА_1, комерційного директора ТОВ «Картель УКГ», як хабар грошову суму 49900.00 грн. за виконання в інтересах того, хто дає хабар, дій, які службова особа могла та повинна була вчинити з використанням покладених на неї адміністративно-господарських та організаційно-розпорядчих обов'язків, тобто, за організацію підготовки та неупередженого і позитивного розгляду питання за заявою ОСОБА_1, комерційного директора ТОВ «Картель УКГ» на розміщення п'яти одиниць тимчасових споруд торгівельного призначення для провадження підприємницької діяльності на території м. Долинська Долинської міської ради Кіровоградської області, чим вчинив одержання службовою особою в будь якому вигляді хабара за виконання в інтересах того, хто дає хабара, будь якої дії з використанням наданого службового становища, в особливо великому розмірі.

В судовому засіданні обвинувачений ОСОБА_3 себе винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 КК України не визнав і надав показання, що з 15 листопада 2010 року перебував на посаді першого заступника Долинського міського голови м. Долинська, службова особа органу місцевого самоврядування п'ятої категорії десятого рангу, відповідно до службової інструкції, займає відповідальне становище, як службова особа, що постійно виконує організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції, за правовим статусом має права та обов'язки. 18 грудня 2012 року, передав ОСОБА_1., комерційному директору ТОВ «Картель УКГ», копію рішення виконавчого комітету Долинської міської ради №23 від 17 жовтня 2012 року «Про надання ПП «Сонор», ТОВ «Картель УКГ», ПП «ОСОБА_4.», «ФОП ОСОБА_5», дозволу на розміщення комплексної схеми м. Долинська", яким надано відповідний дозвіл, зокрема ТОВ «Картель УКГ», на розроблення та виготовлення комплексної схеми - розміщення тимчасових споруд для проведення підприємницької діяльності на території м. Долинська. Протиправних дій щодо ОСОБА_1 про вимогу у нього хабара, із розрахунку 10000.00 грн. за розміщення кожної із п'яти одиниць тимчасових споруд торгівельного призначення не вчиняв. 16 січня 2013 року в особистому виступі запропонував членам виконавчого комітету органу місцевого самоврядування надати дозвіл на розміщення ТОВ «Картель УКГ» п'яти одиниць тимчасових споруд торгівельного призначення для провадження підприємницької діяльності на території м. Долинська. Членами виконавчого комітету Долинської міської ради прийнято рішення на розміщення п'яти одиниць тимчасових споруд торгівельного призначення для провадження підприємницької діяльності на території м. Долинська. 22 січня 2013 року в службовому кабінеті приміщення Долинської міської ради у м. Долинська, вул. Леніна, 50, передав ОСОБА_1., комерційному директору ТОВ «Картель УКГ» підписане ним від імені Долинського міського голови ОСОБА_6, засвідчене печаткою Долинської міської ради, рішення виконавчого органу Долинської міської ради за №15 від 16 січня 2013 року "Про погодження ТОВ «Картель УКГ» місць розміщення тимчасових споруд (кіосків «Чудо-піч») в м. Долинська". 22 січня 2013 року в приміщенні банкетного залу кафе "Клеопатра" у м. Долинська вул. Леніна,7, прийняв від ОСОБА_1 грошову суму 49900.00 грн. як матеріальну допомогу за розв'язання питань, пов'язаних з підготовкою та виготовленням комплексної схеми - розміщення тимчасових споруд для проведення підприємницької діяльності. Вважає, що став жертвою протиправних дій ОСОБА_1, не з'ясована участь в цих подіях працівників органу внутрішніх справ. ОСОБА_1 не обіймав посаду директора ТОВ «Картель УКГ», щодо нього мав злочинні наміри. Кримінального правопорушення не вчиняв, вважає, що в діях відсутній склад злочину і підлягає виправданню.

Обвинувачений ОСОБА_3 винним себе у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 КК України не визнав. Вина ОСОБА_3 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 КК України підтверджується дослідженими під час судового розгляду доказами (показаннями потерпілого, свідків, висновком судових експертиз, письмовими та речовим доказами) по кримінальному провадженню.

Показаннями потерпілого ОСОБА_1, що в середині вересня 2012 року, як комерційний директор ТОВ «Картель УКГ», перебував у Долинській міській раді у першого заступника Долинського міського голови ОСОБА_3 із зверненням про вирішення питання про надання дозволу ТОВ «Картель УКГ» на виготовлення, розроблення, та затвердження місць комплексної схеми-розміщення тимчасових споруд торгівельного призначення в кількості п'ять штук для провадження підприємницької діяльності на території м. Долинська. В кінці вересня 2012 року, біля приміщення Долинської міської ради у м. Долинська, ОСОБА_3, перший заступник Долинського міського голови, вимагав хабара, за організацію підготовки та позитивного розгляду питання щодо надання виконавчим комітетом Долинської міської ради дозволу на розміщення ТОВ «Картель УКГ» п'яти одиниць тимчасових споруд торгівельного призначення для провадження підприємницької діяльності на території м. Долинська, із розрахунку 10000.00 грн. за розміщення кожної тимчасової споруди торгівельного призначення, в іншому разі, погрожував тривалим розглядом звернення про надання виконавчим комітетом Долинської міської ради дозволу на розміщення ТОВ «Картель УКГ» тимчасових споруд торгівельного призначення для провадження підприємницької діяльності. В кінці листопада 2012 року, ОСОБА_3, в службовому кабінеті приміщення Долинської міської ради у м. Долинська, з метою одержання шляхом вимагання хабара, його що виключно за хабар в сумі 50000.00 грн., із розрахунку 10000.00 грн. за розміщення кожної тимчасової споруди торгівельного призначення, він організує розгляд питання за зверненням про надання виконавчим комітетом Долинської міської ради дозволу на розміщення ТОВ «Картель УКГ» п'яти одиниць тимчасових споруд торгівельного призначення для провадження підприємницької діяльності.

З метою запобігання негативних наслідків розгляду звернення про надання виконавчим комітетом Долинської міської ради дозволу на розміщення ТОВ «Картель УКГ» тимчасових споруд торгівельного призначення для провадження підприємницької діяльності, був вимушений погодитися на вимогу надати ОСОБА_3 хабара, із розрахунку 10000.00 грн. за розміщення кожної тимчасової споруди торгівельного призначення. 18 грудня 2012 року, ОСОБА_3, у м. Кіровограді передав йому копію рішення виконавчого комітету Долинської міської ради №23 від 17 жовтня 2012 року «Про надання ПП «Сонор», ТОВ «Картель УКГ», ПП «ОСОБА_4.», «ФОП ОСОБА_5», дозволу на розміщення комплексної схеми м. Долинська» , яким надано відповідний дозвіл, зокрема ТОВ "Картель УКГ", на розроблення та виготовлення комплексної схеми - розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності на території м. Долинська.

22 січня 2013 року близько 12-30 години, ОСОБА_3, в службовому кабінеті приміщення Долинської міської ради у м. Долинська, передав підписане ним від імені Долинського міського голови ОСОБА_6, засвідчене печаткою Долинської міської ради, рішення виконавчого органу Долинської міської ради за №15 від 16 січня 2013 року «Про погодження ТОВ «Картель УКГ» місць розміщення тимчасових споруд (кіосків «Чудо-піч») в м. Долинська", та запропонував зустрітися в кафе "Клеопатра" в м. Долинська. 22 січня 2013 року близько 13-30 години, в приміщенні банкетного залу кафе «Клеопатра» у м. Долинська вул. Леніна,7, Кіровоградської області ОСОБА_3, шляхом вимагання отримав від нього, комерційного директора ТОВ «Картель УКГ», як хабар грошову суму 49900.00 грн. за розміщення п'яти одиниць тимчасових споруд торгівельного призначення для провадження підприємницької діяльності на території м. Долинська.

Показаннями свідка ОСОБА_7, що 16 січня 2013 року на засіданні виконкому Долинської міської ради було розглянуто заяви фізичних осіб підприємців, в тому числі заяву комерційного директора ТОВ «Картель УКГ» ОСОБА_1. про надання дозволу ТОВ «Картель УКГ» на виготовлення, розроблення, та затвердження місць комплексної схеми-розміщення тимчасових споруд торгівельного призначення в кількості п'ять штук для провадження підприємницької діяльності на території м. Долинська та рішенням задоволено заяву представника ТОВ «Картель УКГ». Засідання виконкому міської ради проводив перший заступник міського голови ОСОБА_3, на якому, крім членів виконкому, був присутній ОСОБА_1

Показаннями свідка ОСОБА_8, що 16 січня 2013 року на засіданні виконкому Долинської міської ради було розглянуто заяви фізичних осіб підприємців, в тому числі заяву комерційного директора ТОВ «Картель УКГ» ОСОБА_1. про надання дозволу ТОВ "Картель УКГ" на виготовлення, розроблення, та затвердження місць комплексної схеми-розміщення тимчасових споруд торгівельного призначення в кількості п'ять штук для провадження підприємницької діяльності на території м. Долинська та рішенням задоволено заяву представника ТОВ «Картель УКГ». Засідання виконкому міської ради проводив перший заступник міського голови ОСОБА_3, на якому, крім членів виконкому, був присутній ОСОБА_1

Показаннями свідка ОСОБА_6, що 16 січня 2013 року на засіданні виконкому Долинської міської ради не був присутній через хворобу. Як міському голові відомо, що було розглянуто заяви фізичних осіб підприємців, в тому числі заяву комерційного директора ТОВ «Картель УКГ» ОСОБА_1. про надання дозволу ТОВ «Картель УКГ» на виготовлення, розроблення, та затвердження місць комплексної схеми-розміщення тимчасових споруд торгівельного призначення в кількості п'ять штук для провадження підприємницької діяльності на території м. Долинська та рішенням задоволено заяву представника ТОВ «Картель УКГ». Засідання виконкому міської ради проводив перший заступник міського голови ОСОБА_3, на якому, крім членів виконкому, був присутній ОСОБА_1

Показаннями свідка ОСОБА_9, що 16 січня 2013 року на засіданні виконкому Долинської міської ради було розглянуто заяви фізичних осіб підприємців, в тому числі заяву комерційного директора ТОВ «Картель УКГ» ОСОБА_1. про надання дозволу ТОВ "Картель УКГ" на виготовлення, розроблення, та затвердження місць комплексної схеми-розміщення тимчасових споруд торгівельного призначення в кількості п'ять штук для провадження підприємницької діяльності на території м. Долинська та рішенням задоволено заяву представника ТОВ «Картель УКГ». Засідання виконкому міської ради проводив перший заступник міського голови ОСОБА_3, на якому, крім членів виконкому, був присутній ОСОБА_1

Показаннями свідка ОСОБА_10, що 16 січня 2013 року на засіданні виконкому Долинської міської ради було розглянуто заяви фізичних осіб підприємців, в тому числі заяву комерційного директора ТОВ «Картель УКГ» ОСОБА_1. про надання дозволу ТОВ "Картель УКГ" на виготовлення, розроблення, та затвердження місць комплексної схеми-розміщення тимчасових споруд торгівельного призначення в кількості п'ять штук для провадження підприємницької діяльності на території м. Долинська та рішенням задоволено заяву представника ТОВ «Картель УКГ». Засідання виконкому міської ради проводив перший заступник міського голови ОСОБА_3, на якому, крім членів виконкому, був присутній ОСОБА_1

Показаннями свідка ОСОБА_11, що 16 січня 2013 року на засіданні виконкому Долинської міської ради було розглянуто заяви фізичних осіб підприємців, в тому числі заяву комерційного директора ТОВ «Картель УКГ» ОСОБА_1. про надання дозволу ТОВ "Картель УКГ" на виготовлення, розроблення, та затвердження місць комплексної схеми-розміщення тимчасових споруд торгівельного призначення в кількості п'ять штук для провадження підприємницької діяльності на території м. Долинська та рішенням задоволено заяву представника ТОВ «Картель УКГ». Засідання виконкому міської ради проводив перший заступник міського голови ОСОБА_3, на якому, крім членів виконкому, був присутній ОСОБА_1

Показаннями свідка ОСОБА_12, що 16 січня 2013 року, як член виконкому Долинської міської ради, через обставини, не приймав участі в засіданні виконкому міської ради.

Показаннями свідка ОСОБА_13, що 16 січня 2013 року на засіданні виконкому Долинської міської ради було розглянуто заяви фізичних осіб підприємців, в тому числі заяву комерційного директора ТОВ "Картель УКГ" ОСОБА_1. про надання дозволу ТОВ «Картель УКГ» на виготовлення, розроблення, та затвердження місць комплексної схеми-розміщення тимчасових споруд торгівельного призначення в кількості п'ять штук для провадження підприємницької діяльності на території м. Долинська та рішенням задоволено заяву представника ТОВ «Картель УКГ». Засідання виконкому міської ради проводив перший заступник міського голови ОСОБА_3, на якому, крім членів виконкому, був присутній ОСОБА_1

Показаннями свідка ОСОБА_14, що 16 січня 2013 працівником торгівельного об'єкту, який належить на праві власності, була повідомлена про надзвичайну подію. Коли прибула в приміщення слідчо-оперативні дії було закінчено. На вимогу працівника органу внутрішніх справ написала і підписала заяву про надання згоди на проведення слідчо-оперативних дій в торгівельному закладі.

Показаннями свідка ОСОБА_15, що тільки після виготовлення міською радою комплексної схеми розміщення тимчасових споруд на території м. Долинська повинні розглядатись органом місцевого самоврядування заяви заінтересованих осіб про встановлення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності.

Показаннями свідка ОСОБА_16, що на протязі 2012 року та у січні 2013 року Долинською міською радою на засідання Дозвільно-консультативного Центру «Єдиний офіс» заяви ТОВ «Карткель УКГ» не виносились, пропозиції від ДКЦ не надавались.

Розпорядження Долинського міського голови Кіровоградської області за №189 від 15 листопада 2010 року (т.1 а.кп.56), про призначення ОСОБА_3 на посаду першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів.

Показаннями свідка ОСОБА_17, що у жовтні 2012 року та січні 2013 року на засіданні виконкому Долинської міської ради було розглянуто заяви фізичних осіб підприємців, в тому числі заяву комерційного директора ТОВ «Картель УКГ» ОСОБА_1. про надання дозволу ТОВ «Картель УКГ» на виготовлення, розроблення, та затвердження місць комплексної схеми-розміщення тимчасових споруд торгівельного призначення в кількості п'ять штук для провадження підприємницької діяльності на території м. Долинська та рішенням задоволено заяву представника ТОВ «Картель УКГ».

Показаннями свідка ОСОБА_18, що 22 січня 2013 року, як понятий, був присутній при ідентифікації та вручення грошових коштів. Надані купюри номінальною вартістю 100 (сто) гривень кожна, в кількості 500 (п'ятсот) штук було скопійовано та переписано їх серію та номер. 22 січня 2013 року близько 13-30 години, в приміщенні банкетного залу кафе «Клеопатра» у м. Долинська вул. Леніна,7, Кіровоградської області у кишені чорної куртки, яка належить ОСОБА_3, було виявлено та вилучено 499 грошових купюр, номіналом по 100 (сто) гривень, які ідентифіковані спеціальними хімічними речовинами. У ОСОБА_3 було проведено змиви ватними тампонами з правої та лівої рук (пальців).

Показаннями свідка ОСОБА_19, що 22 січня 2013 року, як понятий, був присутній при ідентифікації та вручення грошових коштів. Надані купюри номінальною вартістю 100 (сто) гривень кожна, в кількості 500 (п'ятсот) штук було скопійовано та переписано їх серію та номер. 22 січня 2013 року близько 13-30 години, в приміщенні банкетного залу кафе «Клеопатра» у м. Долинська вул. Леніна,7, Кіровоградської області у кишені чорної куртки, яка належить ОСОБА_3, було виявлено та вилучено 499 грошових купюр, номіналом по 100 (сто) гривень, які ідентифіковані спеціальними хімічними речовинами. У ОСОБА_3 було проведено змиви ватними тампонами з правої та лівої рук (пальців).

Показаннями свідка ОСОБА_20., що у жовтні 2012 року та січні 2013 року на засіданні виконкому Долинської міської ради було розглянуто заяви фізичних осіб підприємців, в тому числі заяву комерційного директора ТОВ «Картель УКГ» ОСОБА_1. про надання дозволу ТОВ "Картель УКГ" на виготовлення, розроблення, та затвердження місць комплексної схеми-розміщення тимчасових споруд торгівельного призначення в кількості п'ять штук для провадження підприємницької діяльності на території м. Долинська та рішенням задоволено заяву представника ТОВ «Картель УКГ».

Показаннями свідка ОСОБА_21, що у жовтні 2012 року та січні 2013 року на засіданні виконкому Долинської міської ради було розглянуто заяви фізичних осіб підприємців, в тому числі заяву комерційного директора ТОВ «Картель УКГ» ОСОБА_1. про надання дозволу ТОВ "Картель УКГ" на виготовлення, розроблення, та затвердження місць комплексної схеми-розміщення тимчасових споруд торгівельного призначення в кількості п'ять штук для провадження підприємницької діяльності на території м. Долинська та рішенням задоволено заяву представника ТОВ «Картель УКГ».

Показаннями свідка ОСОБА_22, що 16 січня 2013 року, як член виконкому Долинської міської ради, через обставини, не приймав участі засіданні виконкому міської ради. Особисто, як член виконкому, не мав заперечень проти задоволення заяви комерційного директора ТОВ «Картель УКГ» ОСОБА_1. про надання дозволу ТОВ «Картель УКГ» на виготовлення, розроблення, та затвердження місць комплексної схеми-розміщення тимчасових споруд торгівельного призначення в кількості п'ять штук для провадження підприємницької діяльності на території м. Долинська.

Показаннями свідка ОСОБА_4, що, як фізичній особі підприємцю, у 2012 році, архітектором ОСОБА_15 відмовлено у задоволенні заяви про встановлення на земельній ділянці в м. Долинська тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності, так як відсутня комплексна схема-розміщення тимчасових споруд торгівельного призначення. ОСОБА_3, як першим заступником міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради, перешкод у вирішенні її заяви не чинилося, протиправних дій щодо неї не вчинялося.

Рішенням сесії Долинської міської ради Кіровоградської області за №9 від 12 листопада 2010 року (т.1 а.кп.57), про затвердження ОСОБА_3 на посаду першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради шостого скликання з 15 листопада 2010 року.

Розпорядження Долинського міського голови Кіровоградської області за №29-к від 15 листопада 2012 року (т.1 а.кп.56), про присвоєння ОСОБА_3, першому заступнику міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради черговий десятий ранг посадової особи місцевого самоврядування в п'ятій категорії посад з 15 листопада 2012 року.

Присягою посадової особи місцевого самоврядування (т.1 а.кп.51), про прийняття ОСОБА_3 присяги службової особи місцевого самоврядування.

Посадовою інструкцією першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради ОСОБА_3 (т.1 а.кп.36-37), згідно якої ОСОБА_3 займає відповідальне становище, як службова особа, що постійно виконує організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції, за правовим статусом має права та обов'язки: додержання Конституції і законів України, інших нормативно-правових актів, актів органів місцевого самоврядування; забезпечення відповідно до їх повноважень ефективної діяльності органів місцевого самоврядування; недопущення дій чи бездіяльності, які можуть зашкодити інтересам місцевого самоврядування та держави; виконувати обов'язки міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради; спрямовувати, координувати та контролювати розроблення нормативно-правових актів ради та її виконавчого комітету та виконання цих та інших рішень і розпоряджень міського голови відповідно до покладених обов'язків; забезпечувати збалансований економічний та соціальний розвиток території міст, ефективне використання природних, трудових і фінансових ресурсів; забезпечувати складання балансів фінансових, трудових ресурсів, грошових доходів і видатків, необхідних для управління соціально-економічним і культурним розвитком міста; складання проекту місцевого бюджету, подання його на затвердження міської ради, забезпечення виконання бюджету; щоквартальне подання раді письмових звітів про хід і результати виконання бюджету; управління в межах, визначених радою, майном, що належить до комунальної власності відповідних територіальних громад; здійснення відповідно до закону контролю за дотриманням тарифів; сприяння здійсненню інвестиційної діяльності на відповідній території; управління об'єктами житлово-комунального господарства, транспорту, зв'язку, що перебувають у комунальній власності, забезпечення їх належного утримання та ефективної експлуатації, необхідного рівня та якості послуг населенню, вирішувати за дорученням міського голови інші питання, пов'язані з діяльністю виконавчих органів ради та нести персональну відповідальність за здійснення наданих йому законом повноважень.

Рішенням сесії Долинської міської ради Кіровоградської області за №17 від 12 листопада 2010 року, за №82 від 24 лютого 2011 року, за №281 від 12 листопада 2011 року, за №398 від 23 лютого 2012 року (т.1 а.кп.21, 22, 23, 24-27), про затвердження складу виконавчого комітету міської ради, в складі якого затверджено членом виконавчого комітету міської ради ОСОБА_3

Комплексною схемою розміщення тимчасових споруд в м. Долинська (т. 1 а.кп.42-43, т.3 а.с.66-79), про встановлення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності ТОВ «Картель УКГ» у м. Долинська Кіровоградської області.

Рішенням виконавчого комітету Долинської міської ради Кіровоградської області за №14 від 16 січня 2013 року (т.1 а.кп.17), яким затверджено комплексну схему розміщення тимчасових споруд м. Долинська.

Протоколом №1 засідання виконавчого комітету Долинської міської ради Кіровоградської області від 16 січня 2013 року (т.1 а.кп.8-16), про надання дозволу ТОВ «Картель УКГ» на встановлення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності (кіоски «Чудо-піч») у м. Долинська Кіровоградської області.

Рішенням виконавчого комітету Долинської міської ради Кіровоградської області від 17 січня 2013 року (т.1 а.кп.18-19), про надання дозволу ТОВ «Картель УКГ» на розроблення комплексної схеми розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності не території міста в кількості десяти штук.

Листом погодження проекту рішення виконкому Долинської міської ради (т.1 а.кп.20), про затвердження комплексної схеми розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності не території м. Долинська.

В п.1 рішення виконавчого комітету Долинської міської ради Кіровоградської області за №15 від 16 січня 2013 року «Про погодження ТОВ «Картель УКГ» місць розміщення тимчасових споруд (кіосків "Чудо-піч") м. Долинська» (т.1 а.кп.143) зазначено: «Погодити Товариству з обмеженою відповідальністю «Картель УКГ» місця розміщення п'яти тимчасових споруд (кіосків «Чудо-піч») в м. Долинська на вулицях: Щорса (біля магазину «Інна» та приміщення «Нова пошта»), Леніна (поблизу районного будинку культури), Шевченко (біля автовокзалу), Кірова (біля ресторану «Долина»). Рішення виконкому посвідчено печаткою та нерозбірливим підписом напроти: «Міський голова ОСОБА_6»).

В п.1 рішення виконавчого комітету Долинської міської ради Кіровоградської області за №223 від 17 жовтня 2012 року «Про надання ПП "Сонор», ТОВ «Картель УКГ», ПП ОСОБА_4., ФОП ОСОБА_5 дозволу на виготовлення комплексної схеми м. Долинська" (т.1 а.кп.28) зазначено: «Надати дозвіл ПП «Сонор», ПП ОСОБА_4, ФОП ОСОБА_5 та ТОВ «Картель УКГ» на розроблення та виготовлення комплексної схеми-розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності на території м. Долинська.

Висновком судово-почеркознавчої експертизи (т.4 а.кп.3-8), згідно якої підпис після реквізитів надрукованих барвником чорного кольору: «Міський голова» напроти реквізитів: «ОСОБА_6" у рішенні №23 від 17.10.2012 року виконавчого комітету Долинської міської ради «Про надання ПП «Сонор», ТОВ «Картель УКГ», ПП ОСОБА_4., ФОП ОСОБА_5 дозволу на виготовлення комплексної схеми м. Долинська» виконаний самим ОСОБА_6. Підписи: після реквізитів надрукованих барвником чорного кольору: «Міський голова» навпроти реквізитів: «ОСОБА_6" у рішенні за №15 від 16.01.2013 року виконавчого комітету Долинської міської ради «Про погодження ТОВ «Картель УКГ» місць розміщення тимчасових споруд (кіосків «Чудо-піч») м. Долинська" місць розміщення тимчасових споруд (кіосків «Чудо-піч») в м. Долинська "; підпис у верхньому лівому куті заяви директора ТОВ «Картель УКГ» ОСОБА_24, на ім'я міського голови ОСОБА_6, після реквізитів «ОСОБА_15 до розгляду» виконаного барвником темно-синього кольору; підпис у верхньому лівому куті заяви комерційного директора ТОВ «Картель УКГ» ОСОБА_1 на ім'я міського голови ОСОБА_6, після реквізитів "ОСОБА_15 до розгляду" виконаного барвником темно-синього кольору виконані самим ОСОБА_3. Рукописні записи: резолюція у верхньому лівому куті заяви директора ТОВ «Картель УКГ» ОСОБА_24, на ім'я міського голови ОСОБА_6, виконані барвником темно-синього кольору, яка має наступний зміст: «ОСОБА_15 до розгляду»; резолюція у верхньому лівому куті заяви комерційного директора ТОВ «Картель УКГ» ОСОБА_1 на ім'я міського голови ОСОБА_6, виконану барвником темно-синього кольору, яка має наступний зміст: "ОСОБА_15 до розгляду" виконані самим ОСОБА_3.

Протоколом огляду, ідентифікації (помічення) та вручення грошових коштів від 22 січня 2013 року (т.1 а.кп.75-129), про надання Департаментом фінансового забезпечення і бухгалтерського обліку МВС України за рахунок видатків спеціального призначення для проведення по кримінальному провадженню №120113120050000046 від 17 січня 2013 року. Надані купюри номінальною вартістю 100 (сто) гривень кожна, в кількості 500 (п'ятсот) штук з серіями та номерами: ЕЄ 9288090, ВШ 8423613, МП 2548043, ВВ 1365754, ВЄ 7833841, ЕЄ 7050339, ЕЄ 7050340, ЕИ 3903030, ГХ 7418986, ЕЕ 6693953, ВИ 2967275, ГБ 2445922, ВА 6142676, МП 6014997, ЕЙ 4849752, ГБ 6357656, ВВ 3985067, ЕЄ 2806783, БУ 7385079, ЕЕ 7740539, ЕЄ 3069176, ЕШ 3325058, ЕЦ 5621371, ВЦ 4341916, ГБ 2011795, ЕЕ 9917529, ГЗ 0534467, ЕЧ 0442211, ГТ 8551687, ВГ 2851478, ГИ 7119947, КВ 2572170, КФ 9854822, ГТ 4220434, АД 5917032, БС 0912921, АЗ 1586105, АВ 7565026, ЕЖ 1995827, ЕА 5309516, АЄ 3060678, АЕ 9680711, ВВ 3787726, ЕЄ 5191768, ЕЖ 6131191, ЕД1511072, ЕЮ 8622042, ВЧ 2513718, ЕЩ 2782681, ЕЩ 8873179, ВК 6177275, МП 7009355, ЕЄ 5361981, ГИ 2976958, ЕЮ 0773650, ГЦ 7153208, ЕЄ 2568664, БН 8976107, КБ 0486571, ГХ 0062235, ЕФ 7077178, ВБ 8547915, МП 1735995, ГЗ 3499269, КД 4115820, ББ 1901195, ГК 9241926, ВЗ 1090510, ГВ 0224161, ЕЗ 2958365, АЕ 5369693, АГ 4721432, ЕФ 1746334, ЕФ 1746335, ГЗ 3651054, ЕЄ 4311773,ВМ 5937887, БЖ 2800611, МА 8534942, ГЄ 2935406, КФ 0404720, ВЦ 8872959, ББ 6678955, ГИ 9421760, ЕЗ 5678407, ЕЩ 8276239, БМ 2562564, ЕФ 7280358, АД 5909350, ГД 0570586, МП 1987856, ВМ 6002013, БТ1563806, ГИ 5319527, ВВ 2523946, ГК 0274528, ГБ 1422061, ЕХ 0203251, ВМ 9113435, КВ 8129794, ГБ 6152217, ЗФ 6970994, АА 0507735, ГГ1520597, ЕФ 0290933, ГЕ 4722416, ВФ 2228819, ЕЖ 9464977, АЖ 8146235, КБ 5386982, ВГ 3675904, ЕГ 0495788, ВГ 8511689, МН 0200986, В А 5240014,ЕЗ 6920434, КА 4491287, ЕЗ 9800666, АИ 5973875,КА 7750481, КС 2576765, ЕФ 3047283, ЕЄ 2307131, ЕЩ 6042736, ГЄ 3700699, АЖ 4052439, ЗИ 3383030, ЕШ 123531, АБ 3658219, КМ 5210643, ББ 9564240, ЕЄ 3698141, КА 7260714, ЕЩ 8756605, БМ 2216533, ВЦОІ15551, ГЄ 2970255, ВЄ 7117452, АЄ 3867305, БН 5659219, ЕХ 4685557, КС 4071878, ЕЩ 9816515, ГФ 5860565, ГД 5060802, ГИ 0346561, ГА 8480563, ГВ 4129910, ВА 1955889, ВЦ 4079095, ЕФ 6055995, ВИ 6798479, БИ 8655006, КГ 7565573, ГБ 3754049, ЕБ 2386455, ЗЄ 3810788, ГИ 5563785, ГБ 1055427, ГБ 3438451, ВЖ 4939629, ЕЩ 0345527, ББ 2915304, ЕЖ 9429641, АЗ 1694852, ЕВ 1717408, ЕГ 3795250, ВГ 2767073, АЕ 020063, ВД 6813032, ВЮ 5115276, ЕЗ 2732828, ЕЄ 3564211, КС 7805176, МП 0740046, ГВ 5043051, ВХ 0308245, МП 8252208, АЄ 3054271, КФ 3457455, АИ 0070207, ЕФ 8625640, ВЦ 0729744, БР 0981613, БТ 6183754, ЕЩ 2659919, ВЧ 3984908, БП 6283343, АБ 1119287, АЕ 6741548, ВЦ 6748939, ЕЄ 7406878, ЕЩ 6332227, КА 5416166, ЕБ 5008404, ЕЕ 3665305, КЙ 8300343, КГ 7565574, ВХ 5562442, БП 0954367, ВФ 6522222, КБ 4817553, КГ 9840874, ГФ 2845082, ГЄ 2239829, ВЗ 0191132, АБ 4964005, ГИ 6634225, АЄ 7677182, ВЖ 4872557, ГБ 9795991, КГ 6796388, ВИ 7359165, ГЗ 9909017, ВЕ 6150608, ЕЄ 7375066, ЕЮ 3008363, ЕЄ 8927160, МА 3863852, ГТ 3229525, ЕД 7578383, ЕЄ 5296998, МП 0804857, ГЄ 9146292, АЄ 3497802, ЕГ 6071951, ГЄ 1896723, ВЦ 3138152, КФ 1229826, ВЕ 0120322, ЕЕ 6634075, ВЩ 9776705, ЕИ 3026533, ЕФ 5282643, ГД 0944581, ЕЕ 1331913, БТ 8849696, ГГ 3004896, ЕШ 4169736, ГЗ 9035459, ВВ 7201534, ВЮ 7961903, ГФ 0586398, ЗЕ 0695068, КР 4775937, ВВ 4483539, ГД 5158764, ГФ 8182382, ЕЧ 1614374, АЕ 1999468, АГ 3253494, ГЄ 6818463,ВМ 5937887, БЖ 2800611, МА 8534942, ГЄ 2935406, КФ 0404720, ВЦ 8872959, ББ 6678955, ГИ 9421760, ЕЗ 5678407, ЕЩ 8276239, БМ 2562564, ЕФ 7280358, АД 5909350, ГД 0570586, МП 1987856, ВМ 6002013, БТ1563806, ГИ 5319527, ВВ 2523946, ГК 0274528, ГБ 1422061, ЕХ 0203251, ВМ 9113435, КВ 8129794, ГБ 6152217, ЗФ 6970994, АА 0507735, ГГ1520597, ЕФ 0290933, ГЕ 4722416, ВФ 2228819, ЕЖ 9464977, АЖ 8146235, КБ 5386982, ВГ 3675904, ЕГ 0495788, ВГ 8511689, МН 0200986, В А 5240014,ЕЗ 6920434, КА 4491287, ЕЗ 9800666,АИ 5973875,КА 7750481, КС 2576765, ЕФ 3047283, ЕЄ 2307131, ЕЩ 6042736, ГЄ 3700699, АЖ 4052439, ЗИ 3383030, ЕШ 123531, АБ 3658219, КМ 5210643, ББ 9564240, ЕЄ 3698141, КА 7260714, ЕЩ 8756605, БМ 2216533, ВЦОІ15551, ГЄ 2970255, ВЄ 7117452, АЄ 3867305, БН 5659219, ЕХ 4685557, КС 4071878, ЕЩ 9816515, ГФ 5860565, ГД 5060802, ГИ 0346561, ГА 8480563, ГВ 4129910, ВА 1955889, ВЦ 4079095, ЕФ 6055995, ВИ 6798479, БИ 8655006, КГ 7565573, ГБ 3754049, ЕБ 2386455, ЗЄ 3810788, ГИ 5563785, ГБ 1055427, ГБ 3438451, ВЖ 4939629, ЕЩ 0345527, ББ 2915304, ЕЖ 9429641, АЗ 1694852, ЕВ 1717408, ЕГ 3795250, ВГ 2767073, АЕ 020063, ВД 6813032, ВЮ 5115276, ЕЗ 2732828, ЕЄ 3564211, КС 7805176, МП 0740046, ГВ 5043051, ВХ 0308245, МП 8252208, АЄ 3054271, КФ 3457455, АИ 0070207, ЕФ 8625640, ВЦ 0729744, БР 0981613, БТ 6183754, ЕЩ 2659919, ВЧ 3984908, БП 6283343, АБ 1119287, АЕ 6741548, ВЦ 6748939, ЕЄ 7406878, ЕЩ 6332227, КА 5416166, ЕБ 5008404, ЕЕ 3665305, КЙ 8300343, КГ 7565574, ВХ 5562442, БП 0954367, ВФ 6522222, КБ 4817553, КГ 9840874, ГФ 2845082, ГЄ 2239829, ВЗ 0191132, АБ 4964005, ГИ 6634225, АЄ 7677182, ВЖ 4872557, ГБ 9795991, КГ 6796388, ВИ 7359165, ГЗ 9909017, ВЕ 6150608, ЕЄ 7375066, ЕЮ 3008363, ЕЄ 8927160, МА 3863852, ГТ 3229525, ЕД 7578383, ЕЄ 5296998, МП 0804857, ГЄ 9146292, АЄ 3497802, ЕГ 6071951, ГЄ 1896723, ВЦ 3138152, КФ 1229826, ВЕ 0120322, ЕЕ 6634075, ВЩ 9776705, ЕИ 3026533, ЕФ 5282643, ГД 0944581, ЕЕ 1331913, БТ 8849696, ГГ 3004896, ЕШ 4169736, ГЗ 9035459, ВВ 7201534, ВЮ 7961903, ГФ 0586398, ЗЕ 0695068, КР 4775937, ВВ 4483539, ГД 5158764, ГФ 8182382, ЕЧ 1614374, АЕ 1999468, АГ 3253494, ГЄ 6818463, ГЖ 8054066, ГЖ 4414674, ВИ 7209291, ЕГ 2447635, АЖ 8981019, ББ 5652283, ГБ 9560561, ГЕ 4031009, ВИ 9766160, КС 3321148, МП 3042759, ЕЄ 8671251, ВД 5480996, ЕЄ 5557801, БЄ 3681395, ГЄ 1223875, ЕС 7797562, ГИ 6700612, ЕГ 5208651, ГА 1392150, КС 3321147, ЕЄ 8044309, МП 0782315, ЕЧ 4270477, ЕА 4562397, ГЄ 8368574, МП 9749434, БИ 7951554,БА 0711645, АД 0107990, ЕЧ 9410753, ЕЄ 8044317, ГЄ 1593219, БУ 3882180, ВЧ 0314873, ГЕ 7223187, ВГ 5773710, ГЖ 8225338, ВЄ 3852445, ЕЄ 8044280, ВЩ 3903603, ВВ 0278858, БА 2981507, ЕЄ 9286644, ГЄ 1593219.

Висновком судово-криміналістичної (хімічної) експетризи (т.2 а.кп.2-42), згідно якої об'єкти з 1-499 грошові купюри, номіналом по 100 (сто) гривень кожна, виготовлені способом глибокого офсетного і високого друку на підпрємстві, що здійснює випуск державних грошових знаків і цінних паперів України і є банкнотами Національного банку України. При дослідженні за допомогою пристрою «Спектор-Експерт» в УФ-променях крім люмінесценції тих ознак, що повинні бути на кожній банкноті, було виявлено люмінесцентне свічення не відомого походження барвною речовиною жовто-зеленого кольору, а також невідомою речовиною синього кольору у вигляді "хрестику". Об'єкти з 1-499 грошові купюри, номіналом по 100 (сто) гривень кожна виготовлені способами глибокого, офсетного і високого друку на підприємстві, що здійснює випуск державних грошових знаків і цінних паперів України і є банкнотами Національного банку України.

Висновком судово-технічної експертизи документів (т.3 а.кп.188-195), згідно якої на об'єктах з 1-499 грошових купюр, номіналом по 100 (сто) гривень є в наявності спецфарбник-люмінесцентний аерозоль. Крім люмінесціюючого аерозолю на перелічених грошових купюрах по сто гривень є люмінесціюючі блакитно-фіолетовим кольором прямі лінії, перехрещені між собою, довжиною приблизно 0,7х0,7 см. Виконані спецфарбником-олівцем.

Висновком судово-криміналістичної (хімічної) експетризи (т.2 а.кп.200-202), згідно якої на предметі широкого вжитку чорного кольору, виготовленого із синтетичного матеріалу, зовні схожому на чоловічу куртку (об'єкт) в правій нижній стороні в отворі, зовні схожому на карман, є в наявності спецфарбник-люмінесцентний аерозоль. Люмінесцентний аерозоль, який є в наявності в правій нижній стороні в отворі, зовні схожому на карман об'єкту №1 даного висновку має спільну родову принадлежність з люмінесцентним аерозолем, який знаходиться на грошових банкнотах (об'єкти №1-499) висновку старшого судового експерта КВ ОНДІСЕ за №152/13 від 21 лютого 2013 р., з причин, викладених в синтезуючій частині висновку.

Протоколом про результати контролю за вчиненням злочину у формі спеціального слідчого експерименту (т.1 а.кп.145-147), про передачу 22 січня 2013 року потерпілому ОСОБА_1. 500 (п'ятсот) штук грошових купюр, номіналом по 100 (сто) гривень, з проведенням їх ідентифікації (помічення) спеціальними хімічними речовинами та вилучення 22 січня 2013 року у верхньому одязі ОСОБА_3 500 (п'ятсот) штук грошових купюр, номіналом по 100 (сто) гривень, які ідентифіковані (помічення) спеціальними хімічними речовинами.

Протоколом огляду місця події у невідкладних випадках (т.1 а.кп.131-136), про виявлення та вилучення у правій кишені чорної куртки, яка належить ОСОБА_3 499 грошових купюр, номіналом по 100 (сто) гривень, які мають наступні серії та номери: ЕЄ 9288090, ВШ 8423613, МП 2548043, ВВ 1365754, ВЄ 7833841, ЕЄ 7050339, ЕЄ 7050340, ЕИ 3903030, ГХ 7418986, ЕЕ 6693953, ВИ 2967275, ГБ 2445922, ВА 6142676, МП 6014997, ЕЙ 4849752, ГБ 6357656, ВВ 3985067, ЕЄ 2806783, БУ 7385079, ЕЕ 7740539, ЕЄ 3069176, ЕШ 3325058, ЕЦ 5621371, ВЦ 4341916, ГБ 2011795, ЕЕ 9917529, ГЗ 0534467, ЕЧ 0442211, ГТ 8551687, ВГ 2851478, ГИ 7119947, КВ 2572170, КФ 9854822, ГТ 4220434, АД 5917032, БС 0912921, АЗ 1586105, АВ 7565026, ЕЖ 1995827, ЕА 5309516, АЄ 3060678, АЕ 9680711, ВВ 3787726, ЕЄ 5191768, ЕЖ 6131191, ЕД1511072, ЕЮ 8622042, ВЧ 2513718, ЕЩ 2782681, ЕЩ 8873179, ВК 6177275, МП 7009355, ЕЄ 5361981, ГИ 2976958, ЕЮ 0773650, ГЦ 7153208, ЕЄ 2568664, БН 8976107, КБ 0486571, ГХ 0062235, ЕФ 7077178, ВБ 8547915, МП 1735995, ГЗ 3499269, КД 4115820, ББ 1901195, ГК 9241926, ВЗ 1090510, ГВ 0224161, ЕЗ 2958365, АЕ 5369693, АГ 4721432, ЕФ 1746334, ЕФ 1746335, ГЗ 3651054, ЕЄ 4311773,ВМ 5937887, БЖ 2800611, МА 8534942, ГЄ 2935406, КФ 0404720, ВЦ 8872959, ББ 6678955, ГИ 9421760, ЕЗ 5678407, ЕЩ 8276239, БМ 2562564, ЕФ 7280358, АД 5909350, ГД 0570586, МП 1987856, ВМ 6002013, БТ1563806, ГИ 5319527, ВВ 2523946, ГК 0274528, ГБ 1422061, ЕХ 0203251, ВМ 9113435, КВ 8129794, ГБ 6152217, ЗФ 6970994, АА 0507735, ГГ1520597, ЕФ 0290933, ГЕ 4722416, ВФ 2228819, ЕЖ 9464977, АЖ 8146235, КБ 5386982, ВГ 3675904, ЕГ 0495788, ВГ 8511689, МН 0200986, В А 5240014,ЕЗ 6920434, КА 4491287, ЕЗ 9800666, АИ 5973875,КА 7750481, КС 2576765, ЕФ 3047283, ЕЄ 2307131, ЕЩ 6042736, ГЄ 3700699, АЖ 4052439, ЗИ 3383030, ЕШ 123531, АБ 3658219, КМ 5210643, ББ 9564240, ЕЄ 3698141, КА 7260714, ЕЩ 8756605, БМ 2216533, ВЦОІ15551, ГЄ 2970255, ВЄ 7117452, АЄ 3867305, БН 5659219, ЕХ 4685557, КС 4071878, ЕЩ 9816515, ГФ 5860565, ГД 5060802, ГИ 0346561, ГА 8480563, ГВ 4129910, ВА 1955889, ВЦ 4079095, ЕФ 6055995, ВИ 6798479, БИ 8655006, КГ 7565573, ГБ 3754049, ЕБ 2386455, ЗЄ 3810788, ГИ 5563785, ГБ 1055427, ГБ 3438451, ВЖ 4939629, ЕЩ 0345527, ББ 2915304, ЕЖ 9429641, АЗ 1694852, ЕВ 1717408, ЕГ 3795250, ВГ 2767073, АЕ 020063, ВД 6813032, ВЮ 5115276, ЕЗ 2732828, ЕЄ 3564211, КС 7805176, МП 0740046, ГВ 5043051, ВХ 0308245, МП 8252208, АЄ 3054271, КФ 3457455, АИ 0070207, ЕФ 8625640, ВЦ 0729744, БР 0981613, БТ 6183754, ЕЩ 2659919, ВЧ 3984908, БП 6283343, АБ 1119287, АЕ 6741548, ВЦ 6748939, ЕЄ 7406878, ЕЩ 6332227, КА 5416166, ЕБ 5008404, ЕЕ 3665305, КЙ 8300343, КГ 7565574, ВХ 5562442, БП 0954367, ВФ 6522222, КБ 4817553, КГ 9840874, ГФ 2845082, ГЄ 2239829, ВЗ 0191132, АБ 4964005, ГИ 6634225, АЄ 7677182, ВЖ 4872557, ГБ 9795991, КГ 6796388, ВИ 7359165, ГЗ 9909017, ВЕ 6150608, ЕЄ 7375066, ЕЮ 3008363, ЕЄ 8927160, МА 3863852, ГТ 3229525, ЕД 7578383, ЕЄ 5296998, МП 0804857, ГЄ 9146292, АЄ 3497802, ЕГ 6071951, ГЄ 1896723, ВЦ 3138152, КФ 1229826, ВЕ 0120322, ЕЕ 6634075, ВЩ 9776705, ЕИ 3026533, ЕФ 5282643, ГД 0944581, ЕЕ 1331913, БТ 8849696, ГГ 3004896, ЕШ 4169736, ГЗ 9035459, ВВ 7201534, ВЮ 7961903, ГФ 0586398, ЗЕ 0695068, КР 4775937, ВВ 4483539, ГД 5158764, ГФ 8182382, ЕЧ 1614374, АЕ 1999468, АГ 3253494, ГЄ 6818463,ВМ 5937887, БЖ 2800611, МА 8534942, ГЄ 2935406, КФ 0404720, ВЦ 8872959, ББ 6678955, ГИ 9421760, ЕЗ 5678407, ЕЩ 8276239, БМ 2562564, ЕФ 7280358, АД 5909350, ГД 0570586, МП 1987856, ВМ 6002013, БТ1563806, ГИ 5319527, ВВ 2523946, ГК 0274528, ГБ 1422061, ЕХ 0203251, ВМ 9113435, КВ 8129794, ГБ 6152217, ЗФ 6970994, АА 0507735, ГГ1520597, ЕФ 0290933, ГЕ 4722416, ВФ 2228819, ЕЖ 9464977, АЖ 8146235, КБ 5386982, ВГ 3675904, ЕГ 0495788, ВГ 8511689, МН 0200986, В А 5240014,ЕЗ 6920434, КА 4491287, ЕЗ 9800666,АИ 5973875,КА 7750481, КС 2576765, ЕФ 3047283, ЕЄ 2307131, ЕЩ 6042736, ГЄ 3700699, АЖ 4052439, ЗИ 3383030, ЕШ 123531, АБ 3658219, КМ 5210643, ББ 9564240, ЕЄ 3698141, КА 7260714, ЕЩ 8756605, БМ 2216533, ВЦОІ15551, ГЄ 2970255, ВЄ 7117452, АЄ 3867305, БН 5659219, ЕХ 4685557, КС 4071878, ЕЩ 9816515, ГФ 5860565, ГД 5060802, ГИ 0346561, ГА 8480563, ГВ 4129910, ВА 1955889, ВЦ 4079095, ЕФ 6055995, ВИ 6798479, БИ 8655006, КГ 7565573, ГБ 3754049, ЕБ 2386455, ЗЄ 3810788, ГИ 5563785, ГБ 1055427, ГБ 3438451, ВЖ 4939629, ЕЩ 0345527, ББ 2915304, ЕЖ 9429641, АЗ 1694852, ЕВ 1717408, ЕГ 3795250, ВГ 2767073, АЕ 020063, ВД 6813032, ВЮ 5115276, ЕЗ 2732828, ЕЄ 3564211, КС 7805176, МП 0740046, ГВ 5043051, ВХ 0308245, МП 8252208, АЄ 3054271, КФ 3457455, АИ 0070207, ЕФ 8625640, ВЦ 0729744, БР 0981613, БТ 6183754, ЕЩ 2659919, ВЧ 3984908, БП 6283343, АБ 1119287, АЕ 6741548, ВЦ 6748939, ЕЄ 7406878, ЕЩ 6332227, КА 5416166, ЕБ 5008404, ЕЕ 3665305, КЙ 8300343, КГ 7565574, ВХ 5562442, БП 0954367, ВФ 6522222, КБ 4817553, КГ 9840874, ГФ 2845082, ГЄ 2239829, ВЗ 0191132, АБ 4964005, ГИ 6634225, АЄ 7677182, ВЖ 4872557, ГБ 9795991, КГ 6796388, ВИ 7359165, ГЗ 9909017, ВЕ 6150608, ЕЄ 7375066, ЕЮ 3008363, ЕЄ 8927160, МА 3863852, ГТ 3229525, ЕД 7578383, ЕЄ 5296998, МП 0804857, ГЄ 9146292, АЄ 3497802, ЕГ 6071951, ГЄ 1896723, ВЦ 3138152, КФ 1229826, ВЕ 0120322, ЕЕ 6634075, ВЩ 9776705, ЕИ 3026533, ЕФ 5282643, ГД 0944581, ЕЕ 1331913, БТ 8849696, ГГ 3004896, ЕШ 4169736, ГЗ 9035459, ВВ 7201534, ВЮ 7961903, ГФ 0586398, ЗЕ 0695068, КР 4775937, ВВ 4483539, ГД 5158764, ГФ 8182382, ЕЧ 1614374, АЕ 1999468, АГ 3253494, ГЄ 6818463,ГЖ 8054066, ГЖ 4414674, ВИ 7209291, ЕГ 2447635, АЖ 8981019, ББ 5652283, ГБ 9560561, ГЕ 4031009, ВИ 9766160, КС 3321148, МП 3042759, ЕЄ 8671251, ВД 5480996, ЕЄ 5557801, БЄ 3681395, ГЄ 1223875, ЕС 7797562, ГИ 6700612, ЕГ 5208651, ГА 1392150, КС 3321147, ЕЄ 8044309, МП 0782315, ЕЧ 4270477, ЕА 4562397, ГЄ 8368574, МП 9749434, БИ 7951554, БА 0711645, АД 0107990, ЕЧ 9410753, ЕЄ 8044317, ГЄ 1593219, БУ 3882180, ВЧ 0314873, ГЕ 7223187, ВГ 5773710, ГЖ 8225338, ВЄ 3852445, ЕЄ 8044280, ВЩ 3903603, ВВ 0278858, БА 2981507, ЕЄ 9286644, ГЄ 1593219.

Висновком судово-криміналістичної (хімічної) експертизи (т.2 а.кп.214-216), згідно якої на наданих на дослідження 2 (двох) ватяних тампонах (об'єкти 3,4) є в наявності спецфарбник-люмінесцентний аерозоль. На ватяних тампонах (об'єкти 1,2) слідів спецфарбника не виявлено. Люмінесцентний аерозоль, який є в наявності на ватяних тампонах (об'єкти №№3,4) даного висновку має спільну родову принадлежність з люмінесцентним аерозолем, який знаходиться на грошових банкнотах (об'єкти №1-499) висновку старшого судового експерта КВ ОНДІСЕ за №152/13 від 21 лютого 2013 р., з причин, викладених в синтезуючій частині висновку.

Протоколом освідування особи (т.1 а.кп.138), про проведення ватними тампонами змивів з правої та лівої рук (пальців) ОСОБА_3

Протоколом огляду службового кабінету першого заступника міського голови Долинської міської ради Кіровоградської області (т.1 а.кп.139-142), де було виявлено та вилучено два екземпляри рішення виконкому Долинської міської ради за №15 від 16 січня 2013 року.

Відтворенням під час судового розгляду аудіозапису під назвою "WS 650096"(т.1 а.кп.49-73, т.4 а.кп.10-33, т.4 а.с.148-180), згідно якого встановлено, що на протязі грудня 2012 року та січня 2013 року, ОСОБА_3, перший заступник Долинського міського голови, під час повторно проведених зустрічах з ОСОБА_1, комерційним директором ТОВ «Картель УКГ» для вирішення питання організації підготовки та позитивний розгляд звернення (заяви) ТОВ «Картель УКГ» на розміщення п'яти одиниць тимчасових споруд торгівельного призначення для провадження підприємницької діяльності на території м. Долинська вимагав незаконну винагороду матеріального (майнового) характеру в сумі 50000.00 грн., із розрахунку 10000.00 грн. за розміщення кожної тимчасової споруди торгівельного призначення.

Відтворенням під час судового розгляду відеозапису (т.4 а.кп.44-123), згідно якого встановлено, що 22 січня 2013 року близько 13-30 години, в приміщенні банкетного залу кафе "Клеопатра" у м. Долинська вул. Леніна,7, Кіровоградської області ОСОБА_3, перший заступник Долинського міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, отримав від ОСОБА_1, комерційного директора ТОВ «Картель УКГ», як хабар грошову суму 49900.00 грн.

Протоколом огляду речових доказів та постановою про визнання предметів речовим доказом у кримінальному провадженні (т.4 а.кп.136-146, 141-144), про визнання об'єктів за №1-499, грошових купюр, номіналом по 100 (сто) гривень кожна, виготовлені способами глибокого, офсетного і високого друку на підприємстві, що здійснює випуск державних грошових знаків і цінних паперів України і є банкнотами Національного банку України та долучення їх до матеріалів кримінального провадження.

Статтею 91 КПК України передбачено, що у кримінальному провадженні підлягають доказуванню: подія кримінального правопорушення (час, місце, спосіб та інші обставини вчинення кримінального правопорушення); винуватість обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення, форма вини, мотив і мета вчинення кримінального правопорушення; вид і розмір шкоди, завданої кримінальним правопорушенням, а також розмір процесуальних витрат; обставини, які впливають на ступінь тяжкості вчиненого кримінального правопорушення, характеризують особу обвинуваченого, обтяжують чи пом'якшують покарання, які виключають кримінальну відповідальність або є підставою закриття кримінального провадження; обставини, що є підставою для звільнення від кримінальної відповідальності або покарання. Доказування полягає у збиранні, перевірці та оцінці доказів з метою встановлення обставин, що мають значення для кримінального провадження.

Пунктами 2,6,23 Постанови Пленуму Верховного Суду України «Про судову практику у справах про хабарництво» за №5 від 26 квітня 2002 року встановлено, що відповідальність за одержання хабара настає лише за умови, що службова особа одержала його за виконання чи невиконання таких дій, які вона могла або повинна була виконати з використанням наданої їй влади, покладених на неї організаційно-розпорядчих чи адміністративно-господарських обов'язків, або таких, які вона не уповноважена була вчинювати, але до вчинення яких іншими службовими особами могла вжити заходів завдяки своєму службовому становищу. Одержання службовою особою незаконної винагороди від підлеглих чи підконтрольних осіб за протегування чи потурання, за вирішення на їх користь питань, які входять до її компетенції, також слід розцінювати як одержання хабара. Дії винних належить визнавати даванням і одержанням хабара й у тих випадках, коли умови одержання матеріальних цінностей або послуг хоча спеціально і не обумовлювались, але учасники злочину усвідомлювали, що особа дає хабар з метою задоволення тих чи інших власних інтересів або інтересів третіх осіб. Одержання службовою особою незаконної винагороди від підлеглих чи підконтрольних осіб за протегування чи потурання, за вирішення на їх користь питань, які входять до її компетенції, також слід розцінювати як одержання хабара. Дії винних належить визнавати даванням і одержанням хабара й у тих випадках, коли умови одержання матеріальних цінностей або послуг хоча спеціально і не обумовлювались, але учасники злочину усвідомлювали, що особа дає хабар з метою задоволення тих чи інших власних інтересів або інтересів третіх осіб. Свідоме створення службовою особою обставин і умов, що зумовлюють пропонування чи одержання хабара, з метою викрити того, хто його дав або одержав (провокація хабара), є закінченим злочином з моменту вчинення зазначених дій незалежно від того, чи було дано або одержано хабар. Якщо з тією ж метою службова особа організувала давання чи одержання хабара, підбурювала до цього того, хто його дав чи одержав, або сприяла їм у цьому, її дії слід розцінювати ще й як співучасть у хабарництві та додатково кваліфікувати за відповідними частинами статей 27 і 369 чи статей 27 і 368 КК. Те, що давання або одержання хабара відбулось у зв'язку з провокацією, не виключає відповідальності того, хто його дав або одержав.

Директором ТОВ «Картель УКГ» ОСОБА_1, 16 січня 2013 року, подано УБОЗ УМВС України в Кіровоградській області заяву про злочин у сфері службової діяльності (т.1 а.кр.3).

Відповідно до ч.1 ст.55 КПК України, потерпілим у кримінальному провадженні може бути фізична особа, якій кримінальним правопорушенням завдано моральної, фізичної або майнової шкоди, а також юридична особа, якій кримінальним правопорушенням завдано майнової шкоди.

Статтею 58 КПК України встановлено, що потерпілого у кримінальному провадженні може представляти представник - особа, яка у кримінальному провадженні має право бути захисником. Представником юридичної особи, яка є потерпілим, може бути її керівник, інша особа, уповноважена законом або установчими документами, працівник юридичної особи за довіреністю, а також особа, яка має право бути захисником у кримінальному провадженні. Повноваження представника потерпілого на участь у кримінальному провадженні підтверджуються: документами, передбаченими статтею 50 цього Кодексу, - якщо представником потерпілого є особа, яка має право бути захисником у кримінальному провадженні; копією установчих документів юридичної особи - якщо представником потерпілого є керівник юридичної особи чи інша уповноважена законом або установчими документами особа; довіреністю - якщо представником потерпілого є працівник юридичної особи, яка є потерпілою. Представник користується процесуальними правами потерпілого, інтереси якого він представляє, крім процесуальних прав, реалізація яких здійснюється безпосередньо потерпілим і не може бути доручена представнику.

Постановою Кіровоградського окружного адміністративного суду від 15 жовтня 2012 року, адміністративний позов Кіровоградської об'єднаної державної податкової інспекції Кіровоградської області Державної податкової служби задоволено частково. В резолютивній частині судового рішення зазначено: «Припинити юридичну особу-Товариство з обмеженою відповідальністю «Картель УКГ». У задоволенні інших позовних вимог відмовити. Копію постанови направити сторонам та державному реєстратору Виконавчого комітету Кіровоградської міської ради для виконання вимог ст.ст.38,40 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців». Постанова набрала законної сили 09 листопада 2012 року.

Наказом директора ТОВ «Картель УКГ» ОСОБА_25 від 07 серпня 2012 року, ОСОБА_1 з 01 вересня 2012 року призначено на посаду комерційного директора товариства з обмеженою відповідальністю «Картель УКГ» (т.1 а.кр.48). ОСОБА_1, згідно протоколу допиту потерпілого від 24 січня 2013 року (т.1 а.кр.204-210) та на судовому слідстві надав показання, як потерпілий, якому причинено моральну шкоду. Постановою Кіровоградського окружного адміністративного суду від 15 жовтня 2012 року, яка набрала законної сили 09 листопада 2012 року, припинено юридичну особу - ТОВ «Картель УКГ». При встановлених обставинах, ОСОБА_1, як службова особа, представник припиненої судовим рішенням юридичної особи, відповідно до ч.1 ст.55, ч.2 ст. 58 КПК України, є потерпілою особою, якій кримінальним правопорушенням завдано моральної шкоди.

Вина обвинуваченого ОСОБА_3 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 КК України підтверджується та узгоджується з показаннями: потерпілого ОСОБА_1 про обставини, при яких ОСОБА_3, як службовою особою органу місцевого самоврядування, яка займає відповідальне становище, вчинено вимагання та одержання хабара за виконання в інтересах того, хто дає хабара будь якої дії з використанням службового становища, у великому розмірі; показаннями свідків: ОСОБА_7, ОСОБА_8, ОСОБА_6, ОСОБА_9, ОСОБА_10, ОСОБА_11, ОСОБА_13, ОСОБА_14, ОСОБА_15, ОСОБА_17, ОСОБА_20., ОСОБА_21, ОСОБА_22, ОСОБА_4, що ОСОБА_3 обіймав посаду першого заступника Долинського міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, є службовою особою органу місцевого самоврядування, яка займає відповідальне становище; показаннями свідків: ОСОБА_18, ОСОБА_19 про обставини, при яких ОСОБА_3 було викрито в одержанні хабара в сумі 49900.00 грн. за виконання в інтересах того, хто дає хабара будь якої дії; висновками судових експертиз: що підпис у рішенні виконавчого комітету Долинської міської ради виконаний самим ОСОБА_3; на предметі широкого вжитку чорного кольору, виготовленого із синтетичного матеріалу, зовні схожому на чоловічу куртку (об'єкт) в правій нижній стороні в отворі, зовні схожому на карман, є в наявності спецфарбник-люмінесцентний аерозоль; люмінесцентний аерозоль, який є в наявності на ватяних тампонах (об'єкти №№3,4) даного висновку має спільну родову принадлежність з люмінесцентним аерозолем, який знаходиться на грошових банкнотах (об'єкти №1-499); дослідженими письмовими доказами: що ОСОБА_3 обіймав посаду першого заступника Долинського міського голови м. Долинська, службова особа органу місцевого самоврядування п'ятої категорії десятого рангу, відповідно до ст.ст.140,141 Конституції України, п.1 Примітки до ст.364 КК України, ч.3 ст. 18 КК України, ст.ст.11,51 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст.ст.2,7-9 Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування"», службової інструкції, представник органу місцевого самоврядування, службова особа, яка займає відповідальне становище, що постійно виконує організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції; дослідженими відеозаписом та аудіо записом: про обставини, при яких ОСОБА_3 було викрито в одержанні хабара в сумі 49900.00 грн. за виконання в інтересах того, хто дає хабара будь якої дії; дослідженими речовими доказами: 500 (п'ятсот) штук грошових купюр, номіналом по 100 (сто) гривень, з проведенням їх ідентифікації (помічення) спеціальними хімічними речовинами.

Аналізуючи зібрані по кримінальному провадженню докази та оцінюючи їх сукупно, суд вважає, що в судовому засіданні знайшов підтвердження факт вчинення обвинуваченим ОСОБА_3 одержання службовою особою у будь-якому вигляді хабара за виконання в інтересах того, хто дає хабара, будь якої дії з використанням службового становища, у значному розмірі, службовою особою, яка займає відповідальне становище, поєднане з вимаганням хабара, тобто злочину, передбаченого ч.3 ст.368 КК України.

При обранні міри покарання враховується характер та ступінь небезпеки вчиненого злочину за ч.3 ст.368 КК України, який відповідно до ч.5 ст.12 цього Кодексу є особливо тяжким злочином, особу підсудного і обставини, які пом'якшують чи обтяжують відповідальність.

Обвинувачений ОСОБА_3 по кримінальному провадженню характеризується позитивно.

Обставинами, які пом'якшують відповідальність обвинуваченого ОСОБА_3 вважається: раніше не судимий, має на утриманні неповнолітню дитину.

Обставин, які обтяжують відповідальність обвинуваченого ОСОБА_3 не встановлено.

На підставі викладеного, з врахуванням обставин, характеру та ступеня тяжкості вчиненого злочину, особи обвинуваченого, суд вважає, що виправлення та перевиховання обвинуваченого ОСОБА_3 можливе тільки в умовах ізоляції від суспільства, так як вчинив умисний корисливий, особливо тяжкий злочин, з використанням службового становища, вчинив кримінальне правопорушення, з отриманням хабара у великому розмірі, службовою особою, яка займає відповідальне становище.

Суд вважає, що при встановлених обставинах відсутні правові підстави для застосування до обвинуваченого ОСОБА_3 ст.ст. 69,75 КК України.

Обвинуваченому ОСОБА_3 суд вважає за необхідне призначити додаткову міру покарання у вигляді позбавлення права обіймати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій, конфіскації всього майна, що належить на праві власності, так як ОСОБА_3 вчинив умисний корисливий, особливо тяжкий злочин, з використанням службового становища, вчинив кримінальне правопорушення, поєднане з вимаганням хабара у великому розмірі, службовою особою, яка займає відповідальне становище.

Відповідно до ст. 54 КК України, ОСОБА_3 позбавити присвоєної п'ятої категорії десятого рангу органу службової особи державної служби органу місцевого самоврядування.

На підставі наданих сторонами кримінального провадження матеріалів, оцінюючи в сукупності всі обставини, у тому числі: вагомість наявних доказів про вчинення обвинуваченим кримінального правопорушення; тяжкість покарання у кримінальному правопорушенні, у вчиненні якого обвинувачується; вік та стан здоров'я обвинуваченого; міцність соціальних зв'язків в місці його постійного проживання, у тому числі наявність в нього родини й утриманців; наявність постійного місця роботи; репутацію обвинуваченого; майновий стан; дотримання умов застосованих запобіжних заходів, суд вважає за необхідне змінити обвинуваченому ОСОБА_3 запобіжний захід в суді. Обвинуваченому ОСОБА_3 призначено міру покарання у виді позбавлення волі у кримінально-виконавчій установі закритого типу, з'явилися нові ризики, і з метою запобігання спробам переховуватися від суду, відповідно ст.331 КПК України, суд вважає за необхідне змінити обвинуваченому ОСОБА_3 міру запобіжного заходу із застави на тримання під вартою.

Відповідно до ч.11 ст.182 КПК України, застава, що не була звернена в дохід держави, повертається заставодавцю після припинення дії цього запобіжного заходу.

Процесуальні витрати по провадженню, відповідно до п.3 ст.118 КПК України підлягають стягненню з обвинуваченого ОСОБА_3

На автомобіль «Вольсфаген Каді», державний номерний знак НОМЕР_1, 2007 року випуску, грошову суму 672 (шістсот сімдесят дві) грн. 00 коп. накладено арешт майна ухвалою слідчого судді Ленінського районного суду м. Кіровограда від 24 січня 2013 року (про накладення арешту на майно (т.№2 а.к.пр.147-148) - залишити арешт майна, відповідно до ч.4 ст.174 КПК України, так як суд скасовує арешт майна, зокрема у випадку виправдання обвинуваченого, закриття кримінального провадження судом, не призначення судом покарання у виді конфіскації майна, залишення цивільного позову без розгляду або відмови в цивільному позові.

Речові докази по кримінальному провадженню: 500 (п'ятсот) штук грошових купюр, номіналом по 100 (сто) гривень, відповідно до п.5 ч.9 ст.100 КПК України, передати Департаменту фінансового забезпечення і бухгалтерського обліку МВС України (т.№1 а.кр.пр.221), письмові документи, електронні носії інформації - флеш-картки (дві), відеокасети (дві), аудіо записуючий прилад (диктофон), відповідно до ч.7 ст. 100 КПК України, залишити у матеріалах кримінального провадження протягом усього часу їх зберігання.

Керуючись ст.ст. 370, 374 КПК України, суд, -

У Х В А Л И В :

ОСОБА_3 визнати винним і призначити покарання по ч.3 ст.368 КК України до позбавлення волі на вісім років у кримінально-виконавчій установі закритого типу, з позбавленням права обіймати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій на три роки, з конфіскацією всього майна, що належить йому на праві власності, відповідно до ст. 54 КК України, позбавити присвоєної п'ятої категорії десятого рангу органу службової особи державної служби органу місцевого самоврядування.

Міру запобіжного заходу ОСОБА_3 змінити із застави на тримання під вартою, взявши під варту в залі суду.

Строк відбування покарання ОСОБА_3 рахувати з 24 грудня 2013 року 16 год. 00 хв.

Заставу по кримінальному провадженню у розмірі 91760 (дев'яносто одна тисяча сімсот шістдесят) грн. 00 коп., відповідно до фінансового документу (квитанції) ПАТ «Приватбанк» за №980872.454.1 від 25 січня 2013 року, платник ОСОБА_26, внесену на депозитний рахунок: рахунок отримувача 37312014000784, отримувач коштів ТУ ДСА України в Кіровоградській області, ЄДРПОУ 26241445, банк отримувача ГУ ІКСУ в Кіровоградській області, код банку отримувача (МФО) 823016, призначення платежу: забезпечення виконання рішення згідно статті 182 КПК України по провадженню за №12013120050000046 від 17 січня 2013 року - повернути заставодавцю ОСОБА_26.

Стягнути з ОСОБА_3 на користь Кіровоградського відділення Одеського науково-дослідного інституту судових експертиз (р/р 31256272210989 в Головному управлінні Державної Казначейської Служби України в Одеській області, МФО 828011, код ЄДРПОУ 02883110, код платежу 25010100/272) за проведення судово-криміналістичної та судово-почеркознавчої експертизи процесуальні витрати в сумі 10803 (десять тисяч вісімсот три) грн. 20 коп.

На автомобіль «Вольсфаген Каді», державний номерний знак НОМЕР_1, 2007 року випуску, грошову суму 672 (шістсот сімдесят дві) грн. 00 коп. накладено арешт майна ухвалою слідчого судді Ленінського районного суду м. Кіровограда від 24 січня 2013 року (про накладення арешту на майно (т.№2 а.к.пр.147-148) - залишити арешт майна, відповідно до ч.4 ст.174 КПК України.

Речові докази по кримінальному провадженню: грошові купюри: ЕЄ 9288090, ВШ 8423613, МП 2548043, ВВ 1365754, ВЄ 7833841, ЕЄ 7050339, ЕЄ 7050340, ЕИ 3903030, ГХ 7418986, ЕЕ 6693953, ВИ 2967275, ГБ 2445922, ВА 6142676, МП 6014997, ЕЙ 4849752, ГБ 6357656, ВВ 3985067, ЕЄ 2806783, БУ 7385079, ЕЕ 7740539, ЕЄ 3069176, ЕШ 3325058, ЕЦ 5621371, ВЦ 4341916, ГБ 2011795, ЕЕ 9917529, ГЗ 0534467, ЕЧ 0442211, ГТ 8551687, ВГ 2851478, ГИ 7119947, КВ 2572170, КФ 9854822, ГТ 4220434, АД 5917032, БС 0912921, АЗ 1586105, АВ 7565026, ЕЖ 1995827, ЕА 5309516, АЄ 3060678, АЕ 9680711, ВВ 3787726, ЕЄ 5191768, ЕЖ 6131191, ЕД1511072, ЕЮ 8622042, ВЧ 2513718, ЕЩ 2782681, ЕЩ 8873179, ВК 6177275, МП 7009355, ЕЄ 5361981, ГИ 2976958, ЕЮ 0773650, ГЦ 7153208, ЕЄ 2568664, БН 8976107, КБ 0486571, ГХ 0062235, ЕФ 7077178, ВБ 8547915, МП 1735995, ГЗ 3499269, КД 4115820, ББ 1901195, ГК 9241926, ВЗ 1090510, ГВ 0224161, ЕЗ 2958365, АЕ 5369693, АГ 4721432, ЕФ 1746334, ЕФ 1746335, ГЗ 3651054, ЕЄ 4311773,ВМ 5937887, БЖ 2800611, МА 8534942, ГЄ 2935406, КФ 0404720, ВЦ 8872959, ББ 6678955, ГИ 9421760, ЕЗ 5678407, ЕЩ 8276239, БМ 2562564, ЕФ 7280358, АД 5909350, ГД 0570586, МП 1987856, ВМ 6002013, БТ1563806, ГИ 5319527, ВВ 2523946, ГК 0274528, ГБ 1422061, ЕХ 0203251, ВМ 9113435, КВ 8129794, ГБ 6152217, ЗФ 6970994, АА 0507735, ГГ1520597, ЕФ 0290933, ГЕ 4722416, ВФ 2228819, ЕЖ 9464977, АЖ 8146235, КБ 5386982, ВГ 3675904, ЕГ 0495788, ВГ 8511689, МН 0200986, В А 5240014,ЕЗ 6920434, КА 4491287, ЕЗ 9800666, АИ 5973875, КА 7750481, КС 2576765, ЕФ 3047283, ЕЄ 2307131, ЕЩ 6042736, ГЄ 3700699, АЖ 4052439, ЗИ 3383030, ЕШ 123531, АБ 3658219, КМ 5210643, ББ 9564240, ЕЄ 3698141, КА 7260714, ЕЩ 8756605, БМ 2216533, ВЦОІ15551, ГЄ 2970255, ВЄ 7117452, АЄ 3867305, БН 5659219, ЕХ 4685557, КС 4071878, ЕЩ 9816515, ГФ 5860565, ГД 5060802, ГИ 0346561, ГА 8480563, ГВ 4129910, ВА 1955889, ВЦ 4079095, ЕФ 6055995, ВИ 6798479, БИ 8655006, КГ 7565573, ГБ 3754049, ЕБ 2386455, ЗЄ 3810788, ГИ 5563785, ГБ 1055427, ГБ 3438451, ВЖ 4939629, ЕЩ 0345527, ББ 2915304, ЕЖ 9429641, АЗ 1694852, ЕВ 1717408, ЕГ 3795250, ВГ 2767073, АЕ 020063, ВД 6813032, ВЮ 5115276, ЕЗ 2732828, ЕЄ 3564211, КС 7805176, МП 0740046, ГВ 5043051, ВХ 0308245, МП 8252208, АЄ 3054271, КФ 3457455, АИ 0070207, ЕФ 8625640, ВЦ 0729744, БР 0981613, БТ 6183754, ЕЩ 2659919, ВЧ 3984908, БП 6283343, АБ 1119287, АЕ 6741548, ВЦ 6748939, ЕЄ 7406878, ЕЩ 6332227, КА 5416166, ЕБ 5008404, ЕЕ 3665305, КЙ 8300343, КГ 7565574, ВХ 5562442, БП 0954367, ВФ 6522222, КБ 4817553, КГ 9840874, ГФ 2845082, ГЄ 2239829, ВЗ 0191132, АБ 4964005, ГИ 6634225, АЄ 7677182, ВЖ 4872557, ГБ 9795991, КГ 6796388, ВИ 7359165, ГЗ 9909017, ВЕ 6150608, ЕЄ 7375066, ЕЮ 3008363, ЕЄ 8927160, МА 3863852, ГТ 3229525, ЕД 7578383, ЕЄ 5296998, МП 0804857, ГЄ 9146292, АЄ 3497802, ЕГ 6071951, ГЄ 1896723, ВЦ 3138152, КФ 1229826, ВЕ 0120322, ЕЕ 6634075, ВЩ 9776705, ЕИ 3026533, ЕФ 5282643, ГД 0944581, ЕЕ 1331913, БТ 8849696, ГГ 3004896, ЕШ 4169736, ГЗ 9035459, ВВ 7201534, ВЮ 7961903, ГФ 0586398, ЗЕ 0695068, КР 4775937, ВВ 4483539, ГД 5158764, ГФ 8182382, ЕЧ 1614374, АЕ 1999468, АГ 3253494, ГЄ 6818463,ВМ 5937887, БЖ 2800611, МА 8534942, ГЄ 2935406, КФ 0404720, ВЦ 8872959, ББ 6678955, ГИ 9421760, ЕЗ 5678407, ЕЩ 8276239, БМ 2562564, ЕФ 7280358, АД 5909350, ГД 0570586, МП 1987856, ВМ 6002013, БТ1563806, ГИ 5319527, ВВ 2523946, ГК 0274528, ГБ 1422061, ЕХ 0203251, ВМ 9113435, КВ 8129794, ГБ 6152217, ЗФ 6970994, АА 0507735, ГГ1520597, ЕФ 0290933, ГЕ 4722416, ВФ 2228819, ЕЖ 9464977, АЖ 8146235, КБ 5386982, ВГ 3675904, ЕГ 0495788, ВГ 8511689, МН 0200986, В А 5240014,ЕЗ 6920434, КА 4491287, ЕЗ 9800666,АИ 5973875,КА 7750481, КС 2576765, ЕФ 3047283, ЕЄ 2307131, ЕЩ 6042736, ГЄ 3700699, АЖ 4052439, ЗИ 3383030, ЕШ 123531, АБ 3658219, КМ 5210643, ББ 9564240, ЕЄ 3698141, КА 7260714, ЕЩ 8756605, БМ 2216533, ВЦОІ15551, ГЄ 2970255, ВЄ 7117452, АЄ 3867305, БН 5659219, ЕХ 4685557, КС 4071878, ЕЩ 9816515, ГФ 5860565, ГД 5060802, ГИ 0346561, ГА 8480563, ГВ 4129910, ВА 1955889, ВЦ 4079095, ЕФ 6055995, ВИ 6798479, БИ 8655006, КГ 7565573, ГБ 3754049, ЕБ 2386455, ЗЄ 3810788, ГИ 5563785, ГБ 1055427, ГБ 3438451, ВЖ 4939629, ЕЩ 0345527, ББ 2915304, ЕЖ 9429641, АЗ 1694852, ЕВ 1717408, ЕГ 3795250, ВГ 2767073, АЕ 020063, ВД 6813032, ВЮ 5115276, ЕЗ 2732828, ЕЄ 3564211, КС 7805176, МП 0740046, ГВ 5043051, ВХ 0308245, МП 8252208, АЄ 3054271, КФ 3457455, АИ 0070207, ЕФ 8625640, ВЦ 0729744, БР 0981613, БТ 6183754, ЕЩ 2659919, ВЧ 3984908, БП 6283343, АБ 1119287, АЕ 6741548, ВЦ 6748939, ЕЄ 7406878, ЕЩ 6332227, КА 5416166, ЕБ 5008404, ЕЕ 3665305, КЙ 8300343, КГ 7565574, ВХ 5562442, БП 0954367, ВФ 6522222, КБ 4817553, КГ 9840874, ГФ 2845082, ГЄ 2239829, ВЗ 0191132, АБ 4964005, ГИ 6634225, АЄ 7677182, ВЖ 4872557, ГБ 9795991, КГ 6796388, ВИ 7359165, ГЗ 9909017, ВЕ 6150608, ЕЄ 7375066, ЕЮ 3008363, ЕЄ 8927160, МА 3863852, ГТ 3229525, ЕД 7578383, ЕЄ 5296998, МП 0804857, ГЄ 9146292, АЄ 3497802, ЕГ 6071951, ГЄ 1896723, ВЦ 3138152, КФ 1229826, ВЕ 0120322, ЕЕ 6634075, ВЩ 9776705, ЕИ 3026533, ЕФ 5282643, ГД 0944581, ЕЕ 1331913, БТ 8849696, ГГ 3004896, ЕШ 4169736, ГЗ 9035459, ВВ 7201534, ВЮ 7961903, ГФ 0586398, ЗЕ 0695068, КР 4775937, ВВ 4483539, ГД 5158764, ГФ 8182382, ЕЧ 1614374, АЕ 1999468, АГ 3253494, ГЄ 6818463,ГЖ 8054066, ГЖ 4414674, ВИ 7209291, ЕГ 2447635, АЖ 8981019, ББ 5652283, ГБ 9560561, ГЕ 4031009, ВИ 9766160, КС 3321148, МП 3042759,ЕЄ 8671251, ВД 5480996, ЕЄ 5557801, БЄ 3681395, ГЄ 1223875, ЕС 7797562, ГИ 6700612, ЕГ 5208651, ГА 1392150, КС 3321147, ЕЄ 8044309, МП 0782315, ЕЧ 4270477,ЕА 4562397, ГЄ 8368574,МП 9749434, БИ 7951554, БА 0711645, АД 0107990, ЕЧ 9410753, ЕЄ 8044317, ГЄ 1593219, БУ 3882180, ВЧ 0314873,ГЕ 7223187, ВГ 5773710, ГЖ 8225338, ВЄ 3852445, ЕЄ 8044280, ВЩ 3903603, ВВ 0278858, БА 2981507, ЕЄ 9286644, ГЄ 1593219, відповідно до п.5 ч.9 ст.100 КПК України, передати Департаменту фінансового забезпечення і бухгалтерського обліку МВС України (т.№1 а.кр.пр.221), письмові документи, електронні носії інформації - флеш-картки (дві), відеокасети (дві), аудіо записуючий прилад (диктофон), відповідно до ч.7 ст. 100 КПК України, залишити при матеріалах кримінального провадження протягом усього часу їх зберігання.

На вирок може бути подано апеляційну скаргу до апеляційного суду Кіровоградської області через Устинівський районний суд на протязі тридцяти днів з дня проголошення.

Учасники судового провадження мають право отримати в суді копію вироку. Копія вироку негайно після його проголошення вручається обвинуваченому та прокурору. Копія судового рішення не пізніше наступного дня після ухвалення надсилається учаснику судового провадження, який не був присутнім в судовому засіданні.

Суддя: підпис.

З оригіналом згідно.

Суддя Устинівського

районного суду І. А. Годованець

Джерело: ЄДРСР 36349596
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку