open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Справа №2а-18911/08

Справа №2а-18911/08

Категорія 70

ПОСТАНОВА

Іменем України

15 грудня 2008 року

Луганський окружний адміністративний суд у складі:

судді: Ковальової Т.І.,

при секретарі: Скрипкіній А.О..

за участю:

представника позивача: Свінкова А.О. (довіреність № 34 від 17.09.2008р.).

відповідач: не з'явився,

розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративний позов Державної податкової інспекції у Попаснянському районі Луганської області до суб'єкта підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця ОСОБА_1 про припинення підприємницької діяльності , -

ВСТАНОВИВ:

У серпні 2008 року Державна податкова інспекція у Попаснянському районі Луганської області звернулася до суду з позовом, в якому зазначила, що приватний підприємець ОСОБА_1 зареєстрований Попаснянською районною державною адміністрацією, як суб'єкт підприємницької діяльності, від 16 жовтня 2003 року за № 23720170000000966. Як платник податків та зборів перебуває на обліку в Державній податковій інспекції у Попаснянському районі Луганської області з 17 жовтня 2003 року, що підтверджується висновком Державної податкової інспекції.

Згідно висновку ДПІ у Попаснянському районі Луганської області, ПП ОСОБА_1 податкову декларацію (звіт) про отримані доходи не надавав з моменту реєстрації.

У зв'язку з чим позивач просив припинити підприємницьку діяльність відповідача.

У судовому засіданні представник позивача позовні вимоги підтримав.

Відповідач у судове засідання не з'явився, причини неявки суду не доповів, про дату, місце та час розгляду справи був повідомлений належним чином.

Заслухавши пояснення представника позивача, дослідивши матеріали справи, суд вважає, що позов підлягає задоволенню з таких підстав.

Судом встановлено, підтверджується матеріалами справи, що відповідач ОСОБА_1 зареєстрований Попаснянською районною державною адміністрацією, як суб'єкт підприємницької діяльності, від 16 жовтня 2003 року за № 23720170000000966. Як платник податків та зборів перебуває на обліку в Державній податковій інспекції у Попаснянському районі Луганської області з 17 жовтня 2003 року, що підтверджується висновком Державної податкової інспекції.

Висновком ДПІ у Попаснянському районі Луганської області, ПП ОСОБА_1 податкову декларацію (звіт) про отримані доходи не надавав з моменту реєстрації.

Заборгованості по податках, зборах і обов'язкових платежах немає.

Відповідно до п. 2 ст. 9 Закону України «Про систему оподаткування» платники податків і зборів (обов'язкових платежів) зобов'язані своєчасно надавати податковим

2

органам декларації про доходи, інші необхідні відомості для нарахування податків та інших обов'язкових платежів.

Згідно з п. 2 ст. 46 Закону України від 15.05.2003 р. № 755 - IV «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців» підставою для постановления судового рішення про припинення підприємницької діяльності фізичної особи підприємця є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Оскільки відповідач більше року не подає органам державної податкової інспекції документів фінансової звітності, то це є підставою припинення його підприємницької діяльності.

Питання по судових витратах не вирішується, оскільки позивач звільнений від їх сплати у встановленому порядку, а ст. 94 Кодексу адміністративного судочинства України не передбачено їх стягнення у даних випадках.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 17, 18, 94, 158-163 Кодексу адміністративного судочинства України, ст. ст. 38, 46 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців», ст. 9 Закону України «Про систему оподаткування», суд

ПОСТАНОВИВ:

Позовні вимоги Державної податкової інспекції у Попаснянському районі Луганської області задовольнити повністю.

Припинити підприємницьку діяльність відповідача - суб'єкта підприємницької діяльності - ОСОБА_1, ідентифікаційний номерНОМЕР_1, який зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1.

Копію даної постанови направити Попаснянської районної державної адміністрації Луганської області (пл. Леніна, 2, мПопасне, Луганська область) після набрання постановою законної сили.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку до Донецького апеляційного адміністративного суду через суд першої інстанції шляхом подачі в 10-денний строк з дня проголошення постанови заяви про апеляційне оскарження і поданням після цього протягом 20 днів апеляційної скарги. Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

Постанова суду набирає законної сили після закінчення строку апеляційного оскарження.

Джерело: ЄДРСР 3307570
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку