open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа №: 398/4458/13-ц

РІШЕННЯ

Іменем України

"31" травня 2013 р. Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області в складі головуючого судді Тимченко Л.М

при секретарі Міщенко С.А

з участю прокурора Мітіна Д.В.

народних засідателів Затянової В.М. та Узлова О.М.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Олександрія цивільну справу за заявою головного лікаря Олександрійської центральної районної лікарні Кіровоградської області про обов'язкову госпіталізацію, -

в с т а н о в и в:

Головний лікар Олександрійської центральної районної лікарні Кіровоградської області звернулася до суду з заявою про госпіталізацію ОСОБА_1, 1987 року народження, до Кіровоградської обласної туберкульозної лікарні в примусовому порядку, тобто без усвідомленої згоди, в зв'язку з тим, що він є бактеріовиділювачем, ухиляється від лікування, тому на даний час становить реальну загрозу життю і здоров'ю оточуючих та самого хворого.

В судовому засіданні представник Олександрійської центральної районної лікарні підтримала вимоги з наведених вище підстав, мотивуючи тим, що ОСОБА_1 страждає захворюванням на туберкульоз та потребує стаціонарного лікування терміном на три місяці. За рішенням суду він проходив лікування від туберкульозу з 10 вересня 2012 року по 01 квітня 2013 року, однак ефект від лікування не настав, оскільки він не регулярно вживав ліки та зловживав алкоголем. На виклики до лікаря не з'являється, лікування не приймає, а тому становить загрозу для здоров'я оточуючих. Внаслідок хвороби ОСОБА_1 був оглянутий комісією лікарів Олександрійської центральної районної лікарні Кіровоградської області. Комісія лікарів прийшла до висновку про необхідність лікування хворого в стаціонарних умовах.

Інтереси заявника в суді по довіреності представляла лікар Краніна І.М.

Заінтересована особа - ОСОБА_1 на виклик до суду не з'явився.

Неявка ОСОБА_1 в судове засідання не перешкоджає розгляду заяви про його обов'язкову госпіталізацію.

Вислухавши пояснення представника лікарні, думку прокурора, суд вважає, що заява підлягає задоволенню.

Відповідно до ст. 11 Закону України «Про боротьбу із захворюванням на туберкульоз» від 22 березня 2012 року у разі, якщо хворі на заразні форми туберкульозу, порушують протиепідемічний режим, що ставить під загрозу зараження туберкульозом інших осіб, з метою запобігання поширенню туберкульозу за рішенням суду вони можуть бути примусово госпіталізовані до протитуберкульозних закладів, що мають відповідні відділення (палати) для розміщення таких хворих. Примусова госпіталізація осіб, стосовно яких судом ухвалено відповідне рішення, здійснюється з урахуванням висновку лікаря до трьох місяців.

Суд приймає до уваги, що необхідність в госпіталізації до Кіровоградської обласної туберкульозної лікарні ОСОБА_1 викладена в рішенні лікарсько-консультативної комісії Олександрійської центральної районної лікарні Кіровоградської області № 671 від 17 травня 2013 року.

Оскільки заява головного лікаря Олександрійської центральної районної лікарні Кіровоградської області про обов'язкову госпіталізацію ОСОБА_1 ґрунтується на висновках компетентної комісії лікарів і відповідає підставам для застосування примусової госпіталізації, які зазначені в ст. 11 Закону України ««Про боротьбу із захворюванням на туберкульоз», суд вважає за необхідне застосувати до хворого ОСОБА_1 з метою його ізоляції терміном на три місяці примусове стаціонарне лікування в Кіровоградській обласній туберкульозній лікарні, яка розташована за адресою с. Іваново-Благодатне, вул. Лісова Поляна, 3, Кіровоградського району, Кіровоградської області.

На підставі викладеного та керуючись ст. 11 Закону України «Про боротьбу із захворюванням на туберкульоз», ст.ст. 3-11, 15, 57-59,212-215,283-286 ЦПК України, суд, -

В И Р І Ш И В:

Заяву головного лікаря Олександрійської центральної районної лікарні Кіровоградської області про обов'язкову госпіталізацію ОСОБА_1 - задовольнити.

ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_2, жителя АДРЕСА_1 госпіталізувати до Кіровоградської обласної туберкульозної лікарні для продовження лікування терміном на три місяці в примусовому порядку.

Рішення суду підлягає негайному виконанню

На рішення може бути подано апеляційну скаргу до апеляційного суду Кіровоградської області через Олександрійський міськрайонний суд в 10-денний строк з дня його проголошення.

Суддя:

Народні засідателі:

Джерело: ЄДРСР 32212587
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку