open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 327/8/13- к

Провадження № 5/327/4/2013

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

01.02.2013 смт Розівка

Розівський районний суд Запорізької області у складі:

головуючого судді: Аксьоненко В.І.,

при секретарі: Бондаренко Є.А.,

за участю прокурора: Шипко Д.В.,

захисника: адвоката ОСОБА_1,

законного представника: ОСОБА_2,

лікаря -психіатра за дорученням головного психіатра Департаменту охорони здоров'я Запорізької облдержадміністрації Яловець О.І., розглянувши у відкритому судовому засіданні подання головного психіатра управління охорони здоров'я Запорізької облдержадміністрації Паталах Ф.В., про продовження у відношенні ОСОБА_5 примусових заходів медичного характеру у формі амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку, -

В С Т А Н О В И В :

В провадження Розівського районного суду Запорізької області надійшло подання головного психіатра управління охорони здоров'я Запорізької облдержадміністрації Паталах Ф.В., про продовження у відношенні ОСОБА_5 примусових заходів медичного характеру у формі амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку.

Із заяви вбачається, що постановою Розівського районного суду Запорізької області від 05.10.2009 року до ОСОБА_5 було застосовано примусові міри медичного характеру у вигляді примусового лікування у формі госпіталізації до психіатричного закладу із звичайним наглядом. З 05.10.2009 року ОСОБА_5 знаходився на лікуванні в КУ «Новозлатопільська психіатрична лікарня»ЗОР.

Постановою Гуляйпільського районного суду від 05.05.2010р., 25.10.2010р., 30.03.2011р., 25.05.2011р., 16.02.2012р. ОСОБА_5 з 23.03.2010р. по 31.07.2012 р. продовжено застосування примусових заходів медичного характеру у формі госпіталізації у психіатричну лікарню із звичайним наглядом.

Постановою Гуляйпільського районного суду від 24.07.2012 р. ОСОБА_5 були змінені примусові заходи медичного характеру з госпіталізації до психіатричного закладу із звичайним наглядом на надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку за місцем проживання.

Амбулаторна психіатрична допомога в примусовому порядку надається лікарем-психіатром Розівської ЦРБ Яловцем О.І. На підставі ст.ст. 12,14,19,22 Закону України «Про психіатричну допомогу»ОСОБА_5 повинен оглядатися лікарем-психіатром не рідше 1 разу на місяць, а комісією лікарів-психіатрів не рідше 1 разу на шість місяців, для вирішення питання про подовження чи припинення надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку.

Так 27.12.2012 року ОСОБА_5 був оглянутий комісією лікарів психіатрів, яка дійшла висновку, що він страждає на легку розумову відсталість (виражену дебільність) з компенсованим емоційно-вольовим порушенням. На проведеному лікуванні психічний стан хворого покращився, регулярно відвідує лікаря психіатра, є формальна критика до дефекту та скоєного суспільно-небезпечного діяння. Для оцінки стабільності та якості компенсації емоційно-вольових порушень потребує в продовженні примусових заходів медичного характеру у формі надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку.

Суд, заслухавши думку прокурора, законного представника та захисника, дослідивши доданий до заяви висновок про подовження надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку, приходить до наступного.

Відповідно до положень ст. 20 Закону України «Про психіатричну допомогу»заяви

лікаря-психіатра про надання особі амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку розглядаються судом за місцем проживання особи у десятиденний строк з дня їх надходження.

Відповідно до положень чч. 1, 2 ст. 95 КК України продовження, зміна або припинення застосування примусових заходів медичного характеру здійснюється судом за заявою представника психіатричного закладу (лікаря-психіатра), який надає особі таку психіатричну допомогу, до якої додається висновок комісії лікарів-психіатрів, який обґрунтовує необхідність продовження, зміни або припинення застосування таких примусових заходів. В подальшому продовження застосовування примусового заходу медичного характеру проводиться кожного разу на строк, який не може перевищувати 6 місяців.

Відповідно до висновку від 27.12.2012 року ОСОБА_5 потребує в продовженні примусових заходів медичного характеру у формі надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку.

Таким чином, суд приходить до висновку про необхідність задоволення заяви головного психіатра управління охорони здоров'я Запорізької облдержадміністрації Паталах Ф.В. про подовження надання примусових мір медичного характеру у вигляді надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку ОСОБА_5 та вважає за необхідне подовжити надання останньому амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку на 6 місяців.

Враховуючи викладене, керуючись ст.ст. 19,20 Закону України «Про психіатричну допомогу», ст. 95 КК України, ст.ст. 512-514 КПК України, суд, -

У Х В А Л И В :

Подання головного психіатра управління охорони здоров'я Запорізької облдержадміністрації Паталах Ф.В., про продовження у відношенні ОСОБА_5 примусових заходів медичного характеру у формі амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку -задовольнити.

Подовжити ОСОБА_5, надання амбулаторної психіатричної допомоги у примусовому порядку на 6 місяців.

Ухвала може бути оскаржена до апеляційного суду Запорізької області протягом семи днів з дня її оголошення. Якщо ухвалу було постановлено без виклику особи, яка її оскаржує, то строк апеляційного оскарження обчислюється з дня отримання копії судового рішення.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку на подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо вона не скасована, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Суддя: В.І. Аксьоненко

Джерело: ЄДРСР 29922906
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку