open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
Справа № дані оновлюються
emblem
Справа № дані оновлюються

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-Б тел. 284-18-98

_________________________________________________________________________________

УХВАЛА

про повернення позовної заяви

08.01.13

№ 05-5- 13 / 70

Суддя Курдельчук І.Д., розглянувши

позовну заяву Публічного акціонерного товариства "Дельта Банк", м. Київ

до Фізичної особи-підприємця Рутто Георгія Володимировича, м. Київ

про стягнення 336475,63 грн.

ВСТАНОВИВ:

03.01.2013р. працівниками канцелярії Господарського суду міста Києва було складено Акт про те, що при отриманні позовної заяви від Відкритого акціонерного товариства "Дельта банк" виявили копію позовної заяви замість оригіналу.

Позовну заяву підписано особою, яка не має права її підписувати, або особою, посадове становище якої не вказано.

До господарського суду міста Києва подано копію позовної заяви від 12.12.2012р. вих. №02-1-6386 з копіями додатків до неї.

Позовна заява подається до господарського суду в письмовій формі і підписується повноважною посадовою особою позивача або його представником, прокурором чи його заступником, громадянином - суб'єктом підприємницької діяльності або його представником.

До позовної заяви, яка подається до господарського суду позивачем, додається довіреність або інший документ, що підтверджує його повноваження. При цьому позовна заява має бути підписана повноважною особою з обов'язковим зазначенням її посади.

Позовна заява не підписана власноручно представником АТ "Дельта Банк" О.С. Яковлева та містить світлокопію відтиску печатки товариства.

Крім того, копії документів належним чином не засвідчені. Отже, в цілому, до господарського суду міста Києва подано світлокопії позовної заяви з додатками, що підтверджується Актом від 03.01.2013р.

Відповідно до п. 5.27. Уніфікованої системи організаційно-розпорядчої документації (ДСТУ 4163-2003) відмітка про засвідчення копії документа складають зі слів "Згідно з оригіналом", назви, особистого підпису особи, яка засвідчує копію, її ініціалів та прізвища, дати засвідчення копії, засвідчуватись повинна кожна сторінка документу з відтиском печатки підприємства, установи, організації, іншої юридичної особи.

Позивачем не дотримані вищезазначені вимоги, додані до позовної заяви документи належним чином не засвідчені, а саме не зазначено посаду, прізвище та ініціали особи, що засвідчувала дані документи та дата їх засвідчення.

Не подано доказів судового збору у встановленому порядку та розмірі. Згідно п. 14 Інструкції про порядок обчислення та справляння державного мита, затвердженої наказом ГДПІ України від 22.04.93 р. № 15, яким встановлено, що при перерахуванні мита з рахунку платника додається останній примірник платіжного доручення з написом кредитної установи такого змісту "Зараховано в доход бюджету______ грн. (дата)". При цьому цей напис скріплюється першим і другим підписами посадових осіб з відтиском печатки кредитної установи та з відміткою дати виконання пл. доручення.

До позовної заяви позивачем додано копію платіжного доручення № 57830652 від 11.12.2012р. про сплату судового збору в сумі 6 729,52 грн. на рахунок ГУДК України у м. Києві.

Відповідно до частини 1 статті 4 Закону України "Про судовий збір" від 08.07.2011 року №3674-VI (надалі - Закон), судовий збір справляється у відповідному розмірі від мінімальної заробітної плати у місячному розмірі, встановленої законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі. Розмір мінімальної заробітної плати на 2012 рік затверджено Законом України "Про державний бюджет України на 2012 рік" від 22.12.2011р. № 4282-VI становить 1073 грн.

Судовий збір перераховується у безготівковій або готівковій формі виключно через установи банків чи відділення зв'язку (ч. 1 ст. 6 Закону).

Докази сплати судового збору надаються до суду тільки в оригіналі. Отже, копія платіжного доручення № 57830652 від 11.12.2012р. не може вважатись належним доказом сплати судового збору.

Повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню з нею до господарського суду в загальному порядку після усунення допущеного порушення.

Керуючись п.п. 1,4 ст. 63 Господарського процесуального кодексу України, -

УХВАЛИВ:

Повернути позовну заяву без розгляду.

Додаток : Акт від 03.01.2013р.

Суддя І.Д.Курдельчук

Джерело: ЄДРСР 28453706
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку