open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 0809/5157/2012

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23.10.2012 року Заводський районний суд м.Запоріжжя у складі:

головуючого -судді Мєркулової Л.О.,

секретаря - Худайбердієвої Н.А.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за позовом Управління праці та соціального захисту населення Запорізької міської ради по Заводському району до ОСОБА_1 про стягнення коштів, надміру виплачених по призначенням субсидії, суд, -

в с т а н о в и в :

Позивач звернувся до суду з позовом до відповідача про стягнення коштів.

У своєму позові та у судовому засіданні позивач пояснила, що відповідачу по справі ОСОБА_1, який проживає за адресою: АДРЕСА_1 була надана субсидія на період з 08.2010 по 08.2011 р.

Для оформлення субсидії була надана заява, в якій він вказав, що він володіє одним автомобілем.

Перевіркою, проведеною головним державним соціальним інспектором управління праці та соціального захисту населення було встановлено, що відповідач по справі ОСОБА_1 володіє більш ніж одним автомобілем.

Позивач вважає, що відповідачем був порушений порядок отримання житлової субсидії і протягом зазначеного часу він отримував її безпідставно завдяки наданої до відділу прийому громадян невірної інформації про володіння автомобілем.

У судовому засіданні представник позивача позов підтримала у повному обсязі і просить його задовольнити.

Відповідач ОСОБА_1 судовому засіданні позов не визнав повністю і суду пояснив, що у нього один автомобіль та причеп.

Дослідивши докази по справі, вислухав пояснення сторін, суд вважає, що позов УПСЗН Запорізької міської ради по Заводському району не підлягає задоволенню з наступних підстав.

Судом встановлено, що ОСОБА_1 звернувся до УПСЗН з заявою про призначення житлової субсидії, в якій вказав, що він володіє одним автомобілем.

Із відповіді УДАІ ГУМВС України в Запорізькій області від 01.09.2011 року встановлено, що за ОСОБА_1 зареєстровано два транспортних засобів.

Із наданого у судовому засіданні свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу встановлено, що за ОСОБА_1 зареєстровано причіп бортовий.

Згідно до п.13 Положення про порядок призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та пічного побутового (рідкого) палива», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995року № 848, для призначення субсидій громадяни подають до відділу прийому громадян заяву та відомості про забезпеченість житловою площею та комунальними послугами, склад зареєстрованих у житловому приміщенні, доходи кожного з зареєстрованих згідно с установленими формами, наявність власності або у володінні більше ніж одного автомобіля, транспортного засобу декларується під час подання заяви про призначення субсидії.

Судом встановлено, що відповідачем не було порушено порядок отримання житлової субсидії.

Таким чином, суд приходе до висновку, що позов УПСЗН Запорізької міської ради по Заводському район до ОСОБА_1 не знайшов свої докази і тому не підлягає задоволенню у повному обсязі.

Керуючись ст.ст. 208, 209, 212-215 ЦПК України, Постановою Кабінету Міністрів України від 22.09.1997 р. № 1050, постановою Кабінету Міністрів від 02.02.2000 р. № 211, суд, -

В И Р І Ш И В :

У задоволенні позову Управління праці та соціального захисту населення Запорізької міської ради по Заводському району до ОСОБА_1 про стягнення коштів, надміру виплачених по призначенням субсидії - відмовити.

Рішення може бути оскаржено до апеляційного суду Запорізької області шляхом подачі протягом 10 днів апеляційної скарги. Рішення набирає законної сили після закінчення 10-денного строку для подання апеляційної скарги, якщо скаргу не було подано. Якщо було подано апеляційну скаргу, але рішення не скасовано, рішення набирає чинності після розгляду справи апеляційним судом.

Суддя: Л.О.Мєркулова

Джерело: ЄДРСР 27257703
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку