open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 1305/2056/12

2-а/1305/78/2012

П О С Т А Н О В А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

25.10.2012 Городоцький районний суд Львівської області в складі

головуючої –судді Перетятько О.В.

за участі секретаря Виздрик Н.Я.

розглянувши у відкритому судовому засіданні справу за адміністративним позовом ОСОБА_1 до дільничої виборчої комісії №460150 про включення до списку виборців, -

в с т а н о в и в :

ОСОБА_1 звернулася до суду із позовом до дільничої виборчої комісії №460150, у якому просить, з огляду на те, що вона проживає в ІНФОРМАЦІЯ_1 і її включено до списку членів дільничої виборчої комісії №460150 в с.Бартатові, по вул. Шкільна, 70, Городоцького району, Львівської області, зобов’язати виборчу комісію №460150 п ос.Бартатів, Городоцького району, Львівської області, включити її до списку виборців народних депутатів України 28.10.2012р.

В судовому засіданні позивачка позовні вимоги, викладені в позовній заяві підтримала, посилаючись на мотиви позову, просить зобов’язати дільничу виборчу комісію №460150 по с.Бартатів, Городоцького району, Львівської області включити її до списку виборців народних депутатів України.

Відповідач в судове засідання не з’явився, про дату час та місце судового засідання був повідомленний в режимі телефонограми.

Суд, оглянувши матеріали справи, дослідивши докази, відмовляє в задоволенні позову, з наступних підстав.

У відповідності до норми статті 70 Конституції України право голосу на виборах і референдумах мають громадяни України, які досягли на день їх проведення вісімнадцяти років.

Так, з оглянутої в судовому засіданні копії паспорта ОСОБА_1 серії КВ 828421 виданого Пустомитівським РВ УМВС України у Львівській області від 11.01.2002р. (а.с. –2), видно, що вона 27.02.1979р.н., зареєстрована в ІНФОРМАЦІЯ_2.

Суд бере до уваги за достовірні докази: ксерокопію паспорта позивачки, в якій вказано реєстрацію місця її проживання, про яке вона зазначає у позовній заяві.

Відповідно до ч. 1, 2, ст.8 Закону України «Про державний реєстр виборців» виборчою адресою виборця є адреса його житла або місця перебування виборця чи інша адреса, що замінює адресу житла виборця, яка є підставою для віднесення виборця до відповідної виборчої дільниці.

Виборча адреса виборця визначається за зареєстрованим місцем проживання та адресою житла виборця відповідно до Закону України "Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні"

За наведеного, встановлено, що ОСОБА_1, має право голосу на виборах народних депутатів України 28.10.2012р., та повинна бути включена у список по голосуванню за місцем реєстації, тобто с.Ставчани, Пустомитівського району, Львівської області до дільничної виборчої комісії №460913.

Відповідно до ст.41 Закону України «Про вибори до народних депутатів України», члени окружних та дільничних виборчих комісій не пізніш як за п'ять днів до дня голосування подають до органу ведення Державного реєстру виборців за місцезнаходженням відповідної виборчої дільниці або за своєю виборчою адресою заяву про тимчасову зміну місця голосування без зміни виборчої адреси відповідно до частини третьої статті 7 Закону України "Про Державний реєстр виборців" . Члени окружних виборчих комісій включаються до списку виборців на виборчій дільниці, найбільш наближеній до місця знаходження відповідної окружної виборчої комісії. Члени дільничних виборчих комісій включаються до списку виборців на виборчій дільниці, де вони включені до складу виборчої комісії.

Отже, із вищенаведеної норми, та постанови Центральної виборчої комісії №893 від 13.09.2012р. із змінами від 22.09.2012р., вбачається, що ОСОБА_1, не пізніше п’яти днів до дня голосування, а саме не пізніше 22.10.2012р., повинна була звернутися до відділу ведення державного реєстру виборців Городоцької районної державної адміністрації (м.Городок, вул. Б.Хмельницького, 2).

Посилання позивачки на те, що вона проживає в ІНФОРМАЦІЯ_3 і те, що її включено до списку членів дільничої виборчої комісії №460150 в с.Бартатові, по вул. Шкільній, 70, Городоцького району, Львівської області, суд не бере до уваги, оскільки позивачкою пропущено п’яти денний строк на звернення до відповідного органу, для внесення змін до списку виборців.

Оцінюючи зібрані по справі докази та беручи до уваги, що позивачка включена до списку виборців ДВК №460913 в с.Ставчани, Пустомитівського району, Львівської області, її права як виборця, не є порушені, адміністративний позов підлягає відмовленню в задоволенні.

Керуючись ст. 173 КАС України, суд

п о с т а н о в и в:

В задоволенні позову ОСОБА_1 до Дільничої виборчої комісії №460150 про включення до списку виборців –відмовити.

Постанова може бути оскаржена до Львівського апеляційного адміністративного суду у дводенний строк з дня її проголошення.

Суддя

ОСОБА _2

судді

Джерело: ЄДРСР 27185098
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку