open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Верховний Суд України

Верховний Суд України

Апеляційний суд Запорізької області

Справа № 22-5586 / 2006 р. Головуючий у 1 інстанції Курдюков ВМ.

Суддя-доповідач: ПільщикЛ.В.

УХВАЛА ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21 вересня 2006 року м. Запоріжжя

Колегія суддів судової палати у цивільних справах апеляційного суду Запорізької області у складі:

Головуючого Пільщик Л.В.

Суддів Мануйлова Ю.С., Гончара О.С.

При секретарі Ткаченко М.О. розглянула у відкритому судовому засіданні цивільну справу за апеляційною скаргою Управління праці та соціального захисту населення Токмацької райадміністрації на постанову Токмацького районного суду Запорізької області від "29" березня 2006 року по справі за позовом ОСОБА_1 до Управління праці та соціального захисту населення Токмацької рай адміністрації про стягнення разової грошової допомоги учаснику війни,

ВСТАНОВИЛА :

У лютому 2006 року ОСОБА_1 звернулася до суду з позовом до Управління праці та соціального захисту населення Токмацької рай адміністрації про стягнення разової грошової допомоги учаснику війни.

Зазначала , що вона є учасником війни. Згідно ст. 14 Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" щорічно до 5 травня, як учасник війни вона має право на отримання разової грошової допомоги у розмірі трьох мінімальних пенсій за віком. Такі виплати проводилися не в повному обсязі . Сума недоплаченої допомоги складає за 2003 рік, 2004 рік , 2005 рік - 1365 гра. 25 коп., які вона просила стягнути з відповідача на її користь.

Постановою Токмацького районного суду Запорізької області від 29 березня 2006 року позов задоволено.

Стягнуто з Управління праці та соціального захисту населення Токмацької райадміністрації на користь ОСОБА_1 1365 грн.25 коп заборгованості по разовій допомозі учаснику війни за 2003- 2005 роки.

В апеляційній скарзі УПтСЗН Токмацької райадміністрації просить постанову суду першої інстанції скасувати, посилаючись на порушення судом норм матеріального та процесуального права.

заслухавши доповідь судді апеляційного суду, пояснення учасників процесу, вивчивши матеріали справи, доводи скарги, колегія суддів приходить до висновку, що апеляційна скарга не підлягає задоволенню з таких підстав.

Відповідно до ст. 200 КАС України апеляційний суд відхиляє скаргу і залишає постанову без змін, якщо визнає, що суд першої інстанції ухвалив постанову з додержанням норм матеріального та процесуального права.

Судом встановлено, що ОСОБА_1 є учасником війни, що підтверджено посвідченням НОМЕР_1 .

Згідно ст. 14 Закону України «Про статус ветеранів війни , гарантії їх соціального захисту» учасники війни мають право на щорічну одноразову допомогу до S травня в розмірі трьох мінімальних пенсій за віком.

Право на отримання ОСОБА_1 грошової допомоги не оспорюється відповідачем.

Розмір грошової допомоги визначений у ст. 14 Закону України " України «Про статус ветеранів війни , гарантії їх соціального захисту» і суд обгрунтовано виходив саме з цього розміру при розрахунку боргу.

Згідно зі ст. 22 Конституції України не допускається звуження змісту та обсягу існуючих прав ї свобод при прийнятті нових законів або внесенні змін до чинних законів.

Суд правильно застосував ст. 22 Конституції України при вирішенні позову і обгрунтовано визнав, що відсутність коштів та виплату грошової допомоги не позбавляє учасника війни права на таку допомогу.

Оскільки Законом України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" не передбачено обмеження таких виплат наявністю певних коштів чи фінансування, тому доводи скарги в цій частині є неспроможними.

Доводи апеляційної скарги не дають підстав для висновку про неправильне застосування норм матеріального чи процесуального права, яке призвело чи могло призвести до неправильного вирішення справи.

Керуючись ст. ст. 198,200,205 КАС України, колегія суддів, -

УХВАЛИЛА :

Апеляційну скаргу управління праці та соціального захисту населення Токмацької районної адміністрації відхилити.

Постанову Токмацького районного суду Запорізької області від 29 березня 2006 року по даній справі залишити без змін.

Ухвала набирає законної сили з моменту проголошення , проте може бути оскаржена до Вищого Адміністративного Суду України протягом одного місяця.

Джерело: ЄДРСР 265930
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку