open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

79014, м. Львів, вул. Личаківська, 128

ПОСТАНОВА

про визнання банкрутом

28.08.12 Справа№ 5015/3249/12

Господарський суд Львівської області у складі судді Морозюка А.Я.,

при секретарі Чопко К.М.

розглянувши у судовому засіданні справу за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю «Брдр. Крістенсенс Ханер», м.Самбір Львівської області

про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «Брдр. Крістенсенс Ханер»(81400, Львівська область, м.Самбір, вул.Шевченка,55, ідентифікаційний код 32894466)

за участю представника боржника: Сліпенький О.Є.-представник

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю «Брдр. Крістенсенс Ханер»звернулося до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «Брдр. Крістенсенс Ханер»(81400, Львівська область, м.Самбір, вул.Шевченка,55, ідентифікаційний код 32894466) в порядку ст.51 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Ухвалою суду від 03.08.2012 року порушено провадження у справі про банкрутство та введено мораторій на задоволення вимог кредиторів, підготовче засідання суду призначено на 28.08.2012 року.

В судовому засіданні представник боржника вимоги про банкрутство підтримав з підстав, викладених у заяві про порушення справи про банкрутство. Згідно поданої заяви просить призначити ліквідатором ТзОВ «Брдр. Крістенсенс Ханер»голову ліквідаційної комісії Саловського Мар'яна Йосиповича(81400, Львівська область, м.Самбір,вул.Промислова,буд.3).

Заслухавши пояснення представника боржника, дослідивши матеріали справи, суд вважає, що зібрано достатньо доказів для визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, виходячи із наступного.

Відповідно до ч. 1 ст. 5 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», провадження у справах про банкрутство регулюється цим Законом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законодавчими актами України.

Відповідно до частини 1 ст.51 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», яка має назву «Особливості застосування процедури банкрутства до боржника, що ліквідується власником», якщо вартості майна боржника-юридичної особи, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію, недостатньо для задоволення вимог кредиторів, така юридична особа ліквідується в порядку, передбаченому цим Законом. У разі виявлення зазначених обставин ліквідатор(ліквідаційна комісія) зобов'язані звернутися в господарський суд із заявою про порушення справи про банкрутство такої юридичної особи.

Згідно із частиною 1 ст.105 Цивільного кодексу України, учасники юридичної особи, суд або орган, що прийняв рішення про припинення юридичної особи, зобов'язані негайно письмово повідомити про це орган, що здійснює державну реєстрацію, який вносить до єдиного державного реєстру відомості про те, що юридична особа перебуває у процесі припинення.

За частиною 4 статті 105 Цивільного кодексу України, комісія з припинення юридичної особи поміщає в друкованих засобах масової інформації, в яких публікуються відомості про державну реєстрацію юридичної особи, що припиняється, повідомлення про припинення юридичної особи та про порядок і строк заявлення кредиторами вимог до неї. Цей строк не може становити менше двох місяців з дня публікації повідомлення про припинення юридичної особи. Комісія вживає всіх можливих заходів щодо виявлення кредиторів, а також письмово повідомляє їх про припинення юридичної особи.

Так само, частиною 3 ст.60 Господарського кодексу України передбачено, що ліквідаційна комісія або інший орган, який проводить ліквідацію суб'єкта господарювання, вміщує в друкованих органах відповідно до закону повідомлення про його ліквідацію та про порядок і строки заяви кредиторами претензій, а явних(відомих) кредиторів повідомляє персонально у письмовій формі у встановлені цим Кодексом чи спеціальним законом строки.

Згідно з частиною 1 статті 110 Цивільного кодексу України, юридична особа ліквідується, зокрема, за рішенням її учасників або органу юридичної особи, уповноваженого на це установчими документами, в тому числі у зв'язку із закінченням строку, на який було створено юридичну особу, досягненням мети, для якої її створено, а також в інших випадках, передбачених установчими документами.

Якщо вартість майна юридичної особи є недостатньою для задоволення вимог кредиторів, юридична особа ліквідується в порядку, встановленому законом про відновлення платоспроможності або визнання банкрутом (частина 3 статті 110 Цивільного кодексу України).

Частиною 1 статті 111 Цивільного кодексу України передбачено, що ліквідаційна комісія після закінчення строку для пред'явлення вимог кредиторами складає проміжний ліквідаційний баланс, який містить відомості про склад майна юридичної особи, що ліквідується, перелік пред'явлених кредиторами вимог, а також про результати їх розгляду. Проміжний ліквідаційний баланс затверджується учасниками юридичної особи або органом, який прийняв рішення про ліквідацію юридичної особи.

Згідно із ч.1 ст.17 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців», відомості про юридичну особу включаються до Єдиного державного реєстру шляхом внесення записів на підставі відомостей з відповідних реєстраційних карток та відомостей, що надаються юридичними особами державному реєстратору за місцезнаходженням реєстраційної справи згідно із законодавством України. Згідно із ч.2 ст.17 зазначеного Закону, в Єдиному державному реєстрі містяться такі відомості щодо юридичної особи, як(зокрема) дані про перебування юридичної особи в процесі припинення, зокрема дата реєстрації рішення засновників (учасників) або уповноважених ними органів про припинення юридичної особи.

Відповідно до ч.1 ст.22 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців», інформація про прийняття засновниками(учасниками) або уповноваженим ними органом рішення щодо припинення юридичної особи підлягає обов'язковому опублікуванню в спеціалізованому друкованому засобі масової інформації.

Згідно протоколу № 1 зборів учасників ТзОВ «Брдр. Крістенсенс Ханер»від 03.02.2011 р. прийнято рішення про ліквідацію ТзОВ «Брдр. Крістенсенс Ханер», головою ліквідаційної комісії призначено Саловського М.Й.

Як вбачається із Витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб -підприємців по ТзОВ «Брдр. Крістенсенс Ханер»станом на 27.07.2012 року, підприємство перебуває в стані припинення підприємницької діяльності.

Повідомлення про припинення юридичної особи Товариства з обмеженою відповідальністю «Брдр. Крістенсенс Ханер»опубліковано в спеціалізованому друкованому засобі масової інформації - «Бюлетені державної реєстрації», № 204 (4) 2012 року(запис внесено до ЄДР 06.02.2012 року, строк заявлення вимог кредиторів - до 10.04.2012 року). Вказане оголошення відповідає вимогам ч.4 ст.105 ЦК України, ч.3 ст.60 ГК України, ст.22 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців».

Як вбачається із матеріалів справи, в процесі ліквідації встановлено, що ТзОВ «Брдр. Крістенсенс Ханер»має заборгованість перед ДПІ у Самбірському районі Львівської області ДПС в сумі 1 579 401,66 грн(в тому числі 170 193,05 грн податкового боргу за зобов'язаннями та 1 409 208,61 грн податкового боргу по пені), що підтверджується довідками ДПІ від 17.02.2012 року № 2174/19-027/59 та від 11.04.2012 року № 457/10/19-009/142. Інших кредиторів не виявлено.

Також згідно наявної в матеріалах справи довідки УПФУ в м.Самборі та Самбірському районі Львівської області від 28.05.2012 року № 4707/04-20 про відсутність заборгованості із сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування та страхових коштів до Пенсійного фонду і фондів соціального страхування, станом на дату реєстрації цієї довідки у ТзОВ «Брдр. Крістенсенс Ханер»відсутня заборгованість зі сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування та внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування; відсутня заборгованість по платежах до фондів соціального страхування (за даними ФСС з ТВП довідка № 150 від 04.04.2012 р.; за даними Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття довідка № 172 від 05.04.2012 р.; за даними ФСС від НВВ та ПЗУ довідка № 74 від 03.04.2012 р.).

Згідно даних інвентаризації(акт контрольної перевірки інвентаризації основних засобів, нематеріальних активів, товарно-матеріальних цінностей, грошових коштів і документів та розрахунків ТзОВ «Брдр. Крістенсенс Ханер»станом на 11.04.2012 р.) встановлено що майнові активи у підприємства відсутні, окрім залишку на розрахунковому рахунку в банку в сумі 311,70 грн.

Згідно повідомлення Самбірського МБТІ(лист № 01/5-190 від 20.02.2012 р.) нерухоме майно за ТзОВ «Брдр. Крістенсенс Ханер»не зареєстровано. Згідно повідомлення Самбірського ВРЕР ДАІ з обслуговування м.Самбір та Самбірського району при ГУМВС України у Львівській області (лист №452 від 07.02.2012 р.) станом на 07.02.2012 р. за ТзОВ «Брдр. Крістенсенс Ханер»автомототранспорт не зареєстровано. Управління держкомзему у місті Самбір Львівської області (лист від 14.02.2012 р. № 01-16/4-291) на звернення ТзОВ «Брдр. Крістенсенс Ханер»повідомило що в автоматизованій системі державного земельного кадастру відсутня інформація про наявність у нього земельних ділянок у власності або користуванні. Самбірське відділення Ценральної філії ПАТ «Кредобанк»надало довідку про поточні рахунки ТзОВ «Брдр. Крістенсенс Ханер».

У відповідності до вимог ч.1 ст.111 ЦК України, 12.04.2012 р. складено проміжний ліквідаційний баланс ТзОВ «Брдр. Крістенсенс Ханер», який затверджено рішенням зборів учасників ТзОВ «Брдр. Крістенсенс Ханер»(протокол № 2 від 12.04.2012 р.)

Як вбачається із матеріалів справи, у боржника наявна кредиторська заборгованість перед ДПІ у Самбірському районі Львівської області ДПС в розмірі 1 579 401,66 грн. Доказів погашення заборгованості на дату розгляду справи суду боржником не подано. Іншої кредиторської заборгованості немає, майнові активи у підприємства відсутні, окрім залишку на розрахунковому рахунку в банку в сумі 311,70 грн.

Відповідно до частини 2 ст.51 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», за результатами розгляду заяви про порушення справи про банкрутство юридичної особи, майна якої недостатньо для задоволення вимог кредиторів, господарський суд визнає боржника, який ліквідується, банкрутом, відкриває ліквідаційну процедуру, призначає ліквідатора.

Таким чином, суд прийшов до висновку про обґрунтованість вимог боржника, оскільки в боржника, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію, недостатньо майна для задоволення вимог кредиторів.

Відповідно до частини 2 ст.51 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" обов'язки ліквідатора можуть бути покладені на голову ліквідаційної комісії (ліквідатора) незалежно від наявності в нього ліцензії. Враховуючи наведене, а також те що у боржника відсутні майнові активи для оплати послуг арбітражного керуючого, суд вважає за необхідне обов'язки ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю «Брдр. Крістенсенс Ханер»покласти на голову ліквідаційної комісії Саловського М.Й.

Враховуючи наведене, керуючись ст.ст. 22-34, 51 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", суд-

ПОСТАНОВИВ:

1. Товариство з обмеженою відповідальністю «Брдр. Крістенсенс Ханер»(81400, Львівська область, м.Самбір, вул.Шевченка,55, ідентифікаційний код 32894466) визнати банкрутом і відкрити ліквідаційну процедуру.

2. Обов'язки ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю «Брдр. Крістенсенс Ханер»покласти на голову ліквідаційної комісії Саловського Мар'яна Йосиповича(81400, Львівська область, м.Самбір,вул.Промислова,буд.3, ідентифікаційний номер 2470102195, паспорт серії КВ № 995199 виданий Галицьким РВ ЛМУ УМВС України у Львівській області 13.06.2002 року, зареєстрований Сихівським РВ ЛМУ УМВСУ у Львівській області по вул.Радість, буд.24,кв.25).

3. Зобов'язати ліквідатора: 1) здійснити судову процедуру ліквідації банкрута в порядку, встановленому ст.ст.22-34,51 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом"; 2) надати суду документально підтверджений звіт ліквідатора про виконану роботу, а після завершення заходів щодо ліквідації банкрута-звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс на затвердження; 3) надати суду відомості про майно боржника (довідки ДАІ, БТІ, Держкомзему, Державної інспекції сільського господарства, витяг з Державного реєстру обтяжень рухомого майна та витяг з Єдиного реєстру заборон відчуження об'єктів нерухомого майна); 4) повідомити усіх виявлених кредиторів про результати розгляду їх вимог та про дату, час та місце розгляду справи, докази повідомлення та реєстр вимог кредиторів надати суду; 5) надати суду докази публікації в офіційних друкованих органах - газетах «Голос України»або «Урядовий кур'єр»оголошення про визнання боржника банкрутом і про відкриття ліквідаційної процедури; 6) провести аналіз фінансово-господарської діяльності банкрута, надати суду висновок щодо наявності ознак фіктивного банкрутства чи доведення до банкрутства.

4. Засідання суду призначити на 01.11.2012 р. на 10 год.15 хв. Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду Львівської області за адресою: 79014; м. Львів, вул. Личаківська, 128.

5. Викликати в судове засідання повноважних представників кредиторів, ліквідатора. Участь в судовому засіданні ліквідатора обов'язкова.

6. Копію постанови надіслати банкруту, ліквідатору банкрута, Головному управлінню юстиції у Львівській області Відділу з питань банкрутства, ВДВС Самбірського РУЮ, Львівському обласному управлінню статистики, державному реєстратору.

Суддя Морозюк А.Я.

Джерело: ЄДРСР 25825210
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку