open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 116/870/2012

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

29.03.2012року

Роздольненський районний суд Автономної Республіки Крим у складі:

головуючого судді - Крючков І.І.,

при секретарі - Марченко Ю.П.

розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за позовом Східно-Чорноморського державного басейнового управління охорони, використання та відтворення водних живих ресурсів та регулювання рибальства до ОСОБА_1 про відшкодування майнової шкоди,

в с т а н о в и в:

Східно-Чорноморське державне басейнове управління охорони, використання та відтворення водних живих ресурсів та регулювання рибальства звернулося до суду з позовом до ОСОБА_1 про відшкодування майнової шкоди.

Вимоги мотивовані тим, що 18.01.2012 року Роздольненським районним судом АР Крим, ОСОБА_1, було визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 85 КУпАП та накладено стягнення у вигляді штрафу, у розмірі 340 гривень з конфіскацією заборонених знарядь лову. Своїми діями, ОСОБА_1, завдав майнову шкоду рибним запасам України у розмірі 187 грн., яка не була ним відшкодована. У зв'язку з тим, що збиток, завданий неправомірними діями не стягнутий, позивач просить суд стягнути з відповідача суму завданої матеріальної шкоди.

Представник позивача у судове засідання не з'явився, надав заяву про розгляд справи за його відсутності, на позовних вимогах наполягає.

Відповідач у судове засідання не з'явився, повідомлений належним чином про час та місце розгляду справи, про причини неявки суд не повідомила.

Відповідно до ст. 197 ч. 2 ЦПК України, фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає, що позов підлягає задоволенню з наступних правових підстав.

Судом встановлено, що постановою Роздольненського районного суду АР Крим від 18.01.2012 року ОСОБА_1, було визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення, відповідальність за яке передбачена ч. 4 ст. 85 КУпАП та накладено стягнення у вигляді штрафу, у розмірі 340 гривень з конфіскацією заборонених знарядь лову. Зазначеною постановою було встановлено, що 20.12.2011 року близько 14 години 40 хвилин, громадянин ОСОБА_1, здійснював вилов риби забороненими знаряддями лову сіттю-косинка, в насідок чого, виловив рибу «карась»у кількості 11 штук, чим завдав збитків рибним запасам України на суму 187 гривень.

Згідно ч. 3 ст. 61 ЦПК України, вказані обставини не підлягають доказуванню, оскільки вони встановлені рішенням по справі про адміністративне правопорушення, яке набуло чинності.

Відповідно до розрахунку матеріальної шкоди, завданої ОСОБА_1 рибним запасам України виловом риби цінних видів, згідно Такс, затверджених постановою Кабінету Міністрів України № 32 від 19 січня 1998 року, складає 187 грн.

Статтею 10 Закону України «Про тваринний світ», встановлено, що громадяни зобов'язані відшкодувати шкоду, заподіяну ними тваринному світу внаслідок порушення вимог законодавства про охорону, використання і відтворення тваринного світу.

Відповідно до ст. 1166 ЦК України, заподіяна майнова, або немайнова шкода відшкодовується в повному обсязі особою, яка її завдала.

Судові витрати підлягають стягненню відповідно до ст. 88 ЦПК України.

На підставі викладеного та керуючись ст. 10 ЗУ «Про тваринний світ», ст. 1166 ЦК України, ст.ст. 6, 60, 61, 88, 213, 214, 215 ЦПК України суд,

в и р і ш и в:

Позов Східно-Чорноморського державного басейнового управління охорони, використання та відтворення водних живих ресурсів та регулювання рибальства до ОСОБА_1 про стягнення майнової шкоди - задовольнити.

Стягнути з ОСОБА_1 на користь держави суму майнової шкоди, у розмірі 187 грн..

Стягнути з ОСОБА_1 на користь держави судовий збір, у розмірі 214,60 грн.

Рішення суду може бути оскаржене в Апеляційний суд АР Крим через Роздольненський районний суд АР Крим шляхом подання апеляційної скарги протягом десяти днів з дня проголошення рішення.

Суддя:

Джерело: ЄДРСР 25115134
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку