open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 16/2654а

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ


"21" червня 2006 р. м. Черкаси


Господарський суд Черкаської області в складі: головуючого судді –Спаських Н.М. при секретарі судового засідання –Волна С.В. .

за участю прокурора: Горюнова І.В.

за участю представників сторін:

від позивача - Ружинська І.М. –за довіреністю

відповідача - не з’явився

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Черкаси справу за позовом заступника прокурора Черкаської області в інтересах держави в особі Черкаського територіального управління Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку до Відкритого акціонерного товариства “Катеринопільське виробниче об‘єднання “Агропроммеханізація” про стягнення штрафу в розмірі 2 550,00 грн., -


ВСТАНОВИВ:


Заявлено вимогу про стягнення з відповідача штрафу в сумі 2 550,00 грн. за допущене відповідачем порушення на ринку цінних паперів - а саме, неподання позивачу щорічного звіту за 2003 рік. Прокурор та представник позивача позов підтримали.

Відповідач проти позову не заперечував, відзив на позов та витребувані документи до дня засідання суду не подав, без поважних причин в судове засідання не з’явився, що не перешкоджає розгляду справи по суті відповідно до частини 2 статті 128 Кодексу адміністративного судочинства України.

Заслухавши пояснення та доводи прокурора і представника позивача, дослідивши наявні в справі матеріали, суд вважає, що позов підлягає задоволенню в повному обсязі з наступних підстав:

Державна комісія з цінних паперів та фондового ринку створена на підставі Указу Президента України від 12.06.1995 року № 46/95 для забезпечення реалізації єдиної державної політики щодо цінних паперів та функціонування фондового ринку в Україні.

У відповідності до ст. 24 Закону України "Про цінні папери та фондову біржу", акціонерне товариство повинно інформувати громадськість про своє фінансове становище і результати діяльності не рідше одного разу на рік.

Згідно вимог п. 2 розділу 1 Рішення про внесення змін до рішення ДКЦПФР від 17.01.2000 р. № 3 “Про внесення змін до Положення про надання регулярної інформації відкритим акціонерним товариством та підприємствами - емітентами облігацій”, емітент повинен був подати звіт за 2003 рік до 30 червня 2004 року. Інформація оприлюднюється через офіційні видання Верховної Ради України, КМУ чи Державної комісії цінних паперів та фондового ринку або через розміщення на ВЕБ-сайті одного з інформаційних агентств.

В порушення п. 2 Рішення відповідач по справі станом на 17.02.2005 року не подав до Черкаського територіального управління ДКЦПФР звіт ( регулярну інформацію) за 2003 рік. Доказів на доведеня протилежного у справі немає.

За доводами позивача, станом на 21.01.2005 року, в порушення вимог статті 24 Закону України “Про цінні папери і фондову біржу “ відповідач не проінформував громадськість про своє господарсько-фінансове становище і результати діяльності за 2003 рік в термін та спробами передбаченими п. 2 Рішення Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку “Про порядок інформування громадськості акціонерними товариствами та емітентами облігацій” від 03.06.2003 р. № 221.

По факту вказаного порушення, 21 січня 2005 року позивачем було прийнято постанову про порушення справи про правопорушення на ринку цінних паперів у відношенні ВАТ “ Катеринопільське виробниче об‘єднання “Агропроммеханізація”, яка була вручена відповідачу 28 січня 2005 року, що підтверджується копією поштового повідомлення про вручення.

На підставі п. 4.6. Правил про порядок розгляду справ про порушення вимог законодавства на ринку цінних паперів та застосування санкцій, затверджених наказом Комісії від 09.01.97 р. № 2 у редакції рішення Комісії від 13.02.2001 року № 27, акт № 42 –ЧК про правопорушення на ринку цінних паперів був складений без присутності представника юридичної особи та надісланий 09.02.2005 р. відповідачу рекомендованим листом. Актом також встановлено, що правопорушення відповідачем по справі допускаються не вперше. За результатами розгляду попередніх справ на відповідача вже було накладено 2 штрафні санкції та 1 попередження.

У відповідності до ст. 11 Закону України "Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні", за ненадання чи несвоєчасне надання передбаченої чинним законодавством інформації, на юридичну особу може бути накладено штраф у розмірі до 1000 неоподатковуваних мінімумів громадян.

17 лютого 2005 року позивачем була прийнята постанова № 42-ЧК “Про накладення санкцій за правопорушення на ринку цінних паперів” - за ухилення від інформування громадськості про своє господарсько-фінансове становище і результати діяльності за 2003 рік, згідно якої на відповідача було накладено штраф у розмірі 2 550,00 грн.

Постанову № 42-ЧК від 17 лютого 2005 року відповідач не оскаржив, штраф у добровільному порядку не сплатив.

З матеріалами справи судом встановлено наявність в діях відповідача ознак правопорушення на ринку цінних паперів, покарання за яке встановлюється у вигляді штрафу.

Беручи до уваги викладене, суд вважає, що позов підлягає задоволенню.

На підставі статті 94 Кодексу адміністративного судочинства України з відповідача в дохід державного бюджету підлягає стягненню судовий збір в сумі 25 грн. 50 коп.

Керуючись ст. ст.94, 161-163 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, –


ПОСТАНОВИВ:


1.Позов задовольнити повністю

2.Стягнути з Відкритого акціонерного товариства “Катеринопільське виробниче об‘єднання “Агропроммеханізація”, Черкаська область, м. Катеринопіль, вул. Леніна, 55, ідентифікаційний код 3766464:

- в доход бюджету через Черкаське територіальне управління Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку, м. Черкаси, вул. Хрещатик, 225, ідентифікаційний код 22803076 (на рахунок відділення Держказначейства в м. Черкаси №31110106500002 в УДК в Черкаській області, МФО 854018; код ЄДРПОУ 22809222 (в графі “Призначення платежу” вказати: *;101; штраф за правопорушення на ринку цінних паперів; код платежу 23030300) - 2 550,00 грн. штрафу;

- в доход державного бюджету через місцеві органи ОДПІ - 25 грн. 50 коп. судового збору.


Про апеляційне оскарження постанови може бути подана до Київського міжобласного апеляційного господарського суду через господарський суд Черкаської області заява про апеляційне оскарження протягом десяти днів з дня проголошення постанови і апеляційна скарга протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження. Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.





СУДДЯ Н.М. Спаських

Постанову підписано 03 липня 2006 року.

Джерело: ЄДРСР 25030
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку