open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
А18/186


ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ


ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

11.07.06р.


Справа № А18/186


За позовом Дніпропетровського міжрайонного природоохоронного прокурора в інтересах держави в особі

Дніпропетровської міської ради

м.Дніпропетровськ

до 1 – Приватного підприємства "Єлизавета" м.Дніпропетровськ

2 – Виконкому Дніпропетровської міської ради

м.Дніпропетровськ

про визнання акту та рішення недійсними


Суддя Петрова В.І.


Представники сторін:

за участю прокурора: Петті О. В. - посв. № 104

від позивача: не з'явився

від відповідачів: 1 - не з'явився

2 - не з'явився


СУТЬ СПОРУ:

Дніпропетровський міжрайонний природоохоронний прокурор звернувся з позовом в інтересах держави в особі Дніпропетровської міської ради, в якому просить визнати недійсним акт державної технічної комісії про готовність закінченого будівництвом об'єкта до експлуатації кафе, загальною площею 125,1 кв. м по вул.Набарежна Перемоги, 59а, збудованого ПП "Єлізавета" від 17.05.2000 р. та рішення виконавчого комітету Дніпропетровської міської ради № 1376 15.06.2000 р. "Про затвердження акту державної технічної комісії".

Позивач та відповідачі в судове засідання не з'явились, витребувані судом документи не надали; про час і місце судового засідання повідомлялись належним чином (повідомлення про вручення поштового відправлення – а. с.26-29).

За згодою прокурора в судовому засіданні оголошувалась вступна та резолютивна частини постанови.

Розглянувши матеріали справи, заслухавши прокурора, господарський суд, -


ВСТАНОВИВ:


Державна технічна комісія у складі 11 чоловік, яка призначена виконкомом Дніпропетровської міської ради (розпорядження від 17.04.2000 р. № 428р) установила, що будівельно-монтажні роботи закінченого будівництвом кафе загальною площею 125,1 кв. м виконані відповідно до державних будівельних норм та порушень вимог органів Державного архітектурно-будівельного контролю, Державного санітарно-епідеміологічного, пожежного нагляду та органів Держнаглядохоронпраці під час будівництва не виявлено. Акт державної технічної комісії про готовність закінченого будівництвом об'єкта до експлуатації складено та підписано членами комісії 17.05.2000 р.

Акт державної технічної комісії про готовність закінченого будівництвом об'єкта до експлуатації - кафе по вул.Набарежна Перемоги, 59а, збудованого ПП "Єлізавета" від 17.05.2000 р. затверджений Рішенням Виконавчого комітету Дніпропетровської міської ради №1376 від 15.06.2000 р.

Прокурор, який заявив позов в інтересах держави в особі Дніпропетровської міської ради, просить визнати недійсними вищезазначені акт та рішення, оскільки об'єкт (кафе) введено в експлуатацію з порушенням чинного законодавства.

Згідно ст.1 КАС України кодекс адміністративного судочинства України визначає повноваження адміністративних судів щодо розгляду справ адміністративної юрисдикції, порядок звернення до адміністративних судів і порядок здійснення адміністративного судочинства.

Відповідно до ст.17 КАС України компетенція адміністративних судів поширюється, крім іншого, на спори фізичних чи юридичних осіб із суб'єктом владних повноважень щодо оскарження його рішень (нормативно-правових актів чи правових актів індивідуальної дії), дій чи бездіяльності.

Акт державного органу –це юридична форма рішень цих органів, тобто офіційний письмовий документ, який породжує певні правові наслідки, спрямований на регулювання тих чи інших суспільних відносин і має обов'язковий характер для суб'єктів цих відносин.

Суд вважає, що акт державної технічної комісії про готовність закінченого будівництвом об'єкта до експлуатації не може розглядатися як акт ненормативного характеру в розумінні ст.17 КАС України. Крім того, чинні закони України не передбачають можливості визначення зазначеного акту недійсним.

Оскільки вимоги щодо визнання недійсним акту державної технічної комісії не підлягають задоволенню, рішення Виконавчого комітету Дніпропетровської міської ради №1376 від 15.06.2000 р. "Про затвердження акту державної технічної комісії" про прийняття в експлуатацію кафе по вул.Набарежна Перемоги, 59А, не може бути визнані недійсним.

Враховуючи викладене, керуючись ст.ст.87, 94, 98, 161-163, розділом VІІ Прикінцевих та перехідних положень КАС України, господарський суд, -


ПОСТАНОВИВ:


В позові відмовити.

Постанова набирає законної сили відповідно до ст.254 Кодексу адміністративного судочинства України та може бути оскаржена у порядку та строки, встановлені ст.186 Кодексу адміністративного судочинства України.




Суддя


В.І. Петрова

Дата підписання постанови 14.07.2006 р.






Джерело: ЄДРСР 223122
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку