open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
21/138-06


ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ


ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

РІШЕННЯ

22.06.06р.


Справа № 21/138-06

За позовом державного підприємства дослідного господарства „Дніпро” Інституту зернового господарства УААН, с.Дослідне, Дніпропетровський р-н, Дніпропетровська обл.

до відповідача дочірнього підприємства “Агрофірми „Победа” ВАТ „Томасівський райагрохім”, смт.Томаківка, Дніпропетровська обл.

про стягнення 34 320грн. 00коп.

Суддя: Алмазова І.В.


Представники:

від позивача – не з’явися.

від відповідача – не з’явися .


СУТЬ СПОРУ:


Позивач звернувся з позовом про стягнення з відповідача 34 320,00грн. збитків, в обґрунтування позовних вимог посилається на здійснення ним на підставі договору №26/3С від 26.03.2004р. поставки насіння ячменю та кукурудзи, вартість якого сплачена частково.

Представник відповідача у судовому засіданні для огляду надав відзив, за змістом якого наявність та розмір боргу не зазначені.

У судовому засіданні, за згодою представника відповідача, згідно ст. 85 ГПК України, було оголошено вступну і резолютивну частини рішення.

Справа, згідно ст. 75 ГПК України, розглядається за наявними у ній матеріалами.

Дослідивши матеріали справи, встановлено:

26.03.2004р. між державним підприємством дослідним господарством „Дніпро” Інституту зернового господарства УААН та дочірнім підприємством „Агрофірмою „Победа” ВАТ „Томаквський райагрохім” був укладений договір про впровадження сортів, гібридів, технологій вирощування с/г культур №26/3С, відповідно умов якого Підприємство (позивач) брав на себе зобов’язання забезпечити поставку насіння; гарантує їх посівні якості і видає відповідну документацію; проводить погрузку насіння в транспортний засіб Господарства (відповідача); розробляє технологічні проекти вирощування; проводить постійний контроль за станом посівів...(п.2.2). За п.2.3 якого відповідач –забезпечувати приймання, зберігання, виконує польові роботи згідно рекомендованих технологічних проектів; контролювати післязбиральну очистку вирощеного насіння до посівних кондицій; доставляти власним транспортом долю насіння, що належить позивачу на тік на його тік в строк до 01.10.2004р.

На виконання умов договору позивач поставив відповідачу насіння ячменю „Прерия” еліта та кукурудзи „Кросс 264 МСт”, „ДК 366 МВ” на загальну суму 46170,00грн., що підтверджено накладною від 27.03.2004р. №160 та довіреністю ЯЗН №708312 від 26.03.2004р. (копії в справі).

Згідно п.п.2.3, 3.1 даного договору сторонами узгоджено, що Господарство (відповідач) зобов’язаний доставляти власним транспортом долю насіння, що належить Підприємству (позивачу) розподіл одержаного насіння наступний: 50% - позивачу, 50% - відповідачу, від загальної кількості готового насіння. Взаєморозрахунок відповідач виконав частково.

В силу з ст. 193 ГК України суб’єкти господарювання та інші учасники господарських відносин повинні виконувати господарські зобов’язання належним чином відповідно до закону, інших правових актів, договору. Однак на час проведення судового засідання відповідач доказів здійснення оплати товару або проведення розрахунків з позивачем не надав. Враховуючи викладене, позовні вимоги про стягнення боргу підтверджені, підлягають задоволенню у сумі 34 320,00грн.

Витрати по справі, згідно зі ст. 49 ГПК України покладаються на відповідача.

На підставі викладеного і керуючись ст.49, ст.ст. 82-85, 117 Господарського процесуального кодексу України, суд -

В И Р І Ш И В :


- позов задовольнити;

- стягнути з дочірнього підприємства “Агрофірми „Победа” ВАТ „Томасівський райагрохім”, смт.Томаківка, Дніпропетровська обл. на користь державного підприємства дослідного господарства „Дніпро” Інституту зернового господарства УААН, с.Дослідне, Дніпропетровський р-н, Дніпропетровська обл. 34 320грн.00коп. –збитків, 343грн. 20коп. –витрат по сплаті державного мита, 118грн. 00коп. –витрат на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу;

- наказ видати після набрання рішенням законної сили.

Суддя І.В.Алмазова

Дата підписання рішення

“____”____________2006р.


Джерело: ЄДРСР 223027
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку