open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 201/3/12

ПОСТАНОВА

іменем України

11.01.2012 року м.Бар

Барський районний суд Вінницької області в складі: головуючої судді Єрмічової В.В.

з участю секретаря Лебедевіч Н.А.

з участю прокурора Слабого О.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м.Бар Вінницької області подання слідчого прокуратури Барського району Вінницької області про надання дозволу контрольно-ревізійному управлінню у Вінницькій області на проведення позапланової виїзної документальної ревізії,-

ВСТАНОВИВ:

В поданні до суду слідчий прокуратури Барського району Вінницької області вказав, що 20.12.2001 року рішенням загальних зборів акціонерів СВАТ «Подільське»(протокол №1) вирішено реформувати СВАТ «Подільське», а саме розпаювати землі господарства. Рішенням загальних зборів акціонерів СВАТ «Подільське»від 20.02.2002 року (протоколом №2) затверджено список пайовиків по розпаюванню землі в кількості 655 осіб.

Розпорядженням Барської райдержадміністрації «Про затвердження матеріалів горизонтальної зйомки та обмін земель, що підлягають поділу та створення резервного фонду на території Комаровецької сільської ради від 08.11.2005 року №476 затверджено загальну площу земель, що підлягають поділу - 1379,94 га, з них ріллі –895,67 га, багаторічних насаджень –484,27 га, та зобов’язано врахувати даний розподіл при виготовленні проекту приватизації земель СВАТ «Подільське»та розробці технічної документації із землеустрою щодо приватизації земель, організації території та складанню документів, що посвідчують право власності на земельні ділянки.

В зв’язку з цим по бухгалтерському обліку СВАТ «Подільське»багаторічні насадження мали бути зняті з обліку як основні засоби.

Згідно річного звіту за 2006 рік «Річна інформація емітента цінних паперів за 2006 рік»в розділі №2 (основні засоби) приміток до річної фінансової звітності (форма №5), який подано СВАТ «Подільське»до Вінницького територіального управління Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку, вказано багаторічні насадження залишковою вартістю 343,9 тис. гривень.

Згідно річних звітів СВАТ «Подільське»за 2007 - 2008 роки «Річна інформація емітента цінних паперів»в розділі №2 (основні засоби) приміток до річної фінансової звітності (форма №5) багаторічні насадження не зазначені.

07 травня 2008 року службові особи СВАТ «Подільське», акціонером якого являлось ТОВ «Пфаннер Агро», уклали договір № 1-я купівлі-продажу товарів з ТОВ «Комарівці», засновником якого являється ТОВ «Пфаннер Агро», згідно якого реалізували багаторічні насадження (плодові дерева яблуні на загальній площі 477,04 га оціночною вартістю 176757 гривень та плодові дерева черешні на площі 4,0 га вартістю 852 гривень) загальною вартістю 177609 гривень.

Таким чином, службові особи СВАТ «Подільське»с.Комарівці Барського району Вінницької області, перевищуючи службові повноваження, умисно, з корисливих спонукань, діючи в особистих інтересах та інтересах товариства з обмеженою відповідальністю «Комарівці»с.Комарівці Барського району Вінницької області, незаконно продали ТОВ «Комарівці»багаторічні насадження (плодові дерева яблуні на загальній площі 477,04 га оціночною вартістю 176757 гривень та плодові дерева черешні на площі 4,0 га вартістю 852 гривень) загальною вартістю 177609 гривень.

Своїми діями службові особи СВАТ «Подільське»спричинили тяжкі наслідки, які полягають в заподіянні матеріальних збитків власникам земельних часток (паїв) в загальній сумі 177609 гривень , що в 250 і більше разів більше неоподатковуваного мінімуму доходів громадян.

22.09.2011 року прокуратурою Барського району порушена кримінальна справа за фактом перевищення службових повноважень службовими особами СВАТ «Подільське»с.Комарівці Барського району за ознаками злочину передбаченого ч.3 ст.365 КК України.

Оскільки , для з`ясування питань, які цікавлять досудове слідство необхідні спеціальні знання, слідчий прокуратури просить суд постановити рішення, яким надати дозвіл на проведення перевірки законності фінансово-господарської діяльності ТОВ «Комарівці»с.Комарівці Барського району Вінницької області.

Розглянувши подання, дослідивши документи, які свідчать про виникнення підстав для проведення документальної ревізії, заслухавши пояснення ініціатора подання та думку прокурора, які наполягають на наданні дозволу на позапланову документальну ревізію, суд вважає можливим його задоволити.

Керуючись ст.66 КПК України і ст.7 ч.5 п.5 і ч. 7-8 Закону України „Про державну контрольно-ревізійну службу в Україні” від 1993 року, -

ПОСТАНОВИВ:

Надати дозвіл на проведення за дорученням прокуратури Барського району позапланової виїзної ревізії з метою перевірки законності фінансово-господарської діяльності товариства з обмеженою відповідальністю «Комарівці»с.Комарівці Барського району Вінницької області (адреса: с.Комарівці Барський район Вінницька область) Вінницької області) за період часу з 2007 року по теперішній час.

Проведення ревізії доручити працівникам Державної фінансової інспекції у Вінницькій області.

Позапланову ревізію необхідно провести в період часу з 16.01.2012 року по 26.01.2012 року.

Суддя :

          





Джерело: ЄДРСР 22255041
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку