open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА СЕВАСТОПОЛЯ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА СЕВАСТОПОЛЯ

ПОСТАНОВА

"02" листопада 2006 р. 10:50

справа № 20-3/326

Господарський суд міста Севастополя в складі:

судді Гоголя Ю.М.,

при секретарі: Зінченко Ю.В.,

прокурора відділу Прокуратури Гагрінського району м. Севастополя -Шульга А.М., посвідчення № 438 від 20.02.06,

представника Державної податкової інспекції у Гагарінському районі м. Севастополя -Чистякової В.В., довіреність № 21/10-011/2006 від 07.06.06,

СПД ОСОБА_1 -не з'явилась,

розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративну справу за позовом Прокурора Гагарінського району м. Севастополя в інтересах держави в особі Державної податкової інспекції у Ленінському районі м. Севастополя до Суб'єкта підприємницької діяльності ОСОБА_1 про стягнення 393,07 грн.,

в с т а н о в и в:

Прокурор Гагарінського району м. Севастополя звернувся у господарський суд в інтересах держави в особі Державної податкової інспекції у Ленінському районі м. Севастополя з позовом до Суб'єкта підприємницької діяльності ОСОБА_1 про стягнення 393,07 грн..

Ухвалою від 20.10.06 порушено провадження у справі, розгляд якої призначений на 02.11.2006.

Прокурор обґрунтовує свої вимоги тим, що відповідач в строки, встановлені податковим законодавством, не сплачує узгоджену суму податкового зобов'язаня.

Відповідач в судове засідання 02.11.2006 не з'явився, відзив на позовну заяву не надав, про час та місце судового засідання повідомлявся належним чином у встановленому порядку за адресами, вказаними у позовній заяві, свідоцтві про державну реєстрацію (арк.с. 3,7).

Оскільки відповідач був повідомлений про час і місце розгляду справи своєчасно, то в порядку статті 128 Кодексу адміністративного судочинства України суд вважає можливим розглянути справу у відсутності відповідача за наявними в справі матеріалами.

Розглянувши матеріали справи, заслухавши пояснення представника позивача та дослідивши інші докази в межах позовних вимог, суд дійшов висновку, що позовні вимоги слід задовольнити з таких підстав.

Суб'єкт підприємницької діяльності -фізична особа ОСОБА_1 зареєстрована Гагарінською районною Державною адміністрацією м. Севастополя 23.08.2002 року, про що зроблено запис в журналі обліку реєстрації за НОМЕР_1, і є на обліку в ДПІ Гагарінського району м. Севастополя як платник податків і зборів.

Суб'єкт підприємницької діяльності ОСОБА_1 зареєстрована за АДРЕСА_1.

Згідно п. 4 Указу Президента України „Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб'єктів малого підприємництва” в редакції від 28.06.1999 року № 746/99 для переходу на спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб'єкт малого підприємництва подає письмову заяву до органу державної податкової служби за місцем державної реєстрації. Заява подається не пізніше ніж за 15 днів до початку наступного звітного (податкового) періоду (кварталу) за умови сплати всіх установлених податків та обов'язкових платежів за попередній звітній (податковий) період. Рішення про перехід на спрощену систему оподаткування, обліку та звітності може бути прийняте не більше одного разу за календарний рік.

Відповідно до п. 2 вказаного Указу, у разі, коли платник єдиного податку здійснює підприємницьку діяльність з використанням найманої праці або за участю у підприємницькій діяльності членів його сім'ї, ставка єдиного податку збільшується на 50 відсотків за кожну особу.

16.12.2004 року СПД ОСОБА_1 до ДПІ у Гагарінському районі м. Севастополя була подана заява на право застосування спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності на 2005 рік.

23.12.2004 року ОСОБА_1 було видано свідоцтво НОМЕР_2 про сплату Єдиного податку в розмірі 400 грн..

Відповідно до п. 9 Порядку видачі свідоцтва про сплату Єдиного податку, затвердженого наказом Державної податкової адміністрації України від 29.10.1999 року № 599, зареєстровано в Минюстиції України 02.11.1999 року під № 752/4045 протягом року для платника єдиного податку встановлюються звітні періоди, що дорівнюють кварталу. Протягом 5 днів після закінчення звітного періоду платник єдиного податку подає звіт згідно з Додатком 3 до цього Порядку, який залишається у справи платника єдиного податку або надсилається поштою до органу державної податкової служби за місцем державної реєстрації його як суб'єкта підприємницької діяльності. При особистому поданні звіту датою подання вважається дата реєстрації його в органі державної податкової служби, а при надсиланні звіту поштою -дата відправки на штампі відділення зв'язку.

Відповідно до вказаного Порядку, якщо платник єдиного податку здійснює підприємницьку діяльність з використанням найманої праці, то на кожну особу, яка перебуває з ним у трудових відносинах, включаючи членів його сім'ї, платнику єдиного податку видається довідка про трудові відносини фізичної особи з платником єдиного податку (далі-Довідка) згідно з додатком 2 до цього Порядку.

У разі зменшення чисельності працівників протягом терміну дії отриманого Свідоцтва платник єдиного податку повинен повернути отримані Довідки.

Відповідачем був сплачений належним чином Єдиний податок за перший квартал 2005 року. За другий квартал 2005 року відповідач уплатив частину необхідної суми, а саме 1180 грн.. Нарахування за 3 та 4 квартали 2005 року за Єдиним податком -не сплачував. Таким чином, у відповідача склався податковий борг у сумі 393, 07 грн..

Згідно з п.п. 6.2.1, ст. 6 Закону України „Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами і державними цільовими фондами” у випадку, якщо платник податку не сплачує узгоджену суму податкового зобов'язання у встановлені строки, податковий орган направляє такому платнику податкові вимоги. П.п. 6.3.2, ст..6 вказаного закону передбачає, що у випадку, якщо у платника податку, якому була направлена перша податкова вимога, виникає новий податковий борг, друга податкова вимога повинна містити в собі суму консолідованого боргу. Так ,15.12.2004 року на адресу СПД ОСОБА_1 була направлена перша податкова вимога НОМЕР_3 (а.с. 12), 28.02.2006 року -друга податкова вимога за НОМЕР_4(а.с. 13)

Таким чином, сума заборгованості СПД ОСОБА_1 складає 393, 07 грн..

Відповідно до п. 11 ст. 10 Закону України „Про державну податкову службу України” органі державної податкової адміністрації подають до судів позови до підприємств, установ, організацій та громадян про визнання угод недійсними і стягнення в доход держави коштів, одержаних ними за такими угодами, а в інших випадках - коштів, одержаних без установлених законом підстав, а також про стягнення заборгованості перед бюджетом і державними цільовими фондами за рахунок їх майна.

Відповідно до п.п. 5.3.1. Закону України „Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами” платник податків зобов'язаний самостійно сплатити суму податкового зобов'язання, зазначену у поданій ним податковій декларації, протягом десяти календарних днів, наступних за останнім днем відповідного граничного строку, передбаченого підпунктом 4.1.4 пункту 4.1 статті 4 цього Закону для подання податкової декларації.

У разі коли відповідно до закону контролюючий орган самостійно визначає податкове зобов'язання платника податків за причинами, не пов'язаними із порушенням податкового законодавства, платник податків зобов'язаний сплатити нараховану суму податкового зобов'язання у строки, визначені у законі з відповідного податку, а за їх відсутності - протягом тридцяти календарних днів від дня отримання податкового повідомлення про таке нарахування.

При таких обставинах, позовні вимоги Прокурора Гагарінського району м. Севастополя підлягають задоволенню, сума заборгованості перед бюджетом в сумі 393, 07 грн. підлягає стягненню з СПД ОСОБА_1.

Враховуючи викладене, керуючись статтями 158-163 Кодексу адміністративного судочинства України №2747-ІV від 06.07.2005, суд

п о с т а н о в и в:

1. Адміністративній позов задовольнити частково.

2. Стягнути з Суб'єкта підприємницької діяльності ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1, ідентифікаційний код НОМЕР_5, р/р НОМЕР_6 в Севастопольський ФАКБ „Форум” МФО НОМЕР_7) до бюджету на р/р 33213805800006, код платежу 11010600, одержувач місцевий бюджет Гагарінського району в УДК в м. Севастополі, МФО 824509, суму заборгованості в розмірі 393, 07 грн.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку до Севастопольського апеляційного господарського суду через суд першої інстанції шляхом подачі в 10-денний строк з дня складання постанови в повному обсязі заяви про апеляційне оскарження і поданням після цього протягом 20 днів апеляційної скарги, з подачею її копії до апеляційної інстанції або в порядку частини п'ятої статті 186 Кодексу адміністративного судочинства України.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо таку заяву не було подано. Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана в строк, постанова набирає законної сили після закінчення цього строку.

Суддя Ю.М. Гоголь

Постанова складена та підписана

в порядку ч. 3 ст. 160 КАС України 06.11.06

РОЗСИЛКА :

1.Прокурору Гагарінського району м. Севастополя -м. Севастополь, вул.. П. Корчагіна, буд. 16

2.Прокурору м. Севастополя -м. Севастополь, вул. Павліченко, буд. 1

3.ДПІ в Гагарінському районі м. Севастополя -м. Севастополь, вул.. Пролетарська, буд.. 24.

4.СПД ОСОБА_1 -АДРЕСА_1

5.Справа.

6. Наряд.

Джерело: ЄДРСР 220921
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку