open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

83048, м.Донецьк, вул.Артема, 157, тел.381-88-46

Р І Ш Е Н Н Я

іменем України

26.09.06 р. Справа № 7/214пн

За позовом - ДПІ у м. Торезі

до відповідача - суб'єкта підприємницької діяльності - ОСОБА_1, м. Торез

про припинення підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця

Суддя господарського суду Донецької області Малашкевич С. А.

Розглянувши у відкритому судовому засіданні господарського суду за участю

Представників сторін:

від позивача - Волков Е.С. -гол.держ.под.інсп.юр.від.;

від відповідача - не з'явились;

ДПІ у м. Торезі звернулась до господарського суду з позовом про припинення підприємницької діяльності суб'єкта підприємницької діяльності ОСОБА_1, м. Торез, у зв'язку з неподанням податкової звітності більше року.

Відповідач відзив на позов не подав, у судове засідання не з'явився.

Відповідно до ст. 75 Господарського процесуального кодексу України справа розглядається за наявними в ній матеріалами.

Розглянувши матеріали справи, суд встановив.

Рішенням виконавчого комітету Торезької міської ради від 10.11.2000р. №НОМЕР_1 був зареєстрован як суб'єкт підприємницької діяльності - фізична особа ОСОБА_1, м. Торез, про що видане свідоцтво про державну реєстрацію №НОМЕР_2.

Як свідчить акт ДПІ у м. Торезі №НОМЕР_3 від 05.06.06р. відповідач не подає податкову звітність до податкового органу з ІV кварталу 2003р.

Згідно зі ст. 16 Закону України “Про оподаткування прибутку підприємств”, ст. 7 Закону України “Про податок на додану вартість”, ст. 9 Закону України “Про систему оподаткування”, п.п 4.1.4 п.4.1 ст.4 Закону України “Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами” суб'єкт підприємницької діяльності зобов'язаний подавати до державної податкової інспекції податкові декларації та бухгалтерські звіти у встановлені законом строки.

Відповідно до ст. 46 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців” неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності є підставою для постановлення судового рішення щодо припинення підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця.

Враховуючи викладене, вимоги ДПІ у м. Торезі про припинення підприємницької діяльності відповідача визнаються обґрунтованими та підлягають задоволенню.

Витрати по оплаті держмита та на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу, відповідно до ст. 49 ГПК України, підлягають віднесенню на відповідача.

Керуючись п. 2 ст. 46, п. 1 ст. 49 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців”, ст. ст. 22,33,43,49, 75,82-85 ГПК України, суд

ВИРІШИВ:

Позовні вимоги ДПІ у м. Торезі про припинення підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця ОСОБА_1, м. Торез, задовольнити.

Припинити підприємницьку діяльність фізичної особи - підприємця ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1., м. Торез.

Стягнути з суб'єкта підприємницької діяльності - фізичної особи ОСОБА_1, м. Торез (АДРЕСА_1, ІНН НОМЕР_2) у доход державного бюджету України держмито у сумі 85 грн.; на користь державного підприємства “Судовий інформаційний центр”, м. Київ, пр-т Перемоги, 44 (р/р 26002014180001 у ВАТ “Банк Універсальний” м. Львів, МФО 325707, ЄДРПОУ 30045370) витрати на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу у сумі 118 грн.

У день набрання рішенням законної сили направити його копію державному реєстратору за місцем реєстрації фізичної особи для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення.

Видати накази.

Суддя Малашкевич С.А.

Джерело: ЄДРСР 220741
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку