open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
33/95-108

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

ПРО ЗАЛИШЕННЯ ПОЗОВНОЇ ЗАЯВИ БЕЗ РУХУ


11.08.06 р. Справа № 33/95-108


Суддя господарського суду Донецької області Новікова Рита Георгієвна,розглянувши позовну заяву Прокурора Іллічевського району м. Маріуполя в інтересах держави в особі Територіального управління Державної інспекції з енергозбереження по Донецькій області м. Донецьк до Відкритого акціонерного товариства „Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча” м. Маріуполь про стягнення заборгованості по виплаті підвищеної плати за неефективне використання паливно-енергетичних ресурсів у сумі 8834грн.98коп.


ВСТАНОВИВ:

Прокурор Іллічевського району м. Маріуполя звернувся до господарського суду в інтересах держави в особі Територіального управління Державної інспекції з енергозбереження по Донецькій області м. Донецьк з позовною заявою №2047/41 від 13 липня 2006р. про стягнення з Відкритого акціонерного товариства „Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча” м. Маріуполь заборгованості по виплаті підвищеної плати за неефективне використання паливно-енергетичних ресурсів у сумі8834грн.98коп.

Розгляд вказаної позовної заяви підлягає розглядові в порядку, встановленому Кодексу адміністративного судочинства України. Згідно пункту 6 розділу VII Прикінцевих та перехідних положень Кодексу адміністративного судочинства України із змінами, внесеними Законом України „Про внесення змін до Кодексу адміністративного судочинства України” №2953-IV від 06 жовтня 2005р., до початку діяльності окружного адміністративного суду підвідомчий господарському суду Донецької області.


Пунктом 3 статті 106 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що до позовної заяви додаються її копії та копії всіх документів, що приєднуються до неї, відповідно до кількості відповідачів, документ про сплату судового збору, крім випадків, коли його не належить сплачувати. У порушення цих вимог до позовної заяви Прокурора Іллічевського району м. Маріуполя №2047/41 від 13 липня 2006р. не додані копії позовної заяви та долучених до позовної заяви документів для позивача та відповідача.

Підпунктом 6 пункту 1 статті 106, статтею 79 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що письмовими доказами, які повинні бути додані до позовної заяви є оригінали документів, що містять в собі відомості про обставини, які мають значення для справи. У порушення цих вимог до позовної заяви Прокурора Іллічевського району м. Маріуполя №2047/41 від 13 липня 2006р. додані копії усіх документів, зазначених як додаток до позовної заяви, а не оригінали.

Пунктом 4 статті 106 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що позовна заява підписується позивачем або його представником із зазначенням дати її підписання. У порушення вказаних вимог в позовній заяві Прокурора Іллічевського району м. Маріуполя №2047/41 від 13 липня 2006р. не зазначена дата підписання позовної заяви Прокурором Іллічевського району м. Маріуполя радником юстиції Козуб Г.


Таким чином, позовна заява Прокурора Іллічевського району м. Маріуполя №2047/41 від 13 липня 2006р. подана без дотримання вимог пунктів 1, 3, 4 статті 106, статті 79 Кодексу адміністративного судочинства України та підлягає залишенню без руху відповідно до пункту 1 статті 108 вказаного Кодексу.

Враховуючи викладене та керуючись статтями 13, 79, пунктами 1, 3, 4 статті 106, пунктами 1, 2, 5, 6 статті 108, статтями 160, 165, 185, пунктом 4 статті 186, пунктом 6 розділу VII Прикінцевих та перехідних положень Кодексу адміністративного судочинства України із змінами, внесеними Законом України „Про внесення змін до Кодексу адміністративного судочинства України” №2953-IV від 06 жовтня 2005р.-


УХВАЛИВ:

1. Позовну заяву Прокурора Іллічевського району м. Маріуполя в інтересах держави в особі Територіального управління Державної інспекції з енергозбереження по Донецькій області м. Донецьк №2047/41 від 13 липня 2006р. про стягнення з Відкритого акціонерного товариства „Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча” м. Маріуполь заборгованості по виплаті підвищеної плати за неефективне використання паливно-енергетичних ресурсів у сумі 8834грн.98коп залишити без руху.

2. Встановити заявнику – Прокурору Іллічевського району м. Маріуполя строк до 01 вересня 2006р. на усунення недоліків шляхом надання до господарського суду Донецької області:

- уточнення позовних вимог у відповідності до статей 17, 105 Кодексу адміністративного судочинства України;

- копії позовної заяви №2047/41 від 13 липня 2006р. та долучених до неї документів для позивача та відповідача;

- оригінали доданих до позовної заяви документів для огляду;

- зазначити дату підписання позовної заяви №2047/41 від 13 липня 2006р. Прокурором Іллічевського району м. Маріуполя радником юстиції Козуб Г.

Якщо прокурор здійснить усунення недоліків позовної заяви у строк, встановлений судом, позовна заява вважатиметься поданою у день первинного її подання до суду.

3. Залишення позовної заяви без руху не позбавляють права повторного звернення до суду в порядку, встановленому законом.

4. Ухвала про залишення позовної заяви без руху може бути оскаржена особою, яка подала позовну заяву, в апеляційному порядку шляхом подання через суд першої інстанції заяви про апеляційне оскарження ухвали протягом п’яти днів з дня отримання сторонами копії ухвали. Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом десяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

5. Ухвала суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, встановленого Кодексом адміністративного судочинства України, якщо таку заяву не було подано. Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана в строк, встановлений цим Кодексом, ухвала суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення цього строку.




Суддя Новікова Р.Г.

Надруковано 5 примірників: 1 – позивачу; 1 – відповідачу; 1 – до справи, 2 – прокуратурі

Джерело: ЄДРСР 219605
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку