open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Справа № 20/422
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-Б тел.230-31-34

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

№ 20/422

09.08.06

За позовом Державної податкової інспекції у Деснянську районі м. Києва

до Суб'єкта підприємницької діяльності-фізичної особи ОСОБА_1

ОСОБА_1

третя особа Державна адміністрація у Деснянському районі м. Києва

про припинення підприємницької діяльності

Суддя Палій В.В.

Представники:

від позивача Рибальченко Н.В.- ст. держ. податк. інспектор, (дов. від 14.07.2006р.)

від відповідача не з'явився

від третьої особи не з'явився

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Позивач звернувся до суду з позовом про припинення державної реєстрації особи відповідача. Позовні вимоги мотивовані тим, що відповідач не подає протягом року до органів державної податкової служби податкових декларацій; документів фінансової звітності відповідно до закону та відсутній за юридичною адресою.

Відповідач відзив на позовну заяву не надав, вимог суду, викладених в ухвалі про порушення провадження у справі, не виконав, у судове засідання представник відповідача не з'явився.

Особи, які беруть участь у розгляді справи, вважаються повідомленими про час і місце її розгляду судом, якщо ухвалу про порушення провадження у справі надіслано за поштовою адресою, зазначеною в позовній заяві (див. Роз'яснення Президії ВАСУ від 18.09.97р. № 02-5/289 "Про деякі питання практики застосування Господарського процесуального кодексу України").

Відповідно до ст. 75 Господарського процесуального кодексу України справа розглядається за наявними в ній матеріалами.

Дослідивши матеріали справи, заслухавши пояснення представника позивача, який підтримав свої позовні вимоги, суд, -

ВСТАНОВИВ:

Суб'єкт підприємницької діяльності-фізична особа ОСОБА_1 зареєстрований Ватутінською районною у м. Києві державною адміністрацією 03.03.1999р, ідентифікаційний номер НОМЕР_1, за адресою: м. Київ, АДРЕСА_1

Відповідач звіти, податкові декларації про фінансово-господарську діяльність до органів державної податкової служби протягом року не надає, що підтверджується довідкою ДПІ (у матеріалах справи).

Виходячи з п. 2 ст. 9 Закону України “Про систему оподаткування” від 25.06.91р. № 1251-ХІІ платники податків і зборів (обов'язкових платежів) зобов'язані подавати до державних податкових органів та інших державних органів відповідно до законів декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (обов'язкових платежів).

Згідно ст. 247 Господарського кодексу України -у разі здійснення суб'єктом господарювання діяльності, що суперечить закону чи установчим документам, до нього може бути застосовано адміністративно-господарську санкцію у вигляді скасування державної реєстрації цього суб'єкта та його ліквідації.

Відповідно до вимог ст. 46 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців” підставами для постановлення судового рішення щодо припинення підприємницької діяльності фізичної особи-підприємця, зокрема, є: неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій; документів фінансової звітності відповідно до Закону.

Відповідно до ст. 33 Господарського процессуального кодексу України кожна сторона повинна довести обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог чи заперечень. Відповідач доказів на спростування обставин, повідомлених позивачем, не надав.

За наведених обставин позовні вимоги визнаються обгрунтованими і такими, що підлягають задоволенню.

Державне мито і судові витрати на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу відповідно до ст. 49 Господарського процесуального кодексу України підлягають стягненню з відповідача.

Враховуючи викладене, керуючись ст. 38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців”, ст. 9 Закону України “Про систему оподаткування”, ст.ст. 58, 59, 247 Господарського кодексу України, ст.ст. 33, 49, 75, 82-85 Господарського процесуального кодексу України, суд

В И Р І Ш И В:

Позов Державної податкової інспекції у Деснянському районі м. Києва задовольнити.

Припинити державну реєстрацію Суб'єкта підприємницької діяльності-фізичної особи ОСОБА_1 ОСОБА_1 (м. Київ, АДРЕСА_1, ідентифікаційний код НОМЕР_1, ІНФОРМАЦІЯ_1 народження).

Стягнути з Суб'єкта підприємницької діяльності-фізичної особи ОСОБА_1 ОСОБА_1 (м. Київ, АДРЕСА_1, ідентифікаційний код НОМЕР_1, ІНФОРМАЦІЯ_1 народження), з будь-якого рахунку, виявленого державним виконавцем під час виконання судового рішення, в доход державного бюджету України 85 (вісімдесят п'ять) гривень державного мита.

Стягнути з Суб'єкта підприємницької діяльності-фізичної особи ОСОБА_1 ОСОБА_1 (м. Київ, АДРЕСА_1, ідентифікаційний код НОМЕР_1, ІНФОРМАЦІЯ_1 народження), з будь-якого рахунку, виявленого державним виконавцем під час виконання судового рішення, на користь Державного підприємства “Судовий інформаційний центр” (м. Київ, вул. Липська, 18/5, рахунок № 26002014180001 у ВАТ “Банк ”Універсальний” м. Львів, МФО 325707, код 30045370) 118 (сто вісімнадцять) гривень витрат на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу.

Зобов'язати державного реєстратора внести до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення, провести державну реєстрацію припинення суб'єкта підприємницької діяльності-фізичної особи.

Після набрання рішенням законної сили видати накази.

Рішення надіслати сторонам та державному реєстратору Деснянського району міста Києва.

Рішення набирає законної сили після закінчення десятиденного строку з дня його прийняття.

Суддя В.В.Палій

Джерело: ЄДРСР 219502
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку