open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
12/4636

ВИЩИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД УКРАЇНИ


УХВАЛА

30 жовтня 2006 р.

№ 12/4636

Вищий господарський суду України у складі колегії суддів:

головуючого Невдашенко Л.П.

суддів Михайлюка М.В.

Дунаєвської Н.Г.


розглянувши касаційну скаргу

Товариства з обмеженою відповідальністю “Електронні системи”, м. Хмельницький


на ухвалу

08.09.2006

Житомирського апеляційного господарського суду


у справі

господарського суду


№ 12/4636

Хмельницької області


за позовом

Відкритого акціонерного товариства “Укртелеком” в особі Хмельницької філії, м. Хмельницький


до




Товариства з обмеженою відповідальністю “Електронні системи”, м. Хмельницький


про


визнання договору відчуження майна № 66 від 04.05.98 р. недійсним, зобов'язання Хмельницького БТІ скасувати державну реєстрацію права власності квартири № 48 по вул. Кам’янецька, 54 в м. Хмельницькому за ТОВ “Електронні системи”


ВСТАНОВИВ:


Подана касаційна скарга не відповідає вимогам розділу ХІІ1 Господарського процесуального кодексу України з таких підстав.


Товариство з обмеженою відповідальністю “Електронні системи” звернулося з касаційною скаргою на ухвалу від 08.09.2006 Житомирського апеляційного господарського суду.


Зазначеною ухвалою відмовлено Товариству з обмеженою відповідальністю “Електронні системи” у прийнятті апеляційної скарги, оскільки ухвала про порушення провадження не підлягає оскарженню.


У касаційній скарзі заявник посилається на те, що при винесенні ухвали апеляційним судом порушено норми процесуального права.


Відповідно до ст. 64 Господарського процесуального кодексу України суддя, прийнявши позовну заяву, не пізніше п’яти днів з дня її надходження виносить і надсилає сторонам, ухвалу про порушення провадження у справі, в якій вказується про прийняття позовної заяви, призначення справи до розгляду в засіданні господарського суду, про час та місце його проведення, необхідні дії щодо підготовки справи до розгляду в засіданні.


Згідно ст. 11113 Господарського процесуального кодексу України ухвали місцевого або апеляційного господарського суду можуть бути оскаржені у касаційному порядку у випадках, передбачених цим Кодексом та Законом України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.


Оскарженню підлягають тільки ті ухвали, про оскарження яких прямо зазначено в Господарському процесуальному кодексу України або в Законі України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.


Стаття 64 Господарського процесуального кодексу України не містить прямої вказівки на те, що ухвала про порушення провадження у справі підлягає оскарженню.


Крім того, звертаємо увагу на те, що подання сторонами у справі апеляційних і касаційних скарг на ухвали господарського суду, які не можуть бути оскаржені ні в апеляційному, ані в касаційному порядку, як правило спрямовані на затягування судового процесу у зв'язку з пересиланням матеріалів справи до суду вищого рівня і є порушенням приписів статті 22 Господарського процесуального кодексу України, зокрема, стосовно обов’язку сторін добросовісно користуватися належними їм процесуальними правами, виявляти взаємну повагу до прав і охоронюваних законом інтересів другої сторони.


Зважаючи на те, що касаційна скарга не відповідає вимогам Господарського процесуального кодексу України, скарга не дає підстав для перегляду ухвали Житомирського апеляційного господарського суду в касаційному порядку і підлягає поверненню.


Керуючись ст.ст. 86, 111, 11113 Господарського процесуального кодексу України, Вищий господарський суд України


УХВАЛИВ:


Відмовити Товариству з обмеженою відповідальністю “Електронні системи” у прийнятті касаційної скарги на ухвалу Житомирського апеляційного господарського суду від 08.09.2006 у справі № 12/4636.


Касаційну скаргу повернути скаржнику, а справу господарському суду Хмельницької області.




Головуючий, суддя Л.Невдашенко


Судді М.Михайлюк

Н.Дунаєвська





Джерело: ЄДРСР 219142
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку