open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
43/361

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А


01.11.06 р. Справа № 43/361


за позовом: Кіровського міжрайонного прокурора м. Кіровське в інтересах держави в особі Міністерства палива та енергетики в інтересах Державного підприємства Управління по профілактиці, гасінню породних відвалів та рекультивації земель м. Кіровське


до відповідача: Державного підприємства “Шахтарськантрацит” м.Шахтарськ


про заміну сторони у виконавчому провадженні

Господарський суд Донецької області у складі судді Зубченко І.В.

При секретарі судового засідання Мошнік О. Г.

Представники:

від прокурора: Лисенко С.І. за посв. № 1348

від позивача: Антошина Г.В. за дов. .№ 9-14-01/218від 31.10.2003р.

від відповідача: Тігієва А.І. за дов. № 8 від 24.02.2006р.

від ДВС У Шахтарському районі: представник не з’явився

В судовому засіданні брали участь:

Рішенням господарського суду від 17.12.2003р. у справі 43/361 позовні вимоги Кіровського міжрайонного прокурора м.Кіровське в інтересах держави в особі Міністерства палива та енергетики в інтересах Державного підприємства Управління по профілактиці, гасінню породних відвалів та рекультивації земель м.Кіровське до відповідача Державного підприємства “Шахтарськантрацит” м.Шахтарськ про стягнення заборгованості за угодою в сумі 519 418 грн. 38 коп., були задоволені в повному обсязі.

29.12.2003р. на виконання вказаного рішення господарським судом було видано відповідні накази.

23.10.2006р. до господарського суду Донецької області надійшло подання Державної виконавчої служби у Шахтарському районі №29459 від 13.10.2006р. про заміну відповідача – Державного підприємства “Шахтарськантрацит”м.Шахтарськ його правонаступником – Державним підприємством “Шахтоуправління “Зуєвське” м.Жданівка.

В обгрунтування свого подання про заміну відповідача по справі № 43/361 його правонаступником заявник посилається на Наказ № 145 від 18.03.2004р. Міністерства палива та енергетики “Про реорганізацію ДП “Шахтарськантрацит”, розподільчий баланс станом на 30.04.2004р. з розшифровкою.


Розглянувши вказану заяву, господарський суд встановив наступне:

Згідно з приписами ст.25 Господарського процесуального кодексу України в разі вибуття однієї з сторін у спірному або встановленому рішенням господарського суду правовідношенні внаслідок реорганізації підприємства чи організації господарський суд здійснює заміну цієї сторони її правонаступником, вказуючи про це в рішенні або ухвалі.

Згідно із ст.104 Цивільного кодексу України в результаті передання всього свого майна, прав та обов’язків іншим юридичним особам – правонаступникам (злиття, приєднання, поділу, перетворення) юридична особа припиняється.

За приписом ст.33 Господарського процесуального кодексу України кожна сторона повинна довести обставини, на які вона посилається в обгрунтування своїх вимог або заперечень.

Як встановлене судом, згідно Наказу № 145 від 18.03.2004р. Міністерства палива та енергетики “Про реорганізацію ДП “Шахтарськантрацит”, Державне підприємство “Шахтарськантрацит” було реорганізовано шляхом виділення з його складу Відособленого підрозділу “Шахтоуправління” Зуєвське” та створення на його базі юридичної особи Державного підприємства “Шахтоуправління” Зуєвське”.

При цьому, за змістом ст.107 Цивільного кодексу України у разі злиття, приєднання або перетворення юридичної особи складається відповідний передатний акт, а у разі поділу юридичної особи - розподільчий баланс.

Таким чином, належним доказом припинення юридичної особи та передання прав та обов’язків останньої правонаступнику, є перш за все, передатний акт або розподільчий баланс.

Заявник надав копію передатного балансу станом на 30.04.2004р. з розшифровокою, як доказ переходу майнових прав та обовязків.

Прокурор та позивач проти заміни сторони у виконавчому провадженні не заперечують.

Згідно відзиву на заяву бн та дати, відповідач проти заміни сторони у виконавчому провадженні не заперечує.


За таких обставин, враховуючи викладене, суд вважає можливим задовольнити подання Державної виконавчої служби у Шахтарському районі № 29459 від 13.10.2006р. про заміну відповідача – Державного підприємства “Шахтарськантрацит” м.Шахтарськ його правонаступником – Державним підприємством “Шахтоуправління “Зуєвське” м.Жданівка.


Керуючись ст.ст.25, 86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд,-


У Х В А Л И В :


Задовольнити подання Державної виконавчої служби у Шахтарському районі № 29459 від 13.10.2006р. про заміну відповідача – Державного підприємства “Шахтарськантрацит” м.Шахтарськ його правонаступником – Державним підприємством “Шахтоуправління “Зуєвське” м.Жданівка.


Замінити відповідача по справі № 43/361 Державне підприємство “Шахтарськантрацит” м.Шахтарськ його правонаступником, Державним підприємством “Шахтоуправління “Зуєвське” м.Жданівка (86391, Донецька обл., м.Жданівка; код ЄДРПОУ 26416494).


Суддя Зубченко І.В.


Джерело: ЄДРСР 218693
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку