open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
Справа № 560
Моніторити
Судовий наказ /09.11.2010/ Веселівський районний суд Запорізької областіВеселівський районний суд Запорізької області Рішення /26.10.2010/ Коропський районний суд Чернігівської області Ухвала суду /26.08.2010/ Коропський районний суд Чернігівської області Вирок /26.08.2010/ Коропський районний суд Чернігівської області Постанова /25.08.2010/ Коропський районний суд Чернігівської області Рішення /03.08.2010/ Веселівський районний суд Запорізької областіВеселівський районний суд Запорізької області Ухвала суду /08.04.2010/ Апеляційний суд Харківської області Постанова /23.03.2010/ Апеляційний суд міста Києва Ухвала суду /24.06.2009/ Апеляційний суд Полтавської області Постанова /22.05.2009/ Камінь-Каширський районний суд Волинської областіКамінь-Каширський районний суд Волинської області Постанова /22.05.2009/ Камінь-Каширський районний суд Волинської областіКамінь-Каширський районний суд Волинської області Ухвала суду /17.02.2009/ Господарський суд Івано-Франківської області Постанова /21.09.2006/ Апеляційний суд Закарпатської областіАпеляційний суд Закарпатської області Постанова /06.09.2006/ Апеляційний суд Закарпатської областіАпеляційний суд Закарпатської області
emblem
Справа № 560
Вирок /23.01.2018/ Верховний Суд Судовий наказ /09.11.2010/ Веселівський районний суд Запорізької областіВеселівський районний суд Запорізької області Рішення /26.10.2010/ Коропський районний суд Чернігівської області Ухвала суду /26.08.2010/ Коропський районний суд Чернігівської області Вирок /26.08.2010/ Коропський районний суд Чернігівської області Постанова /25.08.2010/ Коропський районний суд Чернігівської області Рішення /03.08.2010/ Веселівський районний суд Запорізької областіВеселівський районний суд Запорізької області Ухвала суду /08.04.2010/ Апеляційний суд Харківської області Постанова /23.03.2010/ Апеляційний суд міста Києва Ухвала суду /24.06.2009/ Апеляційний суд Полтавської області Постанова /22.05.2009/ Камінь-Каширський районний суд Волинської областіКамінь-Каширський районний суд Волинської області Постанова /22.05.2009/ Камінь-Каширський районний суд Волинської областіКамінь-Каширський районний суд Волинської області Ухвала суду /17.02.2009/ Господарський суд Івано-Франківської області Постанова /21.09.2006/ Апеляційний суд Закарпатської областіАпеляційний суд Закарпатської області Постанова /06.09.2006/ Апеляційний суд Закарпатської областіАпеляційний суд Закарпатської області
АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21 вересня 2006 року м. Ужгород

Апеляційний суд Закарпатської області в складі:

головуючого - судді - Стана І.В., суддів - Машкаринця М.М., Симаченко Л.І., за участю прокурора -Кураха Ю.М., розглянув у відкритому судовому засіданні кримінальну справу за апеляцією, яку подав помічник прокурора Іршавського району на постанову Іршавського районного суду від 06 липня 2006 року і якою кримінальна справа про обвинувачення

ОСОБА_1, уродженця та мешканця АДРЕСА_1, українця, гр. України, з середньою освітою, не одруженого, не працював, не судимого, за ч. 1 ст. 122 КК України провадженням закрита в зв'язку з примиренням обвинуваченого з потерпілим.

Запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд щодо ОСОБА_1 скасовано. Згідно постанови, ОСОБА_1 визнаний винуватим у вчиненні злочину при таких обставинах.

06 травня 2006 року приблизно о 01-й годині ОСОБА_1, у стані алкогольного сп'яніння, знаходячись у приміщенні кафе-бару «Антоніна», що розташований по АДРЕСА_2, під час сварки, на ґрунті особистих неприязних відносин наніс спочатку один удар долонею правої руки по обличчю потерпілому ОСОБА_2., а потім два удари кулаком по голові. Одержавши удари потерпілий ОСОБА_2. упав на землю, де ОСОБА_1 почав наносити йому удари руками по голові та обличчю, а також схопив рукою за горло і вдарив його головою об бетонний бордюр, а після того як останній почав підніматись удар ногою по правій руці. Унаслідок нанесених ударів потерпілому ОСОБА_2. заподіяно середньої тяжкості тілесні ушкодження.

У постанові суду вказано про те, що ОСОБА_1 повністю ви знав вину у вчиненому, розкаявся, судиться вперше, виключно позитивно характеризується, учинив злочин, передбачений ст. 122 ч.1 КК України, потерпілий ОСОБА_2. не має до нього претензій і вони примирились, про що свідчить заява останнього, а тому ОСОБА_1 підлягає звільненню від кримінальної відповідальності в зв'язку з примиренням з потерпілим.

Помічник прокурора Іршавського району в апеляції на постанову про закриття щодо ОСОБА_1 провадження в справі вказує про те, що постанова суду є незаконною, оскільки суд першої інстанції при прийнятті рішення допустив неправильне застосування кримінального закону.

Просить постанову суду скасувати, а справу направити на новий судовий розгляд в іншому складі.

Справа: № 560

Категорія: 11

Головуючий у суді першої інстанції Кавка І.І.

Доповідач: Стан І.В.

Заслухавши доповідь судді про суть постанови, повідомлення про те, ким і в якому обсязі вона оскаржена,, пояснення прокурора, який підтримав доводи апеляції помічника прокурора Іршавського району й просив постанову суду першої інстанції щодо ОСОБА_1 скасувати, перевіривши матеріали справи та обговоривши доводи апеляції, колегія суддів вважає, що постанова суду підлягає до скасування з таких підстав.

Доводи апеляції помічника прокурора Іршавського району про те, що суд першої інстанції при прийнятті рішення допустив неправильне застосування кримінального закону підлягають задоволенню.

Так, у відповідності до вимог ст. 12 КК України вчинений ОСОБА_1 злочин відноситься до злочинів середньої тяжкості, а у відповідності до вимог ст. 46 КК України від кримінальної відповідальності в зв'язку з примиренням із потерпілим може бути звільнена особа, яка вчинила уперше невеликої тяжкості злочин, відшкодувала завдані нею збитки або усунула заподіяну шкоду.

З постанови про пред'явлення ОСОБА_1 обвинувачення вбачається, що вчинений ним злочин відноситься до злочинів середньої тяжкості, тому, колегія суддів вважає, що у відповідності до вимог ст. 46 КК України суд не вправі був звільнити ОСОБА_1 від кримінальної відповідальності в зв'язку з примиренням із потерпілим.

Окрім цього, з кримінальної справи також вбачається, що в ній відсутні будь-які дані про те, що ОСОБА_1 відшкодував потерпілому ОСОБА_2. завдані ним збитки або усунув заподіяну шкоду.

Вищевказані порушення вимог кримінального закону привели до постановления судом першої інстанції незаконної постанови, перешкодили с уду першої інстанції повно, всебічно та об'єктивно дослідити наявні в справі докази й постановити законне та обґрунтоване рішення, а тому колегія суддів вважає ці порушення вимог кримінально - процесуального закону істотними і такими, що у відповідності до вимог ст. ст. 368, 370 КПК України тягнуть скасування постанови про закриття щодо ОСОБА_1 провадження в справі.

При новому розгляді справи необхідно ретельно перевірити наявні в справі докази, в тому числі в частині пред'явленого ОСОБА_1 обвинувачення за ч. 1 ст. 122 КК України, дати їм належну оцінку і, в залежності від здобутого, прийняти рішення по суті пред'явленого йому обвинувачення.

Враховуючи тяжкість злочину, у вчиненні якого ОСОБА_1. пред'явлено обвинувачення, запобіжний захід щодо нього залишити попередній - підписка про невиїзд.

Керуючись ст. ст. 365, 366 КПК України, апеляційний суд, -

УХВАЛИВ:

Апеляцію, яку подав помічник прокурора Іршавського району - задовольнити.

Постанову Іршавського районного суду від 06 липня 2006 року про закриття кримінальної справи і звільнення ОСОБА_1 від кримінальної відповідальності в зв'язку з примиренням із потерпілим скасувати, а кримінальну справу направити на новий судовий розгляд до цього ж суду в іншому складі.

Запобіжний захід щодо ОСОБА_1 залишити попередній - підписка про невиїзд.

Джерело: ЄДРСР 217911
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку