open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
УХВАЛА

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

2006 року вересня місяця 04 дня колегія суддів судової палати у цивільних справах Апеляційного суду Автономної Республіки Крим у складі:

головуючого, судді Яковенко Л.Г.

Суддів: Синельщікової О.В., Куриленка О.С. з участю секретаря Бахтагарєєвої М.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Сімферополі адміністративну справу за заявою прокурора про скасування рішення 22-ої сесії 4 скликання Чорноморської селищної ради №1576 від 10 березня 2005 року „Про дачу дозволу на підготовку матеріалів попереднього узгодження міста розташування та розміру земельної ділянки для будівництва та обслуговування жилого будинку та господарських будівель ОСОБА_1 вАДРЕСА_1"

за апеляційною скаргою прокурора Чорноморського району АР Крим на постанову Чорноморського районного суду Автономної Республіки Крим від 15.11.2005року,-

ВСТАНОВИЛА:

Постановою Чорноморського районного суду Автономної Республіки Крим від 15.11.2005 року у задоволенні заяви прокурора про скасування рішення 22-ої сесії 4 скликання Чорноморської селищної ради №1576 від 10 березня 2005 року „Про дачу дозволу на підготовку матеріалів попереднього узгодження міста розташування та розміру земельної ділянки для будівництва та обслуговування жилого будинку та господарських будівель ОСОБА_1 в АДРЕСА_1" відмовлено.

В апеляційній скарзі Прокурор Чорноморського району просить вказану постанову скасувати та справу направити до суду першої інстанції на новий розгляд. Вважає, що висновки суду не відповідають дійсним обставинам справи, постанова являється незаконною та необгрунтовано, прийнята з порушенням норм матеріального та процесуального права.

Заслухавши суддю-доповідача, вислухавши пояснення прокурора, яка підтримала доводи апеляційної скарги, представників Чорноморської селищної ради, дослідивши матеріали справи, колегія суддів дійшла висновку, що апеляційна скарга задоволенню не підлягає з таких підстав.

22-ою сесією 4-го скликання Чорноморської селищної ради 10 березня 2005 року було прийнято рішення „Про дачу дозволу на підготовку матеріалів попереднього узгодження міста розташування та розміру земельної ділянки для

Справа № 22- 4489/2006 р. Головуючий

в першій інстанції Бондаренко А. А.

Доповідач Яковенко Л.Г.

будівництва та обслуговування жилого будинку та господарських будівель ОСОБА_1 вАДРЕСА_1".

Постановою Верховної Ради Автономної Республіки Крим від 18.09.2002 року („1 п.11) рекомендовано районним, міським, селищним, міським радам при вирішенні питань планування та забудівлі земельних ділянок керуватися РПЗ, згідно якому забудовники повинні звернутися з заявою про дозвіл на підготовку матеріалів попереднього узгодження міста розташування та розміру земельної ділянки.

Відповідно до ст. 118 ЗК України громадяни, зацікавлені в одержанні безоплатно у власність земельної ділянки із земель державної або комунальної власності для будівництва або обслуговування жилого будинку ... подають заяву до відповідної районного, сільської, селищної, міської ради за місцезнаходженням земельної ділянки.

Відповідна місцева державна адміністрація, або сільська, селищна, міська рада розглядає заяву і в разі згоди на передачу земельної ділянки у власність надає дозвіл на розробку проекту її відведення, що було і зроблено відповідачем.

Проект відведення земельної ділянки погоджується з органами по земельних ресурсах, природоохранним та санітарно-епідеологічним органами, органами архітектури і охорони культурної спадщини та подається на розгляд відповідних місцевої, державної адміністрації, або органу місцевого самоврядування.

Згідно зі ст.39 ЗК України використання земель житлової та громадської забудови здійснюється відповідно до генерального плану населеного пункту, іншої містобудівної документації, плану земельно-господарського устрою з дотриманням державних стандартів та норм, регіональних та місцевих правил забудови.

Як вбачається з акту вибору та обстеження земельної ділянки в натурі від 02.08.2004 року ніяких перешкод у складанні проектної документації не встановлено.

При ухваленні оскарженого рішення сесія Чорноморської селищної ради керувалась, крім того, Висновками директора Республіканського історико-археологічного заповідника (Калос-Лімен) та начальника західно-Кримської експедиції КФ ІА НАУ від 12.09.2001 року №115 про те, що на території земель по вул.Фрунзе ніяких будівель археологічного значення не виявлено, ніяких перешкод у узгодженні про видачу земельних ділянок не існує. Республіканський історико-археологічний заповідник на час прийняття рішення ніяких документів на право користування земельною ділянкою по античним заповідникам не мав, встановлення меж на місцевості не проводилось.

Колегія суддів погоджується з доводами представників відповідача про те, що дача згоди на підготовку матеріалів попереднього узгодження не є рішенням про виділення земельної ділянки. В тому разі, якщо погоджувальні органи не дадуть своєї згідно на виділення земельної ділянки, Рада буде позбавлена можливості виносити таке рішення.

Перешкод для винесення рішення, яке в даний час оскаржується прокурором, сесія Чорноморської селищної ради не мала.

Справа № 22- 4489/2006 р. Головуючий

в першій інстанції Бондаренко А. А.

Доповідач Яковенко Л.Г.

Постанова суду являється законною та обґрунтованою, підстав для її скасування не вбачається.

Керуючись ст.ст. 195, 196, 198, 200, 206 Кодексу адміністративного судочинства України, колегія суддів судової палати у цивільних справах, -

УХВАЛИЛА:

Апеляційну скаргу Прокурора Чорноморського району АР Крим відхилити.

Постанову Чорноморського районного суду Автономної Республіки Крим від 15.11.2005 року залишити без змін.

Ухвала апеляційного суду набирає законної сили з моменту її проголошення, її може бути оскаржено протягом одного місяця безпосередньо до суду касаційної інстанції.

Справа № 22- 4489/2006 р. Головуючий

в першій інстанції Бондаренко А.А.

Доповідач Яковенко Л.Г.

Джерело: ЄДРСР 217872
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку