open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Справа № 22ц-1549\2006 p

Справа № 22ц-1549\2006 p.

Головуючий у 1-й інстанції: Зарічна Л.А. Доповідач: Нечасний Л.А.

УХВАЛА ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27 вересня 2006 року місто Чернігів

Апеляційний суд Чернігівської області у складі:

головуючого - судді Позігуна М.І..,

суддів - Нечасного Л.А., Мельниченка Ю.В.,

при секретарі - Гавриленко Ю.В.,

з участю представника Лубенської державної податкової інспекції

розглянув у відкритому судовому засіданні в м. Чернігові цивільну справу за апеляційною скаргою Лубенської об'єднаної державної податкової інспекції ДПА України на ухвалу судді Прилуцького міськрайонного суду від 31 липня 2006 року по цивільній справі за позовом Лубенської ОДІ до ТОВ „Місячне сяйво" та ОСОБА_1, третьої особи Солом"янської районної державної адміністрації у м. Києві про визнання недійсними установчих документів, -

встановив:

Даною апеляційною скаргою оскаржується ухвала судді Прилуцького міськрайонного суду від 31.07.2006 p., якою відмовлено у прийнятті даної позовної заяви.

Мотиви відмови у прийнятті позовної заяви ґрунтуються на тому, що відповідачка ОСОБА_1 не проживає за місцем реєстрації, адресу за якою вказав позивач і дійсне її місце проживання не відоме.

В апеляційній скарзі ставить питання про скасування вказаної ухвали та передачі справи для розгляду Прилуцьким міськрайонним судом.

Апеляційні доводи мотивує тим, що повторне звернення до суду з даним позовом за належною підсудністю неможливе, оскільки висновок про непідсудність справи Солом"нського районного суду м. Києва вже викладений в ухвалі від 30.01.2006 p., аналогічну ухвалу виніс і Святошинський районний суд м. Києва, а згідно ч.1 ст. 117 ЦПК України „спори між судами про підсудність не допускаються", тому позивач змушений був звертатись до Прилуцького міськрайонного суду за місцем реєстрації ОСОБА_1 згідно паспортних даних.

Заслухавши доповідача, представника апелюючої сторони, дослідивши матеріали справи та обговоривши апеляційні доводи, апеляційний суд вважає, що апеляційна скарга підлягає задоволенню, а ухвала судді скасуванню з направленням матеріалів позовної заяви для розгляду Прилуцьким міськрайонним судом з наступних підстав.

Відповідач ОСОБА_1, на підставі паспортних даних якої було засноване і зареєстроване ТОВ „Місячне сяйво" , значиться за АДРЕСА_1, тому у позивача не було іншого шляху для вирішення в судовому порядку питання про недійсність установчих документів, створеного товариства, ніж звернення за належною підсудністю до Прилуцького міськрайсуду.

Довідка Линовицької селищної ради від 20.07.2006 р. про те, що ОСОБА_1 зареєстрована за вказаною адресою але фактично в селищі не проживає, в даному випадку визначального значення мати не може.

Тому апеляційний суд вважає, що цей позов повинен бути розглянутим Прилуцьким міськрайонним судом.

Керуючись ст.ст. 307 п.4, 312, 313, 314 Цивільного процесуального кодексу України, апеляційний суд

ухвалив:

Апеляційну скаргу Лубенської об"єднаної державної податкової інспекції задовольнити.

Ухвалу судді Прилуцького міськрайонного суду від 31 липня 2006 року скасувати.

Матеріали позовної заяви направити до того ж суду для вирішення питання про її прийняття.

Ухвала набуває чинності з моменту проголошення і може бути оскаржена у касаційному порядку до Верховного Суду України протягом двох місяця.

Джерело: ЄДРСР 216973
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку