open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

83048, м.Донецьк, вул.Артема, 157, тел.381-88-46

Р І Ш Е Н Н Я

іменем України

26.10.06 р. Справа № 19/344пн

Господарський суд Донецької області у складі головуючого судді Дучал Н.М

При секретарі судового засідання Волошиної О.В.

За участю представників сторін:

Від позивача: Лукащук Т.М., за довіреністю

Від відповідача: не з'явився

Розглянув у відкритому судовому засіданні справу

за позовом Жовтневої міжрайонної Державної податкової інспекції м. Маріуполь

до відповідача Суб'єкта підприємницької діяльності - фізичної особи ОСОБА_1 м. Маріуполь

про припинення підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця

Позивач, Жовтнева міжрайонна Державна податкова інспекція м. Маріуполь, звернувся до господарського суду Донецької області з позовом про припинення підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця ОСОБА_1 м. Маріуполь.

В обґрунтування заявлених вимог позивач посилається на невиконання суб'єктом підприємницької діяльності ОСОБА_1 м. Маріуполь протягом більш одного року обов'язків з надання податковому органу податкової та бухгалтерської звітності в порядку та строки, які встановлені чинним законодавством України.

Відповідач в судове засідання не з'явився, відзив та витребувані судом документи не представив, тому згідно ст. 75 Господарського процесуального Кодексу України, справу розглянуто за наявними матеріалами.

Вивчивши матеріали справи, заслухавши пояснення представника позивача, Господарським судом

В с т а н о в л е н о :

Згідно свідоцтва про державну реєстрацію, яке видане Жовтневою райадміністрацією м. Маріуполь, 13.01.1997р. в якості суб'єкта підприємницької діяльності - фізичної особи було зареєстровано ОСОБА_1(адреса: АДРЕСА_1).

Законом України “Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами” від 21.12.2000р. №2181-Ш (п.4.1.4 ст.4), Положенням про організацію бухгалтерського обліку і звітності від 03.04.93 р., та наказом Державної податкової адміністрації України від 08.07.1997 р. № 214, встановлені строки надання звітності, які є обов'язковими для суб'єктів господарювання.

Отже, рік, протягом якого суб'єкт підприємницької діяльності не звітував перед відповідним податковим органом, повинен обчислюватися з дати, коли необхідна звітність була надана в останній раз.

Відповідач норми законів не виконує. З відомостей, наданих суду податковою службою, вбачається, що документи податкової та бухгалтерської звітності відповідач не надає з 2 кв. 2005р.

Згідно ст.46 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців” неподання протягом року до органів державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону, є підставою для постановлення судового рішення про припинення підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця.

Факт неподання відповідачем звітності до Жовтневої міжрайонної державної податкової інспекції м. Маріуполь підтверджується актом № НОМЕР_1 від 04.09.2006 р.

Відповідач не представив до матеріалів справи доказів подання до податкової інспекції податкових декларацій та документів фінансової звітності протягом останнього року.

Враховуючи вищевикладене, підстави для задоволення заявлених вимог є. Судові витрати, згідно ст. 49 Господарського процесуального Кодексу України, слід віднести на відповідача.

На підставі ст. 46 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців”, керуючись ст. ст. 22, 33, 34, 43, 49, 75, 82, 84, 85 Господарського процесуального Кодексу України, Господарський Суд, -

В И Р І Ш И В :

Задовольнити позов Жовтневої міжрайонної Державної податкової інспекції м. Маріуполь про припинення підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця ОСОБА_1 м. Маріуполь(ІДН НОМЕР_2).

Припинити підприємницьку діяльність фізичної особи - підприємця ОСОБА_1, що зареєстрована Жовтневою райадміністрацією м. Маріуполь 13.01.1997р.

У день набрання рішенням законної сили, направити копію рішення державному реєстратору за місцем реєстрації фізичної особи - підприємця ОСОБА_1 для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення.

Стягнути з фізичної особи - підприємця ОСОБА_1 м. Маріуполь у доход державного бюджету державне мито в сумі 85,00 грн.

Видати наказ після набрання рішенням суду законної сили.

Текст рішення оголошений в судовому засіданні 26 жовтня 2006 р.

Рішення набирає законної сили після закінчення десятиденного строку з дня його прийняття

Суддя Дучал Н.М.

Джерело: ЄДРСР 216343
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку