open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

<� Список >

СЕВАСТОПОЛЬСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Ухвала

26 грудня 2011 року

Справа

№ 5002-18/3669-2011

Севастопольський апеляційний господарський суд у складі колегії суддів:

головуючого судді Проценко О.І.,

суддів Фенько Т.П.,

Ткаченка М.І.,

розглянувши апеляційну скаргу власника сайту "Алупкінський інформаційний портал" www.alupkame.info. ОСОБА_2 на рішення господарського суду Автономної Республіки Крим (суддя Осоченко І.К.) від 09 листопада 2011 року у справі № 5002-18/3669-2011

за позовом товариства з обмеженою відповідальністю "Вест Іст Груп" (вул. Ленінградська, 15,Ялта,98600)

до Алупкінської міської ради (вул. Червоногвардійська, 32,Алупка,98676)

Алупкінського міського голови ОСОБА_3 (АДРЕСА_1)

Власника сайту "Алупкінський інформаційний портал" www.alupkame.info. ОСОБА_2 (АДРЕСА_2)

Редакції газети "Южный бульвар" (Севастопольське шосе, б.2, літ."А", кв. 27,Алупка,Ялта,,98676)

про визнання інформації недостовірною, про стягнення 25000,00 грн. моральної шкоди та про спонукання до виконання певних дій

ВСТАНОВИВ:

Рішенням господарського Автономної Республіки Крим (суддя Осоченко І.К.) від 09 листопада 2011 року у справі №5002-18/3669-2011 позов задовольнити частково.

Визнано недостовірною та такою, що порушує особисте немайнове право на недоторканність ділової репутації інформацію про товариство з обмеженою відповідальністю «Вест Ист Груп», поширену редакцією газети «Южный бульвар»через публікацію статей під назвами «Застройщик берегополосы в Алупке берет с общественного пляжа гальку для своего строительства, попутно уничтожая городской пляж.», «Застройщик берегополосы не дает городу наводить порядок на пляже», на сторінці 11 в номері №15(4) за май 2011р., а саме:

- «застройщик «Вест Ист Груп»екскаватором выкопал на общественном пляже яму дабы взять гальку для своего строительства, тем самым приведя тот кусок пляжа в полную негодность! Естественно, никаких разрешений на это «благоустройство»пляжа никто не давал».

- «частная фирма «Вест- Ист - Групп», без разрешення использует гальку для свого строительства, викопав котлован и загрязнив пляж, уже тем самым нанеся городу убытки»

- «сотрудники застройщика стали бросаться под трактор».

Визнано недостовірною та такою, що порушує особисте немайнове право на недоторканність ділової репутації інформацію про Товариство з обмеженою

відповідальністю «Вест Ист Груп», поширену веб-сайтом «Алупкінський інформаційній портал»www.alupkate.info. через розміщення статей :

- 11.05.2011р. під назвою «Застройщик берегополосы в Алупке берет с общественного пляжа гальку для своего строительства, попутно уничтожая городской пляж», а саме: «застройщик «Вест Ист Груп»екскаватором выкопал на общественном пляже яму, дабы взять гальку для свого строительства, тем самым приведя тот кусок пляжа в полную негодность! Естественно, никаких разрешений на зто «благоустройство»пляжа никто не давал».

Зобов'язано редакцію газети «Южный бульвар»спростувати недостовірну інформацію про товариство з обмеженою відповідальністю «Вест Ист Груп»(98600, м. Ялта, вул. Ленінградська, 15, код ЄДРПО України 30973294), аналогічним способом - шляхом опублікування статті в газеті «Южный бульвар»наступного змісту:

«ОПРОВЕРЖЕНИЕ. Уважаемые читатели!

- Редакція газети «Южный бульвар»опровергает недостоверную информацию, опубликованную на странице 11 в номере №15(4) за май 2011р. о том, что:

1) «застройщик «Вест Ист Груп»екскаватором выкопал на общественном пляже яму, дабы взять гальку для свого строительства, тем самим приведя тот кусок пляжа в полную негодность! Естественно, никаких разрешений на это «благоустройство»пляжа никто не давал».

2) «частная фирма «Вест - Ист - Групп», без разрешения использует гальку для своего строительства, выкопав котлован и загрязнив пляж:, уже тем самым нанеся городу убытки».

3) «сотрудники застройщика стали бросаться под трактор».

Зобов'язано власника веб-сайту «Алупкінський інформаційній портал»www.alupkate.info. ОСОБА_2 спростувати недостовірну інформацію про товариство з обмеженою відповідальністю «Вест Ист Груп»аналогічним способом - шляхом розміщення статті на веб - сайті «Алупкінський інформаційній портал3»www.alupkate.info. наступного змісту:

ОПРОВЕРЖЕНИЕ:

Администрация веб-сайта «Алупкінський інформаційній портал» www.alupkate.info. опровергает недостоверную информацию, относительно строительной деятельности Общества с ограниченной ответственностью «Вест Ист Групп»размещенную на сайте:

11.05.2011г., о том, что:

«застройщик «Вест Ист Груп»екскаватором выкопал на общественном пляже яму, дабы взять гальку для свого строительства, тем самым приведя тот кусок пляжа в полную негодность! Естественно, никаких разрешений на это «благоустройство»пляжа никто не давал».

Вирішено питання про розподіл судових витрат.

В задоволенні іншої частини позовних вимог ТОВ «Вест Ист Груп» до веб-сайту «Алупкінський інформаційній портал»та редакції газети «Южный бульвар» - відмовлено.

В позові ТОВ «Вест Ист Груп»до Алупкінської міської ради та Алупкінського міського голови ОСОБА_3 –відмовлено.

Повернути ТОВ «Вест Ист Груп» із Державного Бюджету України суму зайве сплаченого державного мита у розмірі 1165,00 грн., яке було сплачене на підставі квитанції №2901/з54 від 19.08.2011 року.

Не погодившись з рішенням суду, власник сайту "Алупкінський інформаційний портал" www.alupkame.info. ОСОБА_2 звернувся до Севастопольського апеляційного господарського суду з апеляційною скаргою, в якій просить скасувати рішення господарського суду першої інстанції.

Крім цього, відповідач заявив клопотання про відновлення пропущеного строку подання апеляційної скарги, посилаючись на поважність причин.

Апеляційну скаргу подано 09 грудня 2011 року згідно поштового штампу на конверті.

В клопотанні про відновлення пропущеного строку подання апеляційної скарги заявник вказує на те, що у зв’язку з несвоєчасним отриманням оскаржуваного рішення, а саме 29.11.2011, він не мав можливості звернутись з апеляційною скаргою в строк передбачений законодавством. У зв'язку з цим заявник вважає, що пропуск строку на апеляційне оскарження було пропущено ним с поважних причин.

Відповідно до частини 1 статті 93 Господарського процесуального кодексу України апеляційна скарга подається на рішення місцевого господарського суду протягом десяти днів, а на ухвалу місцевого господарського суду - протягом п'яти днів з дня їх оголошення місцевим господарським судом. У разі якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частину рішення, зазначений строк обчислюється з дня підписання рішення, оформленого відповідно до статті 84 цього Кодексу.

Частиною 1 статті 53 та частиною 2 статті 93 Господарського процесуального кодексу України передбачено, що строк подання апеляційної скарги на рішення господарського суду, пропущений з поважних причин, може бути відновлений господарським судом, зокрема, за клопотанням сторони у справі.

Згідно частини 2 статті 93 Господарського процесуального кодексу України апеляційна скарга, яка подана після закінчення строків, установлених цією статтею, залишається без розгляду, якщо апеляційний господарський суд за заявою особи, яка її подала, не знайде підстав для відновлення строку, про що постановляється ухвала. Розгляд заяви особи про поновлення строку на подання апеляційної скарги здійснюється одним із суддів колегії суддів апеляційного господарського суду, склад якої визначений при реєстрації справи відповідно до положень частини четвертої статті 91 цього Кодексу.

Про відновлення або про відмову у відновленні пропущеного строку може зазначатися у відповідній ухвалі як окремому документі (за підписом судді, який розглядав відповідне питання у порядку частини другої статті 93 ГПК) або відповідно в ухвалах (за підписами суддів колегії суддів) про залишення апеляційної скарги без розгляду (частина друга статті 93 ГПК) чи про прийняття її до провадження (стаття 98 ГПК) (абзац 6 пункту 5 Постанови Пленуму Вищого господарського суду України №7 від 17 травня 2011 року "Про деякі питання практики застосування розділу XII Господарського процесуального кодексу України").

З урахуванням викладеного судова колегія визнала поважними причини пропуску процесуального строку подання апеляційної скарги і достатніми підстави для прийняття апеляційної скарги до провадження апеляційного господарського суду.

Керуючись статтями 46, 53, 64, 65, 86, 93, 94, 98 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1.Відновити власнику сайту "Алупкінський інформаційний портал" www.alupkame.info. ОСОБА_2, строк на подання апеляційної скарги на рішення господарського Автономної Республіки Крим від 09 листопада 2011 року у справі №5002-18/3669-2011.

2.Прийняти апеляційну скаргу власника сайту "Алупкінський інформаційний портал" www.alupkame.info. ОСОБА_2 до провадження Cевастопольського апеляційного господарського суду та призначити справу до розгляду на 11 січня 2012 року о 15 год. 30 хв. в приміщенні суду за адресою: м. Севастополь, вул. Суворова, 21.

3. Представникам сторін мати при собі документ, що посвідчує особу та довіреність на право брати участь у розгляді справи.

4. Повідомити учасників судового розгляду, що відповідно до статті 96 Господарського процесуального кодексу України сторона у справі, отримавши апеляційну скаргу, має право надіслати відзив на неї апеляційній інстанції і особі, яка подала скаргу.

Головуючий суддя < Підпис > О.І. Проценко

Судді < Підпис > Т.П. Фенько

< Підпис > М.І. Ткаченко

Розсилка:

1.Товариство з обмеженою відповідальністю "Вест Іст Груп" (вул. Ленінградська, 15,Ялта,98600)

2. Алупкінська міська рада (вул. Червоногвардійська, 32,Алупка,98676)

3.Алупкінський міський голова ОСОБА_3 (АДРЕСА_1)

4.Власник сайту "Алупкінський інформаційний портал" www.alupkame.info. ОСОБА_2 (АДРЕСА_2)

5.Редакція газети "Южный бульвар" (Севастопольське шосе, б.2, літ."А", кв. 27,Алупка,Ялта,,98676)

Джерело: ЄДРСР 20801636
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку